Hertuginne Meghan og prins Charles:

Prins Charles' rørende hyllest til Meghan

- Det var veldig rørende.

RØRENDE: Da hertuginne Meghans far måtte melde avbud, ble det besluttet at prins Charles skulle følge prins Harrys blivende kone til alters. Det er et øyeblikk Charles selv setter stor pris på, om vi skal tro nye opplysninger. Foto: NTB scanpix
RØRENDE: Da hertuginne Meghans far måtte melde avbud, ble det besluttet at prins Charles skulle følge prins Harrys blivende kone til alters. Det er et øyeblikk Charles selv setter stor pris på, om vi skal tro nye opplysninger. Foto: NTB scanpix Vis mer

Det var en solfylt dag i mai at prins Harry (34) endelig fikk sin Meghan (37). Han giftet seg med den amerikanske skuespilleren i Windsor den 19. mai i år, og selv om de bare har vært gift i et drøyt halvår, virker det nærmest som om Meghan alltid har vært en del av den britiske kongefamilien.

Selv om bryllupet var nydelig å overveie, noe millioner av fans verden rundt kan skrive under på, gikk ikke alt like knirkefritt for seg.

Bare dager før bryllupet ble det kjent at Thomas Markle (74), Meghans far, hadde trukket seg fra å delta i den store seremonien.

MEGHAN OG HARRY: Prins Harry og Meghan Markle gifter seg i St. George's Chapel i Windsor Castle. Her sier de «ja» til hverandre. Video: AP Vis mer

Som følge av dette måtte svigerfar, prins Charles (70), følge den blivende hertuginnen ned kirkegulvet. Gesten overrasket mange, og ble en endelig bekreftelse på at den amerikanske skuespilleren endelig var akseptert som et fullverdig medlem av det britiske dynastiet.

- Rørende

Det virker som at prins Charles hygget seg stort den dagen.

Harper's Bazaar skriver nemlig nå at han har kommet med en svært hyggelig og søt gest mot svigerdatteren, som får mange til å smelte.

Det er Daily Mail sin kongehusekspert Rebecca English som først gjorde kongefasen oppmerksom på prins Charles' gest. I en melding på Twitter skriver hun nemlig at hun observerte et bilde da hun besøkte Clarence House - som er Charles og Camillas offisielle residens i London.

RØRENDE: Det var nok mange som ble rørte da prins Charles førte Meghan til alters den 19. mai i år. Foto: NTB scanpix
RØRENDE: Det var nok mange som ble rørte da prins Charles førte Meghan til alters den 19. mai i år. Foto: NTB scanpix Vis mer

- I dag observerte jeg et innrammet svart-hvitt-bilde i den offentlige delen av Clarence House. Bildet er av prins Charles, som går med sin blivende svigerdatter, mot alteret i St. George's Chapel, skriver hun, og fortsetter:

- Det var veldig rørende, og viser hvor mye dette øyeblikket betydde for ham, avslutter hun.

English har fått mange svar på den hyggelige meldingen. Enkelte roser prins Charles' handling, mens andre går langt i å melde at de ikke setter pris på verken arveprinsen eller den nye hertuginnen. En bruker skriver blant annet:

- Mener du den hensynsløse sosiale streberen som melker det å være i kongefamilien for alt det er verdt?, spør en bruker.

GÅR OPP KIRKEGULVET: Meghan Markle ankommer kirken i Windsor-slottet. Video: AP Vis mer

Nesten minst populær

Hertuginne Meghan er nemlig ikke så populær som man kanskje skulle tro, og tv-profil Piers Morgan (53) valgte å fyre løs mot henne nylig.

Ifølge en liste over favoritter i den britiske kongefamilien fra Daily Mail, er det prins Harry som troner øverst på popularitetslisten - etterfulgt av bestemoren, dronning Elizabeth (92), på en solid andreplass. Tallene er hentet fra YouGov.

Mens både ektemannen, dronningen, prins William (36), hertuginne Kate (36) og prins Philip (97) er over Meghan på popularitetslisten, slår Meghan derimot svigerfar prins Charles. Det vil si at Meghan og Charles er de minst populære medlemmene i den britiske kongefamilien.

Slik spurte Harry

Det var dagen før selve bryllupet det ble kjent at prins Charles fikk det ærefulle oppdraget med å følge Meghan til alters.

I en BBC-dokumentar, i forbindelse med prins Charles 70-årsdag den 14. november, fortalte prins Harry blant annet om hvordan han gikk fram da han spurte faren sin om han ville ta en såpass stor del i bryllupet hans.

- Jeg spurte, og jeg tror han skjønte at det ville skje, og han sa umiddelbart: «Ja, selvfølgelig. Jeg gjør hva som helst som Meghan trenger, og jeg er her for å støtte deg». For han var dette en fantastisk mulighet til å vise den støtten, og han er jo en far, så han må selvsagt være der for oss, sa han i dokumentaren, ifølge Hello! magazine.

STOLTE: Både prins Charles og hans kone, hertuginne Camilla, var i godt humør i prins Harry og hertuginne Meghans bryllup. Det var trolig en stor dag for dem. Foto: NTB scanpix
STOLTE: Både prins Charles og hans kone, hertuginne Camilla, var i godt humør i prins Harry og hertuginne Meghans bryllup. Det var trolig en stor dag for dem. Foto: NTB scanpix Vis mer

Da hertuginnen omsider var på plass ved siden av sin blivende ektemann, la tv-seerne merke til at prins Harry sa «takk» til sin far oppe ved alteret. Ifølge prins Harry falt dette helt naturlig for ham å gjøre.

- Jeg har hatt en bra oppdragelse, der jeg har lært at man skal takke. Bare fordi han er min far, betyr ikke det at jeg bare skal ta det han gjør for gitt og si: «OK, det var det. Da tar jeg over her». Eh, nei! Det var det jeg ønsket å si, og jeg var bare veldig takknemlig for det han gjorde, sa han.

Det sies at prins Charles og kona, hertuginne Camilla (71), har fått et tett forhold med sin nye svigerdatter. Båndet vil trolig bare bli tettere i tiden framover, ettersom prins Harry og hertuginne Meghan venter sitt første barn sammen.

PRINSESSE?: Her får du forklaringen. Video: CNN/ Emilie Rydning / Malene Storrusten Vis mer

Nyheten kunngjorde Kensington Palace i et lengre innlegg på Instagram i midten av oktober. Da røpet de også at hertuginnen har termin våren 2019.

Ifølge Harper's Bazaar skal prins Charles ha vært i ekstase over den hyggelige nyheten, og ser fram til å bli bestefar igjen. Fra før er han bestefar til prins William (36) og hertuginne Kates (36) tre barn, prins George (5), prinsesse Charlotte (3) og prins Louis (seks måneder).

HYGGESTUND: Etter bryllupet ble disse flotte bildene tatt av det blide ekteparet, sammen med nær familie og alle brudepikene og -svennene. Foto: Alexi Lubomirski / NTB scanpix
HYGGESTUND: Etter bryllupet ble disse flotte bildene tatt av det blide ekteparet, sammen med nær familie og alle brudepikene og -svennene. Foto: Alexi Lubomirski / NTB scanpix Vis mer

I høst røpet han imidlertid også noen bekymringer rundt det å skulle få nok et barnebarn. Under et offisielt besøk i Ghana i Vest-Afrika, deltok prinsen i et møte vedrørende plast-forurensning.

- Jeg venter faktisk på å få nok et barnebarn, sa han og la til:

- For meg er det galskap at vi skal presentere denne forurensede og ødelagte verden for dem. Alle barnebarn fortjener en bedre framtid, sa han, ifølge Cosmopolitan.

LES OGSÅ: Marius til Se og Hør: Mistet jobben