Prins George av England:

Prins George (3) gjør akkurat som pappa William

Sjarmerer i kortbukse.

IKKE SOM PAPPA: Prins William var ikledd en mørk dress med lange bukser første juledag. Hans første sønn, prins George, hadde derimot på seg kortbukse og lange sokker. Det er ifølge eksperter ikke helt uten grunn. Video: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

(Seoghør.no): Det er stor interesse for de kongelige, og blant de aller mest populære er Englands prins William (34) og hertuginne Kate (35).

Også barna deres, prins George (3,5) og prinsesse Charlotte (1,5) får sin del av rampelyset. Og spesielt lille prins George sjarmerer verden i senk.

ALLTID I SHORTS: Lille prins George har aldri på seg langbukser. Foto: Matt Porteous / EPA / NTB scanpix 
ALLTID I SHORTS: Lille prins George har aldri på seg langbukser. Foto: Matt Porteous / EPA / NTB scanpix  Vis mer

Helt siden fødselen har han nemlig fått oppmerksomhet for å være sjarmerende. Og med sitt skøyeraktige smil og ivrige fremtoning stjeler han ofte oppmerksomheten til pressen og fotografer når han er ute og går med foreldrene.

Den lille prinsen er for lengst også blitt en trendsetter, og det er særlig ett plagg han alltid har på seg: Shorts - eller kortbukser.

Gjør som pappa William

Uansett om det er sommer eller vinter, har den sjarmerende smårollingen nemlig alltid på seg kortbukser.

Men han er riktignok ikke den første i den britiske kongefamilien til å alltid gå i kortbukser. Da pappa William var liten gutt, var også han alltid kledd i kortbukser.

Og klesvalget har sin forklaring. Overklassen i England kler nemlig ikke små gutter i langbukser, da dette blir sett på som simpelt.

POPULÆRE: Prins William og hertuginne Kate og barna George og Charlotte er populære verden over. Foto: NTB scanpix
POPULÆRE: Prins William og hertuginne Kate og barna George og Charlotte er populære verden over. Foto: NTB scanpix Vis mer

TV 2s kongehusekspert, Kjell Arne Totland, har tidligere forklart overfor Seoghør.no at dette er en tradisjonell, gammel skikk.

- Det er en gammel britisk skikk at de yngste guttene går i kortbukser og knestrømper. Blant annet ser man det på de tradisjonelle skoleuniformene.

Totland forklarte at både pappa prins William og bestefar prins Charles (68) også gikk med kortbukser i barndommen.

TRADISJONEN TRO: Prins William sammen med mamma, prinsesse Diana, og lillebror prins Harry i 1984. Foto: AP/NTB scanpix 
TRADISJONEN TRO: Prins William sammen med mamma, prinsesse Diana, og lillebror prins Harry i 1984. Foto: AP/NTB scanpix  Vis mer

- I den britiske kongefamilien holder man på tradisjonene. Prins Charles måtte gå i kortbukser da han var liten, hans sønner William og Harry likeså. Og nå er det altså lille Georges tur, forteller kongehuseksperten.

- Vil ikke være småborgerlig

Heller ikke lille prinsesse Charlotte, som snart fyller to år, går kledd i bukser. Men i motsetning til storebror George, får hun ha strømpebukser under de søte kjolene sine.

- Det er veldig engelsk å kle en ung gutt i shorts. Det er en av de tause klassemarkørene vi har i England. Selv om tidene forandrer seg blir langbukser på en ung gutt sett på som middelklasseaktig.

SØT: Lille prins William i shorts også da han hadde besøkt mamma Diana på sykehuset etter at lillebror Harry kom til verden i 1984. Foto: AP/NTB scanpix 
SØT: Lille prins William i shorts også da han hadde besøkt mamma Diana på sykehuset etter at lillebror Harry kom til verden i 1984. Foto: AP/NTB scanpix  Vis mer

- Ingen aristokrat eller kongelig vil være småborgerlig, selv ikke hertuginnen av Cambridge, sier etikette-eksperten William Hanson til den britiske utgaven av Harpers Bazaar.

Uansett vær er altså kortbuksen, som også alltid stopper over knærne, på. Heldigvis har den lille prinsen alltid tilhørende knestrømper, som blir tykkere jo kaldere det er. Om vinteren er gjerne en skreddersydd frakk også en del av antrekket.

Prins Charles måtte gå i kjole

- Fremdeles er tradisjonen at guttene går i shorts til de er åtte år gamle. Prins William gikk ikke i lange bukser før han begynte på privatskolen Ludgrove som 8-åring, sier sjefredaktør i Majesty Magazine, Ingrid Seward, til People, ifølge Se og Hør.

Den eneste gangen den sjarmerende treåringen har blitt sett i bukser, var da familien var på ferie i Alpene, skriver Se og Hør.

Derimot har lille prins George, bortsett fra på dåpsdagen, fått slippe å gå i kjoler.

Det gjorde også pappa William, mens både prins Charles og hans bestefar Albert, som ble best kjent som kong Georg VI, ofte ble kledd i kjoler.

Dette er en gammel tradisjon som de kongelige holdt fast ved lengre enn de fleste. På 1800-tallet ble nemlig babyer kledd i hvite kjoler fordi kjolene kunne løftes opp for bleieskift, og blekes når de var skitne.

SE, SÅ LIKE: Prins George (til venstre) i dåpen til lillesøster Charlotte i 2015, og prins William etter å ha besøkt sin lillebror Harry for første gang i 1984. Foto: Pa Photos/NTB scanpix
SE, SÅ LIKE: Prins George (til venstre) i dåpen til lillesøster Charlotte i 2015, og prins William etter å ha besøkt sin lillebror Harry for første gang i 1984. Foto: Pa Photos/NTB scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer