Prins Harry i nok en skandale

Kommer med sjokkuttalelser i video-opptak!

HUMOR: Ifølge Clarence House var opptaket prinsen og hans militærvenner gjorde i 2006 ment som en spøk.  Foto: All Over Press
HUMOR: Ifølge Clarence House var opptaket prinsen og hans militærvenner gjorde i 2006 ment som en spøk. Foto: All Over Press Vis mer
SEHER.NO: Prins Harry (24) har lenge blitt omtalt som det britiske kongehus´største rebell.

Og denne uken har prinsen vært involvert i nok en skandale.

Tabloidavisen The News of The World fikk nylig tak i et video-opptak som prinsen og flere militærkamerater gjorde for tre år siden under en treningsmanøver på Sandhurst militærakademi.

I videoen, som er en slags humoristisk introduksjon til Harrys kolleger, omtaler prinsen kollegen Ahmed som "vår lille pakkisvenn", før han deretter sier til en annen venn" fuck me, du ser ut som et tørklehue", et uttrykk som ofte brukes om irakiske militære i britisk sammenheng.

Se den sjokkerende videoen her! (ekstern link)

Prinsen har nå mottatt sterk kritikk for videoen og måtte denne helgen komme med en offentlig beklagelse for sine utsagn.

Ifølge Clarence House, som kom med unnskyldningen fra prinsen lørdag kveld, skal ikke opptaket eller utsagnene ha vært ment ondt. Det hele skal ha vært ment som en spøk innad i militærgjengen.

- Prins Harry skjønner nøyaktig hvor fornærmende disse uttrykkene kan være - og er utrolig lei seg dersom ordene hans har såret noen. Prinsen vil i tillegg understreke at da opptaket ble gjort for tre år siden, så var det hele humoristisk ment og uttrykkene ble brukt som kallenavn på en av de mest populære medlemmene av gruppa, het det i meldingen fra Clarence House.

Prinsen skal også selv i videoen bli omtalt med kallenavnet "Mr. Wales".

Dette er imidlertid ikke første gang Harry havner i klammeri og blir omtalt som rasist.  

I 2005 møtte prinsen på kostymefest i en naziuniform som skapte stor oppstandelse verden over. Prinsen måtte også da beklage seg offentlig.

Denne gangen er det heller ikke bare utlendinger som "får gjennomgå". I videoen tuller prinsen også med sin farmor, dronning Elizabeth, og later blant annet som om han har en samtale med henne der han etterhvert legger på fordi han kjeder seg sånn.

- Hils så mye til corgiene, avslutter han med.

Flere politikere og eksperter mener nå at Harry virkelig må skjerpe seg. Som representant for kongehuset tas nemlig hans uttalelser ofte svært alvorlig, selv om de er tullete ment. De mener også at han på dette viset legitimerer rasistiske uttalelser.

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no eller ring vår tipstelefon 93076767!

LES OGSÅ: - Prinsen råkjørte til fest