Prins Harry:

Prins Harry fikk beskjed sist

Prins Harry skal angivelig ha vært det siste familiemedlemmet som fikk vite om dronningens bortgang.

SEIN BESKJED: Prins Harry skal angivelig ha vært den siste som fikk vite om dronningens dødsfall. Foto: Danny Lawson / POOL / AFP / NTB.
SEIN BESKJED: Prins Harry skal angivelig ha vært den siste som fikk vite om dronningens dødsfall. Foto: Danny Lawson / POOL / AFP / NTB. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

LONDON/OSLO (Se og Hør): Det er over en uke siden dronning Elizabeth gikk bort, omringet av de hun var mest glad i. Det var imidlertid ikke alle som rakk fram til Balmoral i Skottland for å ta farvel med henne.

Det har vært utallige overskrifter om de britiske kongelige i dagene etter dronningens dødsfall, og mye fokus er viet dronningens barnebarn, prins Harry (38).

KONGEPARET: Her er kong Harald og dronning Sonja i Westminister Hall, der kisten til dronning Elizabeth ligger. Video: AP Vis mer

Han har fått en del oppmerksomhet for at han ikke rakk fram til Skottland før dronningen gikk bort. Det viser seg at det aldri var mulig for ham å rekke det.

Prins Harry fikk nyheten om dronningens død bare fem minutter før offentligheten fikk vite det, ifølge The Telegraph.

SISTE FARVEL: Flere tusen mennesker har de siste dagene stått mange timer i kø for å bivåne dronning Elizabeths kiste. Nå er det stengt. Video: Reuters Vis mer

- En far som bryr seg

Prinsen skal ha fått beskjed om dronningens dødsfall av sin far, kong Charles (73), kort tid før han landet i Aberdeen, Skottland.

Det var bare noen minutter før dødsfallet ble annonsert av Buckingham Palace.

Ifølge The Telegraph var det kong Charles som insisterte på at prins Harry skulle få vite om dronningens dødsfall før offentligheten.

STORBRITANNIA: En kongelig vakt så ut til å besvime under dronningens dødsvake i Westminster Hall i London onsdag 14. september. Video: AP / BBC Vis mer

Grunnen til at han fikk vite det senere enn resten av familien var at det var vanskeligere å få tak i ham.

- Kongen var bestemt på at den offisielle uttalelsen ikke måtte bli sluppet før alle medlemmer av kongefamilien hadde blitt informert. Det var en far som snakket fordi han bryr seg, sier en kilde.

FRUSTRERT: Her blir Storbritannias Kong Charles frustrert under signering. Video: Reuters / UK POOL Vis mer

Knust og ydmyket

Tida etter dødsfallet har ikke vært lett for kongefamilien. Blant annet fikk ikke prins Harry og prins Andrew (62) kle seg i militær uniform offentlig i dagene etter dødsfallet. Et unntak ble imidlertid gjort for prins Harry under en vake i Westminster Hall.

Prins Harry skal ifølge The Times ha blitt knust da han mottok uniformen og la merke til at dronningens initialer «ER» var strippet fra skuldrene.

- Han er knust. Å fjerne hans bestemors initialer føles veldig tilsiktet, skal en kilde ha sagt til The Times.

LES OGSÅ: Disse har ankommet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer