Meghan Markle og prins Harry:

Prins Charles skal føre Meghan opp kirkegulvet

Overtar oppgaven til Meghans far, Thomas Markle.

OVERTAR FOR MEGHANS FAR: Fredag formiddag ble det kjent at det er prins Charles (t.h.) som skal føre Meghan Markle opp kirkegulvet når hun gifter seg med prins Harry i morgen. Foto: NTB scanpix
OVERTAR FOR MEGHANS FAR: Fredag formiddag ble det kjent at det er prins Charles (t.h.) som skal føre Meghan Markle opp kirkegulvet når hun gifter seg med prins Harry i morgen. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De siste dagene har det vært knyttet stor spenning til hvem som skal lede Meghan Markle (36) til alteret når hun gifter seg med prins Harry (33) i morgen.

Fredag formiddag ble det kjent at det er Harrys far, prins Charles (69), som har fått oppdraget - etter at brudens egen far ble nødt til å trekke seg fra bryllupet.

- Prins Charles var en uventet vending. Men Meghan og prins Harry har tatt flere utradisjonelle valg. Meghans mor Doria møtte prins Charles og hertuginne Camilla på Kensington Palace i går ettermiddag, og de skal ha kommet godt overens, sier Se og Hørs kongehusekspert, Anders Johan Stavseng, og fortsetter:

MED KONGEFAMILIEN: Meghan Markle var med familien til prins Harry på den tradisjonelle julegudstjenesten i Sandringham 1. juledag. Foto: AP/ NTB scanpix
MED KONGEFAMILIEN: Meghan Markle var med familien til prins Harry på den tradisjonelle julegudstjenesten i Sandringham 1. juledag. Foto: AP/ NTB scanpix Vis mer

- Ettersom moren følger Meghan til kirken, passer det jo godt at Harrys far følger henne inne i kirken. Nå har de sørget for både kjønnsbalanse og familiebalanse. Prins Charles er nok både stolt og glad for at han har blitt spurt.

Faren måtte trekke seg

Det var som nevnt Meghans far, Thomas Markle, som skulle ha oppgaven, men som følge av en hjerteoperasjon måtte han bli værende i USA - og får derfor ikke deltatt i bryllupet i morgen.

«Frøken Meghan Markle har spurt Hans Kongelige Høyhet prinsen av Wales om å følge henne til alteret i St. George-kapellet på bryllupsdagen hennes», heter det i en pressemeddelelse fra Kensington Palace fredag formiddag.

Det var torsdag Kensington Palace endelig bekreftet at Thomas Markle ikke kom til å føre sin datter opp kirkegulvet i bryllupet den 19. mai.

I pressemeldingen kom Meghan Markle selv med en uttalelse om sin far, som altså ble hjerteoperert hjemme i USA onsdag:

- Dessverre kommer ikke faren min til å delta i bryllupet vårt. Jeg har alltid brydd meg om min far, og jeg håper han får den freden han trenger for å fokusere på helsen sin, uttalte Meghan blant annet i meldingen.

KONFLIKT: Prins Harrys fremtidige kone, Meghan Markle, har vært i konflikt med søsteren sin i flere år. Nå sier søsteren Samantha at hun elsker Meghan, og håper å bli invitert i bryllupet hennes. Video: Expressen Vis mer

Avslørte paparazzi-samarbeid

Det har som kjent vært mye oppstyr rundt brudens familie i flere måneder, og spesielt de siste dagene har Thomas Markle og brudens utvidede familie skapt et utall overskrifter.

I helgen hevdet den britiske storavisen Mail on Sunday at Meghan Markles far hadde samarbeidet med paparazzifotografer etter at flere bilder av ham dukket opp i britiske medier.

Bilder av Thomas Markle sittende på kafé mens han surfer på internett og leser nyhetssaker om datteren og prins Harry, i tillegg til bilder av ham mens han leser boka «Images of Britain», ble publisert i britiske medier.

Mandag denne uken gjestet Meghans halvsøster, Samantha Grant, det britiske talkshowet «Loose Women», der hun hevdet at det var hennes forslag å la faren bli avbildet i disse omstendighetene, ifølge People.

Kun timer senere skrev kjendisnettstedet TMZ at de hadde snakket med Meghans far, som bekreftet at han hadde valgt å trekke seg fra deltakelsen i datterens bryllup.

Overfor TMZ erkjente Thomas Markle det hemmelige samarbeidet med paparazzifotografene, og fortalte at han angrer. Han hevdet riktignok at samarbeidet ikke var motivert av penger, men at han rett og slett ville få tatt noen bilder der han kunne være med på å bestemme hvordan han ble framstilt.

LES ALT OM PRINSEBRYLLUPET HER!

Tirsdag uttalte Thomas Markle imidlertid til TMZ at han hadde ombestemt seg og ønsket å delta i datterens bryllup likevel. Det skal ha skjedd etter at han snakket med datteren i telefonen.

Måtte hjerteopereres

Etter at Thomas Markles samarbeid med paparazzifotografene ble slått stort opp i britisk presse, kom det frem at han dessuten nylig ble rammet av et hjerteinfarkt og skulle hjerteopereres.

Overfor TMZ uttalte Markle at han var avhengig av å få klarsignal fra legene, før han eventuelt kunne sette seg på flyet til England etter operasjonen.

- Legene vil gå inn og fjerne en blokkering, lege skade og plassere et stent der det trengs, uttalte han til TMZ tidligere denne uken.

MEGHAN OG FAREN: Tabloidpressen har skrevet mye om Thomas og Meghan Markle den siste tiden, og torsdag ble det endelig bekreftet at han ikke får deltatt i bryllupet. Foto: Splash News/ NTB scanpix
MEGHAN OG FAREN: Tabloidpressen har skrevet mye om Thomas og Meghan Markle den siste tiden, og torsdag ble det endelig bekreftet at han ikke får deltatt i bryllupet. Foto: Splash News/ NTB scanpix Vis mer

følge Lommelegens lege for hjerte- og karsykdommer, Hans Thorbjørn Rydningen, var det er høyst nødvendig at faren til Meghan Markle gjennomførte denne operasjonen.

- Denne hjertefeilen kan gi hjerteinfarkt og i verste fall kan man dø av det, eller få en stor skade på hjertemuskelen, hvis man ikke gjør noe med det, sa han til Se og Hør onsdag.

Rydningen la til at dette er en helt vanlig operasjon, med en lav sannsynlighet for at noe går galt.

HJEMME I USA: Thomas Markle avbildet i California forrige uke. Foto: Splash News/ NTB scanpix
HJEMME I USA: Thomas Markle avbildet i California forrige uke. Foto: Splash News/ NTB scanpix Vis mer

- Det er såkalt utblokking av kransåra til hjertet. Kransårene gir blod til hjertemuskelen. Prosedyren er normalt ukomplisert. Man går inn via armen med et kateter med en ballong og utvider blodåra. Deretter setter man inn et stent, som er av metall, som skal hindre at åra blokkerer seg, fortalte han til Se og Hør onsdag.

Samtidig påpekte Rydningen at det var svært usannsynlig at Thomas Markle kom til å rekke bryllupet, ettersom man normalt bør vente minst en uke med å fly etter et slikt inngrep.

INGEN LYD: Bildene fra før det første intervjuet med Prins Harry og Meghan Markle har ingen lyd, men likevel viser de tydelig kjemien de to i mellom. Video: CNN. Vis mer

LES OGSÅ: Ser du «feilen» kongefamilien gjør her?

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer