Prins Charles:

- Prins Charles unngår barnebarna sine

Anklages for å være følelseskald i biografi.

FRAVÆRENDE: En ny bok anklager prins Charles (t.v.) for å ha et avmålt forhold til barnebarna sine, prins Geogre og prinsesse Charlotte (midten). Her er kongefamilien samlet på slottsbalkongen på Buckingham Palace sommeren 2016. Foto: NTB scanpix
FRAVÆRENDE: En ny bok anklager prins Charles (t.v.) for å ha et avmålt forhold til barnebarna sine, prins Geogre og prinsesse Charlotte (midten). Her er kongefamilien samlet på slottsbalkongen på Buckingham Palace sommeren 2016. Foto: NTB scanpix Vis mer

(Se og Hør): Prins Charles (69) smilte fra øre til øre da han ble bestefar i 2013.

Ikke bare hadde eldstesønnen, prins William (35) og hertuginne Kate (35) produsert en arving til kongedømmet, den førstefødte var til og med en gutt.

- Min kone og jeg er overlykkelige over at mitt første barnebarn er kommet til verden. Det er et utrolig spesielt øyeblikk for William og Catherine, sa han i en uttalelse.

I SALG NÅ: Den nye utgaven av Se og Hør Extra.
I SALG NÅ: Den nye utgaven av Se og Hør Extra. Vis mer

Avsløringer i bok

Men de som trodde at prinsen skulle slippe alt han hadde i hendene for å være bestefar på heltid med lille prins George (4), tok feil.

Det kommer fram i boken «Prince Charles: The Passions and Paradoxes of an Improbable Life», skrevet av Sally Bedell Smith.

Mens Catherines foreldre, Carole (62) og Michael Middleton (68), ofte besøker familien på fire, er prins Charles sjelden å se med barnebarna.

Da hele familien samlet seg for å feire prins Georges ettårsdag i 2014, prioriterte bestefar annerledes.

Oldemor dronning Elizabeth (91) deltok, men farfar Charles dro på besøk til en organisasjon som bevarer ekorn i Skottland. Han stilte heller ikke på sønnesønnens toårsdag, ifølge Smiths biografi.

Tidligere er det imidlertid blitt hevdet at prins Charles føler seg tilsidesatt som bestefar av Middleton-familien, og i 2015 skrev Daily Mail at han var frustrert over at han fikk ha lite kontakt med prins George.

Saken fortsetter nedenfor.

Fikk skjenn

Ifølge boken til Sally Bedell Smith gikk det til slutt så langt at prins Charles fikk refs fra Williams tidligere barnepike, Tiggy Legge-Bourke (52).

- Ta en pause fra arbeidet ditt, og dra på besøk til prins George når han tar kveldsbadet sitt. Ellers kommer du aldri til å bli kjent med barnebarnet ditt, skal hun ha ringt og sagt.

Først da prinsesse Charlotte (2) kom til verden, skal prins Charles ha lagt seg litt mer i selen for å treffe de to barnebarna.

Men da hadde Kate og William for lengst vent seg til å stole på hennes foreldre.

Saken fortsetter under bildet.

TIL STEDE: Hertuginne Kates foreldre, Carole og Michael Middleton (bak t.h.) fulgte tett bak Kate og prinsesse Charlotte etter julegudstjenesten i Berkshire 1. juledag 2016. Foto: Zak Hussein/ SilverHub/ REX/Shutterstock/ NTB scanpix
TIL STEDE: Hertuginne Kates foreldre, Carole og Michael Middleton (bak t.h.) fulgte tett bak Kate og prinsesse Charlotte etter julegudstjenesten i Berkshire 1. juledag 2016. Foto: Zak Hussein/ SilverHub/ REX/Shutterstock/ NTB scanpix Vis mer

- Prins Charles har ikke sett så mye til George og Charlotte som en bestefar vanligvis gjør, sier kilder ved slottet til Daily Mail.

Da hele familien dro på poloturnering i 2015, skal prins Charles dessuten ha vært langt mer opptatt av å følge med på spillet, enn av å se på sitt eldste barnebarn.

I boken blir prins Charles også beskyldt for å være en typisk aristokrat, som aldri har vært spesielt engasjert i barn.

LES OGSÅ: Sykehuset hyrer inn spesialhjelp før Kates fødsel