Prins Charles:

Prins Charles smittet av coronaviruset

Onsdag formiddag ble det kjent at prins Charles er coronasmittet.

SMITTET: Prins Charles har fått påvist coronaviruset. Det melder en rekke medier onsdag formiddag. Foto: NTB Scanpix
SMITTET: Prins Charles har fått påvist coronaviruset. Det melder en rekke medier onsdag formiddag. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Prins Charles av Wales (71) har testet positivt for det alvorlige coronaviruset. Det melder flere utenlandske medier, deriblant Sky News.

I en pressemelding fra Clarence House som fungerer som prinsens av Wales offisielle residens, heter det at Charles har milde symptomer og er ellers ved god helse.

De opplyser videre at 71-åringen har jobbet hjemmefra de siste dagene.

- Hertuginnen av Cornwall er også testet, men har ikke viruset. I henhold til råd fra myndighetene og medisinsk personell vil prinsen og hertuginnen nå isolere seg hjemme i Skottland, lyder pressemeldingen.

Vet ikke hvor han ble smittet

Videre heter det at testene ble utført av NHS (Storbritannias statlige helsevesen journ.anm.) i Aberdeenshire hvor de oppfylte kriteriene som er nødvendige for å bli testet.

- Det er ikke mulig å konstatere hvem prinsen fikk viruset fra på grunn av det høye antallet engasjementer han utførte i sin offentlige rolle de siste ukene, avsluttes pressemeldingen.

Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle, forteller til Se og Hør at prins Charles og prins Albert møttes for to uker siden, og at det spekuleres på at det kan være smittekilden.

TESTET SEG: I pressemeldingen opplyses det også om at hertuginne Camilla av Cornwall har testet negativt for coronaviruset. Foto: NTB Scanpix
TESTET SEG: I pressemeldingen opplyses det også om at hertuginne Camilla av Cornwall har testet negativt for coronaviruset. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Men prinsen har møtt en rekke mennesker i kraft av sin rolle den siste tiden, så hoffet sier det er umulig å spore hvor han har fått det. Selv om prinsen har hatt en del oppdrag den siste tiden, har han tatt hensyn ved for eksempel ikke å håndhilse, forteller Vagle, og legger til:

- Det tok jo dessuten litt lenger tid før britene «stengte» landet enn oss her i Norge. Charles er jo risikopasient med tanke på alder, men det meldes heldigvis om at han er i fin form.

Spredt på ulike eiendommer

Videre påpeker Vagle at prins Charles holder seg langt unna familien og at alle er spredt rundt på ulike eiendommer i denne perioden.

- Mens Charles er på Balmoral i Skottland, er dronningen på Windsor Castle og prins William med familie i Amner hall i Norfolk. Et tiltak som garantert er satt i kraft for at de ikke skal smitte hverandre om noen skulle få corona, avslutter hun.

Prins Charles er den eldste sønnen til dronning Elizabeth II (93) av Storbritannia og prins Philip (98).

Det var i forrige uke det ble kjent at den britiske dronningen forlot Buckingham Palace for å bli værende på Winsor Castle til over påske.

Hoffet kalte flyttingen til Windsor Castle «en fornuftig forholdsregel» som «er tatt av praktiske hensyn under de rådende omstendigheter».

Dronningen avlyste også fem hageselskap som etter planen skulle ha vært holdt ved Buckingham Palace fra mai og utover.

PROVOSERER: Folk lar seg provosere av Madonnas siste bidrag til kampen mot koronaviruset. Video: instagram/madonna/Rød Løper Vis mer

Først ut

Nyheten om at prins Charles er coronasmittet kommer under ei uke etter at prins Albert II av Monaco (62) fikk påvist viruset.

Overfor den franske tv-kanalen BFMTV sa en representant for 62-åringen da at prinsens helsetilstand «ikke er en grunn til bekymring».

Forrige søndag uttalte prinsen seg om tilstanden.

- Litt nyheter. Tilstanden er uendret. Litt feber, litt hoste. Vitale tegn ser bra ut. Legene er fornøyde for nå, fortalte Monacos regent til People.

Nettstedet skrev at prinsens temperatur måles regelmessig, og at leger følger med på oksygennivået i blodet hans med jevne mellomrom.

FAMILIE: Det er ikke kjent om det kun er prinsen som er smittet. Her er Albert avbildet med kona og barna i 2016. Foto: NTB Scanpix
FAMILIE: Det er ikke kjent om det kun er prinsen som er smittet. Her er Albert avbildet med kona og barna i 2016. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Fredag forrige uke delte fyrstefamilien en offisiell uttalelse på prinsens vegne, der de takket for alle gode tanker.

«Hans kongelige høyhet prins Albert II ble rørt over de mange sympatimeldingene som har kommet til ham fra hele verden», sto det skrevet i pressemeldingen.

Hittil er det bare prins Albert og prins Charles av de kongelige som har fått påvist viruset. Rundt om i Europa tar alle de kongelige grep for å hindre at coronaviruset sprer seg videre.

Her til lands har for eksempel kong Harald (83) og dronning Sonja (82) vært i hjemmekarantene etter et statsbesøk til Jordan, og kronprins Haakon (46) og kronprinsesse Mette-Marit (46) jobber hjemmefra.

LES OGSÅ: Kristofer Hivju er coronasmittet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer