Prins Friso er død

Det opplyser det nederlandske nyhetsbyrået ANP.

OMKOM: Prins Johan Friso døde etter 18 måneder i koma. Foto: All Over Press
OMKOM: Prins Johan Friso døde etter 18 måneder i koma. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO:  Normal 0 21 false false false NO-BOK X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 Prins Johan Friso – yngre bror av nederlandske kong Willem-Alexander er død. Det opplyser det nederlandske nyhetsbyrået ANP. Prinsen ble tatt av snøskred i Lech i Østerrike i februar 2012 og har siden ligget i koma på et sykehus i London. På en pressekonferanse etter skredulykken opplyste legene at prins Johan Frisos hjerte hadde stått stille i nærmere én time. Dette førte til omfattende hjerneskade. Norgesvenner. Prinsesse Mabel har våket over sin ektemann på et sykehus i London sammen med Johans mor prinsesse Beatrix og storebror kronprins Willem-Alexander. I den tunge tiden har Mabel vært opptatt av å være mest mulig sammen med deres barn, grevinne Luana og grevinne Zaria.Derfor tok det hele ti måneder etter ulykken før hun igjen deltok på et offisielt arrangement. Det var under utdelingen av Prins Claus-prisen i desember 2012. Prins Johan Frisos død vil også prege vår norske kongefamilie. Den norske og nederlandske kongefamilien har nære bånd, og familiene har ofte besøkt hverandre. Johan Friso var en god venn av kronprins Haakon og prinsesse Märtha Louise. Friso er også kong Haralds gudsønn. Dronning Sonja og Harald var hedersgjester da Friso og Mabel giftet seg i 2004. Med ekteskapet mistet Friso sin arverett til tronen, fordi han ikke søkte om tillatelse til å få gifte seg, noe den nederlandske loven påbyr personer i arverekken.I april abdiserte dronning Beatrix av Nederland. Før det ble kjent, var spekulasjonene mange, og kongeekspert Kjell Arne Totland mente Frisos tilstand var en medvirkende årsak til den eventuelle abdiseringen, som senere skjedde.- Frisos ulykke og påfølgende komatilstand har gått veldig innpå henne, og trolig er dette en medvirkende årsak hvis hun nå velger å overlate tronen til fordel for sin eldste sønn, sa Totland den gang til Seoghør.no.LES OGSÅ: - Nå vender de tilbake til ulykkesstedet 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer