Prins Harry og Meghan Markle:

Prins Harry og Meghan Markle er forlovet

Gifter seg til neste år.

FORLOVET: Prins Harry og Meghan Markle er forlovet. Foto: NTB scanpix
FORLOVET: Prins Harry og Meghan Markle er forlovet. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Se og Hør): Prins Harry (33) er forlovet. Det skriver NBC News.

Hans utkårede er amerikanske Meghan Markle (36), som har gjort seg bemerket som skuespiller i serien «Suits».

«Hans kongelige høyhet prins Henry av Wales og Ms. Meghan Markle har forlovet seg og skal gifte seg», heter det i en melding fra Kensington Palace.

Gifter seg til sommeren

I meldingen fra Kensington står det at de gleder seg over å kunngjøre forlovelsen, og at bryllupet vil finne sted våren 2018.

De forlovet seg i London tidligere i november, og prinsen har informert dronningen og andre i familien om den hyggelige nyheten.

Han har også spurt kjærestens foreldre om lov, står det i kunngjøringen. Det har det gått rykter om i flere måneder, og det står ikke noe i annonseringen om når han spurte svigerforeldrene.

Paret skal bo i Nottingham Cottage, som er en del av Kensington Palace. Dette etter at det i flere måneder har gått rykter om hvor de skal bo, om de er forlovet og når et eventuelt bryllup vil skje.

- Vi er utrolige glade på deres vegne. Datteren vår har alltid vært en snill og elskverdig person. Å se henne sammen med Harry, som deler samme kvaliteter, er en kilde til stor lykke for oss som foreldre, sier foreldrene til Markle i en uttalelse og fortsetter:

- Vi ønsker den et liv fylt med lykke og vi gleder oss på vegne av framtiden deres sammen.

Saken fortsetter nedenfor.

I britisk presse ble det denne uken spekulert om forlovelsen ville skje på torsdag, men mandag valgte altså det britiske kongehuset å annonsere gladnyheten.

Hoffreporter i Se og Hør, Caroline Vagle, forteller at prins Harry selv hintet om en mulig forlovelse under et arrangement tidligere i høst.

- Det at Meghan har takket nei til flere sesonger som skuespiller i «The Suits», har også vært en faktor som har vært med å overbevise om at hun var i ferd med å forbedrede seg til sitt livs rolle - nemlig «prinsesserollen». Nå er hun i gang med å tilpasse seg sitt kongelige liv. Hun har flyttet til London, og bryllupsplanene er nok allerede godt i gang, sier Vagle, som gleder seg stort til den kongelige begivenheten.

- Kongelige bryllup er alltid gøy, og dette blir et av de siste på mange år. Så nå er det bare å glede seg til våren, legger hun til.

TV 2s kongehusekspert Kjell Arne Totland har lenge spådd at en forlovelse var i vente, og har følgende å si om nyheten fra det britiske kongehuset:

- Så kom meldingen vi har ventet på de siste dagene. Prins Harry og Meghan Markle har forlovet seg. Jeg gratulerer de to unge av hele mitt hjerte - og gleder meg til bryllupet i London til våren, forteller han til Se og Hør.

Da det britiske hoffet valgte å bekrefte at Harry hadde funnet kjærligheten med den amerikanske skuespilleren i november i fjor, var hensikten å få slutt på massiv ryktespredning i media - og gjøre offentligheten oppmerksom på at Markle ble utsatt for grov hets og trakassering, blant annet for sitt afroamerikanske opphav.

- Overraskende

Siden den gang har Hollywood-stjernen, og forsåvidt også prins Harry, valgt å holde en særdeles lav profil. De har aldri vist seg sammen i offentlig sammenheng, og har hele tida forholdt seg tause om forholdet. I oktober brøt Markle imidlertid tausheten.

I et intervju med Vanity Fair fortalte hun åpent om forholdet.

36-åringen, som de siste årene har gjort stor suksess i tv-serien «Suits», forteller blant annet at hun ikke var forberedt på den overveldende oppmerksomheten.

- Det var veldig overraskende i begynnelsen. Nå merker jeg at det kommer i bølger, og har noen dager som er mer utfordrende enn andre. Heldigvis har jeg mange gode støttespillere rundt meg, ikke minst kjæresten min, sa Markle, som også la til:

- Det eneste som har endret seg er folks oppfatning av meg. Jeg er den samme personen jeg alltid har vært, og lar ikke et forhold definere meg.

LES OGSÅ: Viser stolt frem den voksende babymagen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer