<strong>FORLOVET:</strong> Prins Harry og Meghan Markle er forlovet. Foto: NTB scanpix
FORLOVET: Prins Harry og Meghan Markle er forlovet. Foto: NTB scanpix Vis mer

Prins Harry og Meghan Markle:

Prins Harry og Meghan Markle er forlovet

Gifter seg til neste år.

Publisert
Sist oppdatert

(Se og Hør): Prins Harry (33) er forlovet. Det skriver NBC News.

Hans utkårede er amerikanske Meghan Markle (36), som har gjort seg bemerket som skuespiller i serien «Suits».

«Hans kongelige høyhet prins Henry av Wales og Ms. Meghan Markle har forlovet seg og skal gifte seg», heter det i en melding fra Kensington Palace.

Gifter seg til sommeren

I meldingen fra Kensington står det at de gleder seg over å kunngjøre forlovelsen, og at bryllupet vil finne sted våren 2018.

De forlovet seg i London tidligere i november, og prinsen har informert dronningen og andre i familien om den hyggelige nyheten.

Han har også spurt kjærestens foreldre om lov, står det i kunngjøringen. Det har det gått rykter om i flere måneder, og det står ikke noe i annonseringen om når han spurte svigerforeldrene.

Paret skal bo i Nottingham Cottage, som er en del av Kensington Palace. Dette etter at det i flere måneder har gått rykter om hvor de skal bo, om de er forlovet og når et eventuelt bryllup vil skje.

- Vi er utrolige glade på deres vegne. Datteren vår har alltid vært en snill og elskverdig person. Å se henne sammen med Harry, som deler samme kvaliteter, er en kilde til stor lykke for oss som foreldre, sier foreldrene til Markle i en uttalelse og fortsetter:

- Vi ønsker den et liv fylt med lykke og vi gleder oss på vegne av framtiden deres sammen.

Saken fortsetter nedenfor.

I britisk presse ble det denne uken spekulert om forlovelsen ville skje på torsdag, men mandag valgte altså det britiske kongehuset å annonsere gladnyheten.

Hoffreporter i Se og Hør, Caroline Vagle, forteller at prins Harry selv hintet om en mulig forlovelse under et arrangement tidligere i høst.

- Det at Meghan har takket nei til flere sesonger som skuespiller i «The Suits», har også vært en faktor som har vært med å overbevise om at hun var i ferd med å forbedrede seg til sitt livs rolle - nemlig «prinsesserollen». Nå er hun i gang med å tilpasse seg sitt kongelige liv. Hun har flyttet til London, og bryllupsplanene er nok allerede godt i gang, sier Vagle, som gleder seg stort til den kongelige begivenheten.

- Kongelige bryllup er alltid gøy, og dette blir et av de siste på mange år. Så nå er det bare å glede seg til våren, legger hun til.

TV 2s kongehusekspert Kjell Arne Totland har lenge spådd at en forlovelse var i vente, og har følgende å si om nyheten fra det britiske kongehuset:

- Så kom meldingen vi har ventet på de siste dagene. Prins Harry og Meghan Markle har forlovet seg. Jeg gratulerer de to unge av hele mitt hjerte - og gleder meg til bryllupet i London til våren, forteller han til Se og Hør.

Da det britiske hoffet valgte å bekrefte at Harry hadde funnet kjærligheten med den amerikanske skuespilleren i november i fjor, var hensikten å få slutt på massiv ryktespredning i media - og gjøre offentligheten oppmerksom på at Markle ble utsatt for grov hets og trakassering, blant annet for sitt afroamerikanske opphav.

- Overraskende

Siden den gang har Hollywood-stjernen, og forsåvidt også prins Harry, valgt å holde en særdeles lav profil. De har aldri vist seg sammen i offentlig sammenheng, og har hele tida forholdt seg tause om forholdet. I oktober brøt Markle imidlertid tausheten.

I et intervju med Vanity Fair fortalte hun åpent om forholdet.

36-åringen, som de siste årene har gjort stor suksess i tv-serien «Suits», forteller blant annet at hun ikke var forberedt på den overveldende oppmerksomheten.

- Det var veldig overraskende i begynnelsen. Nå merker jeg at det kommer i bølger, og har noen dager som er mer utfordrende enn andre. Heldigvis har jeg mange gode støttespillere rundt meg, ikke minst kjæresten min, sa Markle, som også la til:

- Det eneste som har endret seg er folks oppfatning av meg. Jeg er den samme personen jeg alltid har vært, og lar ikke et forhold definere meg.

LES OGSÅ: Viser stolt frem den voksende babymagen

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer