Prins Harry er i slekt med kjæresten

Undersøkelser viser at familietrærne til paret møtes.

STJERNEPAR: Meghan Markle og prins Harry viser endelig kjærligheten sin offentlig, etter å ha holdt forholdet svært privat i lang tid. Nå kommer det frem at paret, som er fra to forskjellige kontinenter, faktisk er i slekt. Foto: NTB scanpix
STJERNEPAR: Meghan Markle og prins Harry viser endelig kjærligheten sin offentlig, etter å ha holdt forholdet svært privat i lang tid. Nå kommer det frem at paret, som er fra to forskjellige kontinenter, faktisk er i slekt. Foto: NTB scanpix Vis mer

(Se og Hør): Med moderne genforskning og tilgjengelige arkiver, har det aldri vært enklere å ta et dypdykk i sin egen slektshistorie.

Det har britiske prins Harry (33) fått erfare. Det var for omtrent et år siden at hoffet bekreftet at han hadde funnet kjærligheten med den amerikanske skuespilleren Meghan Markle (36). Siden den gang har de to blitt observert sammen flere ganger, mens de har sett tydelig forelskede ut.

STJELER ET KYSS: 21 år gamle Victoria McRae har fridd til prins Harry to ganger tidligere. På det tredje forsøket lurte hun til seg et lite kyss. Video: 9NEWS Vis mer Vis mer Vis mer

500 år tilbake

Derfor må det utvilsomt ha vært et sjokk for dem å få servert et oppslag i britisk presse i helgen, om at de to faktisk er i slekt.

Det er Daily Mail som har gjort undersøkelsene. Selv om de har vokst opp flere tusen kilometer unna hverandre, har Harry og Meghan faktisk en fellesnevner på slektstrærne sine.

Fra 1480 til 1516 levde en mann som het Ralph Bowes. Det er denne mannen, som forsvant ut av verden for mer enn 15 generasjoner siden, som begge er i slekt med.

Mens Harry er i slekt med ham via sin far prins Charles og bestemor dronning Elizabeth, er det farssiden til Meghan som er felleslinken her.

Barnebarnet til Ralph, Bridget, giftet seg med John Hussey fra Surry. Barnebarnet deres igjen, Christopher Hussey, migrerte til USA i 1632 - og var blant annet med på å grunnlegge byen Nantucket i Massachusetts.

Harrys side av treet holdt seg i Storbritannia, og endte til slutt opp med å bli kongelige. For flere generasjoner siden giftet Elizabeth Bowes-Lyon seg med hertugen av York. Han ble senere kong George VI, og slik startet det rojale eventyret for den britiske kongefamilien.

Det står ikke i artikkelen om de to turtelduene er kjent med det nyoppdagede slektskapet. I kommentarfelt i sosiale medier er det imidlertid flere som har påpekt humoren i det hele, sett i lys av at flere kongefamilier verden rundt er godt kjent for å ha giftet seg med egen slekt.

FAMILIEKJÆRE: Meghan Markle og prins Harry skal angivelig flytte sammen snart. Det skjer like etter at det er avslørt at de to faktisk er i slekt. Foto: NTB scanpix
FAMILIEKJÆRE: Meghan Markle og prins Harry skal angivelig flytte sammen snart. Det skjer like etter at det er avslørt at de to faktisk er i slekt. Foto: NTB scanpix Vis mer

Flytter trolig sammen

Rykter om prins Harry og Meghan Markle har det vært flere av de siste månedene. Flere hevder de snart er gifteklare, vil ha barn eller skal flytte sammen straks.

Ifølge den britiske kongehuseksperten Katie Nicholl er det grunn til å tro at Markle vender snuta mot London allerede neste måned.

Skuespilleren er for tiden bosatt i Canada for å spille inn neste sesong av TV-serien «Suits», men planlegger nå å flytte til kjæresten.

- Jeg har blitt fortalt at kilder av Meghan trolig flytter til London så snart som november. Hun har ikke skrevet under på flere sesonger av «Suits». Hun planlegger å forlate Canada og gjøre London til sitt nye og permanente hjem, har Nicholl uttalt til Marie Claire.

Den britiske prinsen bor i Nottingham Cottage, som ligger rett bak Kensington Palace, og ryktene sier at Meghan kommer til å flytte inn hos ham.

- Hun har allerede en egen garderobe med klær hjemme hos Harry og kommer til å tilbringe all sin tid der fremover, har Nicholl hevdet.

Hun påpeker at det ikke er sikkert at paret kommer til å bli forlovet før neste år, og at et eventuelt bryllup ville passet perfekt i juni. Årsaken er blant annet hertuginne Kates graviditet.

- Hertuginne Kate vil da få tilbake figuren etter fødselen og prins William, som angivelig vil være forlover, er nødt til å være tilgjengelig til å kunne stille opp når fødselen skjer.