Prins Daniel kommer i Ari Behns bisettelse

Det bekrefter Margreta Thorgren ved det svenske kongehuset til NRK.

KOMMER: Torsdag ble det bekreftet at prins Daniel kommer til å være til stede i morgendagens bisettelse av den avdøde kunstneren og forfatteren Ari Behn. Her avbildet sammen med kona, kronprinsesse Victoria. Foto: NTB Scanpix
KOMMER: Torsdag ble det bekreftet at prins Daniel kommer til å være til stede i morgendagens bisettelse av den avdøde kunstneren og forfatteren Ari Behn. Her avbildet sammen med kona, kronprinsesse Victoria. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I morgen finner bisettelsen av den avdøde kunstneren og forfatteren Ari Behn sted i Oslo domkirke klokken 13.00. I forkant av bisettelsen er det flere som har stilt spørsmål ved hvem fra de ulike kongehusene som vil være til stede under bisettelsen.

Nå har det kommet frem at kronprinsesse Victoria (42) ikke kommer til å være til stede, men at ektemannen prins Daniel (46) drar alene.

Det bekrefter Margreta Thorgren ved det svenske kongehuset til NRK.

Ikke overraskende

Det kommer ikke overraskende på at prins Daniel skal være til stede, da Daniel og kronprinsesse Victoria ifølge kongehusekspert Jenny Alexandersson i Aftonbladet, var nære venner av Ari Behn og prinsesse Märtha Louise (48).

- Victoria satte stor pris på Ari Behn. De kom ofte på besøk, og barna deres har hengt mye sammen. Også vår kongefamilie er i sorg, sier kongehuseksperten til NRK.

LYSHAV: Hundrevis av lys er tent på Slottsplassen til minne om Ari Behn, som tok livet sitt første juledag. Reportere: Silje Vemøy og Thea Hope Vis mer

Ifølge NRK vil også statsminister Erna Solberg (58), finansminister Siv Jensen (50), kulturminister Trine Skei Grande (50), barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad (34) og olje- og energiminister Sylvi Listhaug (42) være til stede i Behns bisettelse.

Se og Hør vil ha direktesending fra bisettelsen, gjennom NRK 1, og vil i forkant også ha direktesending utenfor Oslo domkirke.

Regner med stort oppmøte

I forrige uke opplyste Ari Behns manager og familiens talsperson, Geir Håkonsund til Se og Hør at bisettelsen vil forrettes av biskopen i Oslo, Kari Veiteberg.

Denne uken opplyste Håkonsund også at domkirken vil åpne dørene klokken 12.

- Det er forventet stort oppmøte, så vi oppfordrer folk til å være ute i god tid om de ønsker å være inne i kirken under bisettelsen, skrev han i en tekstmelding.

Det har tidligere blitt stilt spørsmål ved hvem fra kongehuset som vil være til stede, noe Håkonsund har svart følgende på:

- Vi regner med et stort oppmøte, men hva gjelder de kongelige må dette rettes til kongehusene.

Det er dermed fortsatt ukjent hvem fra det Norske kongehuset som vil være til stede under morgendagens bisettelse.

Til Dagbladet uttalte Håkonsund at bisettelsen vil inneholde musikalske innslag, salmer og bønn, og at det skal bli lest opp minneord om Ari Behn av familiemedlemmer.

Håkonsund har tidligere uttalt til Se og Hør at det ikke er reserverte plasser for andre enn familien og de nærmeste pårørende i kirken.

- Familiens ønske har vært at alle som vil ta et siste farvel med Ari skal få muligheten til det. Jeg vil likevel minne om at dette er en familie i dyp sorg, og håper folk respekterer det, og ikke tar bilder og video av familien i kirken, skrev han.

SØRGER: Unni Askeland har knapt vært ute av døra siden hun mottok dødsbudskapet om Ari Behn. - Jeg har mistet en av mine beste venner. Det er bare grusomt. Hennes varmeste tanker går til døtrene og Märtha Louise. Foto: Frank Karlsen. Video: Kristoffer Løkås. Klipp: Emilie Rydning / Dagbladet TV Vis mer

Ikke betalt av staten

I forrige uke opplyste Statsministerens kontor til Se og Hør at Behns bisettelse ikke vil bli på statens bekostning. Det er nemlig ikke faste regler for hvem som begraves og bisettes på statens bekostning, da regjeringen fatter vedtak i hvert enkelt tilfelle.

- Ari Behn var en nyskapende kunstner og forfatter som har betydd mye for mange. Slik ordningen med begravelse på statens bekostning har vært praktisert til nå, er det imidlertid ikke naturlig i dette tilfellet. Regjeringen vil hedre Behn ved å være representert ved begravelsen, dersom familien ønsker det, het det i avgjørelsen.

Blant dem som har blitt begravet på statens regning de siste ti årene, er tungtvannssabotør Joachim Rønneberg, tidligere statsminister Odvar Nordli og krigshelt Wilhelm Mohr.

LES OGSÅ: Per Heimly minnes Ari Behn

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer