Det belgiske kongehuset:

Prins dro på fest - ble smittet

Kongehuset bekrefter at prins Joachim (28) har fått påvist coronaviruset.

CORONASMITTET: Prins Joachim (28) av Belgia har fått påvist coronaviruset. Tidligere i mai deltok han på en fest med 27 deltakere i Spania. Her er han med søstera Maria Laura i 2013. Foto: NTB Scanpix
CORONASMITTET: Prins Joachim (28) av Belgia har fått påvist coronaviruset. Tidligere i mai deltok han på en fest med 27 deltakere i Spania. Her er han med søstera Maria Laura i 2013. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere i mai ble det kjent at det hadde brutt ut coronasmitte i den belgiske kongefamilien. Det bekreftet kong Philippes (60) lillebror prins Laurent (56) overfor lokal presse - men han ville ikke gå ut med hvem i familien som hadde blitt smittet.

56-åringen kunne også fortelle at de ikke ante hvordan smittet hadde kommet innenfor de kongelige veggene.

- Vi vet ikke hvordan det skjedde, men vi fikk smitten med hjem, sa han til magasinet Le Soir, gjengitt av Brussels Times.

Nå - noen uker senere - er det blitt kjent at prins Joachim (28) har fått påvist coronaviruset. 28-åringen ble smittet etter at han deltok på en fest i Spania, skriver El Pais.

Avisa har fått informasjonen bekreftet av det belgiske kongehuset.

Prins Joachim er sønn av kongens søster, prinsesse Astrid (57) og hennes ektemann Lorenz (64). Han er dermed nevøen til Belgias konge.

SMITTET: Prins Joachim (til venstre) har fått påvist coronaviruset - etter å ha vært på fest i Spania. Her er han med familien i 2012. Foto: NTB Scanpix
SMITTET: Prins Joachim (til venstre) har fått påvist coronaviruset - etter å ha vært på fest i Spania. Her er han med familien i 2012. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Kongens nevø

Den aktuelle festen ble arrangert i Córdoba i regionen Andalucia. Prins Joachim - som er den niende i arverekkefølgen til den belgiske tronen - skal ha reist til Spania 24. mai av «profesjonelle årsaker», skriver avisa.

Prinsen skal ha fått symptomer på covid-19 et par dager etter at han ankom landet. Det belgiske kongehuset ville ikke si om prinsen fikk påvist coronaviruset i Spania eller i hjemlandet Belgia.

Prins Joachim er for øvrig kjæreste med spanske Victoria Oritz, som er fra Córdoba.

27 personer deltok på festen. Alle festdeltakerne er nå satt i karantene, ifølge El Pais, og politiet etterforsker nå saken. Politiet vurderer å gi bøter på mellom 600 og 10 000 euro, fordi arrangørene har hatt en fest med nesten dobbelt så mange deltakere enn det som er lov i regionen.

I Spania er det nemlig strenge reaksjoner på hvor mange mennesker som kan samles, grunnet coronaviruset.

28 år gamle prins Joachim er kjent for å holde en lav profil i offentligheten. Han har vært i militæret, samt jobbet innen finanssektoren. I fjor ble det kjent at han skulle ta opp sine studier på det prestisjetunge universitetet Harvard i USA.

Prins Joachim skal ha reist til Spania til tross for at det kort tid i forveien ble kjent at det hadde brutt ut smitte i det belgiske kongehuset - uten at de klarte å spore smitten.

RUNDLURT: Morten Botten klarte å lure kjæresten Sofie Nilsen trill rundt. Video: Morten og Sofie @ YouTube. Reporter: Ingebjørg Iversen / Rød Løper Vis mer

I karantene

Det var prins Joachims onkel, prins Laurent som tidligere i mai bekreftet at det hadde blitt påvist smitte i de kongelige rekker. Den gang ville han ikke si noe om hvem i kongefamilien som var blitt smittet.

Selv om han ikke fortalte konkret hvem i familien som var syke, var det trolig noen i husholdningen - for hele familien hadde da lenge sittet i karantene. De som var syke var blitt isolerte, mens resten av familien har sittet i karantene siden i mars.

Han kunne derimot betrygge med at symptomene ikke var så alvorlige at noen måtte innlegges. På grunn av situasjonen i Belgia ville familien trolig ikke forlatt hjemmet på en stund uansett, men han la ikke skjul på at situasjonen likevel var krevende.

- Vi har bare gått utendørs for å handle og for å trene, sa han, mens han ba den belgiske befolkningen om å følge rådene fra myndighetene tett.

LES OGSÅ: Ærlig om den tøffe diagnosen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer