«VOKSEN»: I 2017 sto prins Felix konfirmant, og kan endelig regne seg som «voksen» Foto: Det danske kongehuset
«VOKSEN»: I 2017 sto prins Felix konfirmant, og kan endelig regne seg som «voksen» Foto: Det danske kongehusetVis mer

Prins Felix

Prins Felix er endelig «voksen»

Dronning Margrethe inviterte til selskap til ære for barnebarnets konfirmasjon.

(Seoghør.no): Prins Joachim (47) og grevinne Alexandras (52) yngste sønn, prins Felix (14), ble konfirmert i Fredensborg Slottskirke.

Felix går på Krebs skole, men ettersom han er medlem av den danske kongefamilien fikk han ikke konfirmeres sammen med klassekameratene.

Prinsen var eneste konfirmant da kirkeklokka i Fredensborg slottskirke ringte inn til gudstjeneste.

Saken fortsetter under bildet.

FAMILIEBILDE: I forbindelse med konfirmasjonen til Prins Felix ble det tatt et nytt offisielt bilde av kongefamilien i Danmark. Foto: Det danske kongehuset 
FAMILIEBILDE: I forbindelse med konfirmasjonen til Prins Felix ble det tatt et nytt offisielt bilde av kongefamilien i Danmark. Foto: Det danske kongehuset  Vis mer

Blå dress

Foran de kongelige slektningene lot Felix seg konfirmere, før den stolte prinsen entret kirketrappa sammen med presten iført en blå dress.

- Vi har vært veldig glade for å ha ham i klassen. Han har vært en flink og kvikk konfirmant, sa presten Erik Norman Svendsen til Billedbladet etter den kirkelige handlingen.

POPULÆRE: Prins Joachims to eldste barn har blit svært populære i Danmark. Foto: NTB scanpix
POPULÆRE: Prins Joachims to eldste barn har blit svært populære i Danmark. Foto: NTB scanpix Vis mer

Fredensborg ligger et lite stykke utenfor København sentrum, og etter at en innleid fotograf sørget for å forevige konfirmanten dro det kongelige følge til Amalienborg i København sentrum.

Margrethe inviterte

Der var det duket til en storslått lunsj - eller «Frokost», som det heter på dansk. Prins Henrik (82) og dronning Margrethe (76) var vertskap, og under lunsjen ble det holdt høytidelige taler for Felix - som nå endelig er blitt «voksen».

Prins Joachims to eldste barn, prins Nikolai (17) og prins Felix, er svært populære i Danmark.

Under flere arrangementer med prinsene til stede har det samlet seg en hærskare av unge jenter, som både hyler og roper prinsenes navn når de får øye på de to kjekkasene!

LES OGSÅ: Nå er Märtha og Aris eldste datter 14 år