WASHINGTON: En åpenhjertig prins Harry fortalte om flyturen som endret livet hans. Nå gir han jernet for skadde soldater. I bakgrunnen Andy Warhols bilde av dronning ELizabeth. Foto: Ap
WASHINGTON: En åpenhjertig prins Harry fortalte om flyturen som endret livet hans. Nå gir han jernet for skadde soldater. I bakgrunnen Andy Warhols bilde av dronning ELizabeth. Foto: ApVis mer

Prins Harry fløy sammen med død danske

Prinsesse Dianas yngste sønn avslørte flyturen som forandret livet hans.

SEOGHØR.NO: Prins Harry er for tiden i USA på promoteringsrunde for "Invictus Games", en idrettskonkurranse for skadde soldater.

Prins Harry er svært engasjert i krigsveteranenes ve og vel. Han har gått både til Nordpolen og Sydpolen med organisasjonen «Walking With the Wounded». Den norske eventyreren og polfareren Inge Solheim fra Otta har også deltatt på disse turene sammen med prinsen.

Møtte presidentparet

Under sin USA-turne har prinsen vært på audiens hos president Barack Obama og sett basketkamp med førstedama Michelle Obama, som også gir sin fulle støtte til prins Harrys prosjekt.

KOM GÅENDE: Prinsen overrasket alle da han lot bilkortesjen stå på hotellet og heller tok beina fatt til Det hvite hus, hvor han skulle møte presidenten. Foto: Ap
KOM GÅENDE: Prinsen overrasket alle da han lot bilkortesjen stå på hotellet og heller tok beina fatt til Det hvite hus, hvor han skulle møte presidenten. Foto: Ap Vis mer

Under en tale i Washington ble Harry svært personlig og fortalte at det var en hendelse som berørte ham dypt. Det var turen hjem fra hans første oppdrag i Afghanistan. Vanligvis reiser prinsen på første klasse, men denne gangen var militærflyet fullt av sårede samt et lik av en død soldat.

- På turen hjem til England efter min første tur fløy jeg med tre kritisk sårede britiske soldater, alle i kunstig koma, og liket av en dansk soldat som ble drept i kamp, sa prins Harry fra talerstolen.

Den døde dansken er ifølge Ekstra Bladet den da 21 år gamle Mogens Krogh Jensen, som ble drept av et vådeskudd.

- Det slo meg, at dette var ett av mange fly som transporterer menn og kvinner.

Prins Harry ser tilbake på flyturen som et av vendepunktene i livet. 

- Fra det øyeblikk visste jeg at jeg hadde et ansvar for å hjelpe veteraner, sa prins Harry.

FØRSTEDAMA: Prins Harry og Michelle Obama på basketkamp i Fort Belvoir. Foto: Reuters
FØRSTEDAMA: Prins Harry og Michelle Obama på basketkamp i Fort Belvoir. Foto: Reuters Vis mer

Prinsen har de siste årene vært krigsveteranene ansikt utad, og han har bidratt til økt oppmerksomhet rundt saken. I fjor arrangerte han «Invictus Games» i London, nå hjelper han til med å arrangere en tilsvarende idrettskonkurranse i USA.

Prins Harry er umåtelig populær over hele verden. Hans hjertevarme og brennende engasjement ovenfor skadde soldater er noe alle kan se er ekte.

LES OGSÅ: Mette-Marit er syk og avlyser