Prins Charles:

Prins Charles' uvanlige kallenavn på Meghan avslørt

- Kan hende han syns hennes meninger veier tyngst.

KALLENAVN: Ifølge britiske Express har prins Charles kommet opp med et kallenavn til svigerdatteren Meghan. Foto: NTB Scanpix
KALLENAVN: Ifølge britiske Express har prins Charles kommet opp med et kallenavn til svigerdatteren Meghan. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I mai giftet Meghan Markle (36) seg inn i den britiske kongefamilien, og fikk med det tittelen som hertuginne av Sussex.

Men det å bli kalt hertuginne er ikke det eneste den tidligere «Suits»-skuespilleren har måttet venne seg til, skal vi tro britiske Express.

Avisen hevder nemlig at Meghans svigerfar, prins Charles (69), skal ha tatt i bruk et noe uvanlig kallenavn på den amerikanske skjønnheten.

69-åringen kaller svigerdatteren for «Tungsten», som er det engelske navnet på grunnstoffet wolfram - et lysegrått metall.

Det virker kanskje ikke som en kompliment å bli forbundet med metall, men det er ikke et hvilket som helst metall Meghan er blitt kalt opp etter.

SVIGERFAR: Da Meghan giftet seg med prins Harry 19. mai, var det den kommende svigerfaren, prins Charles, som fulgte den vakre bruden opp kirkegulvet. Foto: NTB Scanpix
SVIGERFAR: Da Meghan giftet seg med prins Harry 19. mai, var det den kommende svigerfaren, prins Charles, som fulgte den vakre bruden opp kirkegulvet. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Ifølge Store Norske Leksikon er wolfram det grunnstoffet med høyest smeltepunkt av alle metaller - noe som gjør det til det sterkeste metallet.

Se og Hørs kongehusekspert, Anders Johan Stavseng, synes kallenavnet på hertuginnen er passende.

- Det er morsomt at Meghan har fått kallenavnet «Tungsten». Hun har virkelig hatt god innflytelse på Harry, og hun har klart å temme partyprinsen, sier Stavseng og fortsetter:

- «Tungsten» har sin opprinnelse i svenske «tung sten», så det kan jo hende at han synes det er hennes meninger som veier tyngst i vektskåla i forholdet.

Beundrer svigerdatteren

En kilde har fortalt den britiske avisen at prins Charles har gitt Meghan kallenavnet «Tungsten» nettopp fordi han beundrer styrken hennes.

Charles skal også sette pris på at svigerdatteren gir sønnen hans, prins Harry (33), litt mer ryggrad, da han er kjent for å være en myk mann.

Saken fortsetter under videoen.

BRYTER KONGELIG ETIKETTE: Meghan Markle uttalte seg politisk på pressekonferansen den 28. februar, og brøt med det kongelig etikette. Video: NTB Scanpix Vis mer Vis mer

69-åringen skal for øvrig ha vært svært begeistret for Meghan helt siden han møtte henne for første gang, og ifølge avisen har han ved flere anledninger skrytt av svigerdatteren til venner og bekjente.

Han skal blant annet ha omtalt henne som svært intellegent og snill, og sagt at han liker henne veldig godt.

Ikke uvanlig

At kongelige har kallenavn er ikke uvanlig. Stavseng kan fortelle at også i den norske kongefamilien er ulike kallenavn tatt i bruk.

Kronprinsesse Mette-Marit (44) kalles Mette innad i familien, og det samme gjelder barna Ingrid Alexandra (14) og Sverre Magnus (12), som bare kalles Ingrid og Magnus.

Kronprins Haakon (45) har derimot et noe mer kreativt kallenavn.

- Kongelige er kjent for å bruke kallenavn på hverandre. Haakon blir jo kalt «The Body» og «Prince Brad», ettersom han har en supertrent kropp, forteller Stavseng.

Saken fortsetter nedenfor.

Det var kronprinsens søster, Märtha Louise (46), som i 2013 avslørte brorens kallenavn foran en stor folkemengde på Skaugum, ifølge Budstikka.

- Han har drevet mye med surfing og turgåing med familien og venner, men nå har han begynt å gjøre det alene også. Hele familien kaller ham «The Body», sa hun den gangen.

Saken fortsetter under bildet.

«THE BODY»: Kronprins Haakon har fått kallenavnet sitt basert på det faktum at han liker å holde seg i god form. Her er familien og surfer i Hoddevik i 2017. Foto: Fjordlapse Photography, Det kongelige hoff.
«THE BODY»: Kronprins Haakon har fått kallenavnet sitt basert på det faktum at han liker å holde seg i god form. Her er familien og surfer i Hoddevik i 2017. Foto: Fjordlapse Photography, Det kongelige hoff. Vis mer

Prinsessen kunne også fortelle at deres venner og familie i royale kretser hadde nok et kallenavn på Haakon.

– De royale kaller ham bare «Prins Brad», sa hun.

I Sverige er kong Carl Gustafs (72) kallenavn «Mowgli», et kallenavn han fikk da han som åtteåring ble med i speideren, mens dronning Margrethe (78) av Danmark kalles for «Daisy».

LES OGSÅ: Fant lykken med 27 år yngre sykepleier