Prins Charles:

- Prins Charles følte seg truet av William og Kates popularitet

Ny biografi om Prins Charles kommer med påstander om sjalusidrama på innsiden av den britiske kongefamilien.

NY BOK: I den kommende boken om prins Charles venter det mange drøye påstander om livet på innsiden av den britiske kongefamilien. En av påstandene som allerede har kommet ut er at prins Charles sliter med sjalusi både ovenfor William og Kate, og sistnevntes foreldre. Foto: NTB Scanpix.
NY BOK: I den kommende boken om prins Charles venter det mange drøye påstander om livet på innsiden av den britiske kongefamilien. En av påstandene som allerede har kommet ut er at prins Charles sliter med sjalusi både ovenfor William og Kate, og sistnevntes foreldre. Foto: NTB Scanpix. Vis mer
Publisert

(Se og Hør): En ny bok om Prins Charles (69) er klar for utgivelse i Storbritannia, og som alltid med bøker om de kongelige, venter det stor spenning til hvorvidt det kommer nye og pikante avsløringer om kongefamilien.

Allerede lørdag kunne avisen Daily Mail vise noen av avsløringene som kommer i boken «Rebel Prince: The Power, Passion and Defiance of Prince Charles», skrevet av forfatteren Tom Bower.

HEVDER CHARLES ER SJALU: Forfatteren Tom Bower hevder i sin bok at Charles er sjalu på prins William og hertuginne Kates popularitet. Her er kongefamilien samlet på slottsbalkongen på Buckingham Palace sommeren 2016. Foto: NTB scanpix
HEVDER CHARLES ER SJALU: Forfatteren Tom Bower hevder i sin bok at Charles er sjalu på prins William og hertuginne Kates popularitet. Her er kongefamilien samlet på slottsbalkongen på Buckingham Palace sommeren 2016. Foto: NTB scanpix Vis mer

I sidene som var hentet ut fra boken er det påstander om at prins Charles har slitt med et dårlig forhold til sin eldste sønns svigerforeldre, Michael og Carole Middleton. Forfatteren hevder prins Charles skal ha følt at han har fått forholdet til sine barnebarn, Prins George (4) og prinsesse Charlotte (2), fraranet av hertuginne Kates foreldre.

- Ba om hjelp fra dronningen

Ifølge forfatteren skal en ytterligere faktor for Charles' dårlige forhold til sønnens svigerforeldre ha vært det faktum at prins William (35) og hertuginne Kate (36) valgte å tilbringe julen med Kates foreldre i stedet for med kongefamilien.

Forfatteren hevder også at prins Charles skal være misfornøyd med at William og Kate har bosatt seg i Norfolk, langt unna hans bosted i Highgrove, slik at de kunne få være mest mulig i fred.

Forfatteren hevder videre at Charles' følelse av å bli overskygget av Middleton-familien gikk så langt at dronningens hoffmenn bestemte seg for å ignorere Kates mor, Carole, i sosiale tilstelninger av hensyn til den eldste tronarvingen.

FEIRET IKKE SAMMEN: I fjor skal William og Kate ha valgt å feire jul med hertuginnes foreldre, i stedet for kongefamilien. Her er prins Charles og hertuginne Camilla (foran) på vei til julegudstjeneste i 2016. Foto: AP / NTB Scanpix
FEIRET IKKE SAMMEN: I fjor skal William og Kate ha valgt å feire jul med hertuginnes foreldre, i stedet for kongefamilien. Her er prins Charles og hertuginne Camilla (foran) på vei til julegudstjeneste i 2016. Foto: AP / NTB Scanpix Vis mer

Ignoreringen av svigermoren skal ifølge forfatteren ha gått så langt at prins William skal ha rådført seg med dronning Elisabeth (91) om forholdet. Hun skal angivelig ha svart med å invitere Middleton-ekteparet på en guidet omvisning på den britiske kongefamiliens feriehjem i Skottland- og invitert med en kameramann til å filme utflukten.

I boken «Prince Charles: The Passions and Paradoxes of an Improbable Life» som ble utgitt tidligere i år, ble det også fokusert på at prins Charles tilbringer lite tid med barnebarna sine. Men i denne boken skal skylden være lagt på prins Charles selv, da han blir beskyldt for å være en typisk aristokrat som aldri har vært spesielt engasjert i barn.

- Frykter William og Kates popularitet

Men det er angivelig ikke bare Kates foreldre prins Charles skal være redd for å bli overskygget av. Ifølge Bower skal Charles ha et anstrengt forhold til sin svigerdatter, og skal blant annet ha forsøkt å invitere Kate med på en operaforestilling for å komme nærmere henne.

TIL STEDE: Hertuginne Kates foreldre, Carole og Michael Middleton (bak t.h.), fulgte tett bak Kate og prinsesse Charlotte etter julegudstjenesten i Berkshire 1. juledag 2016. Foto: Zak Hussein/ SilverHub/ REX/Shutterstock/ NTB scanpix
TIL STEDE: Hertuginne Kates foreldre, Carole og Michael Middleton (bak t.h.), fulgte tett bak Kate og prinsesse Charlotte etter julegudstjenesten i Berkshire 1. juledag 2016. Foto: Zak Hussein/ SilverHub/ REX/Shutterstock/ NTB scanpix Vis mer

En økende popularitet for prins William og hertuginne Kate hos befolkningen og blant mediene, skal ha gjort at Charles ble ytterligere bekymret for å bli satt i skyggen, forklarte daglig leder av prins Charles veldedige organisasjon i USA, Robert Higdon.

- Charles så Kate og William som de nye stjernene og fryktet at det ville bety trøbbel for sin egen del.

Tronarving i 69 år.

Det er ikke første gang det florerer rykter om at Charles er redd for aldri å bli konge. I april fyller dronning Elisabeth hele 92 år, mens tronarvingen selv fyller 70 år i november.

EN KONGE OG EN PRINS: Det er knappe tolv års aldersforskjell på kong Harald og prins Charles. Likevel venter sistnevnte fortsatt på å bli konge. Foto: NTB Scanpix.
EN KONGE OG EN PRINS: Det er knappe tolv års aldersforskjell på kong Harald og prins Charles. Likevel venter sistnevnte fortsatt på å bli konge. Foto: NTB Scanpix. Vis mer

Da det ikke er tradisjon for at en regjerende monark abdiserer i Storbritannia, vil Charles ikke bli konge for Elisabeth dør.

At han lett kunne ende opp med å dø før sin egen mor, har prinsen spøkt om flere ganger. I en video på kongehusets nettsider i 2013 innrømmet prinsen allerede da at han begynte å bli utålmodig med tanke på å bli Storbritanias konge.

- Tiden er i ferd med å renne ut. Jeg kan havne under jorda om jeg ikke er forsiktig, sa Charles humoristisk i videoen.

LES OGSÅ: ​- Prins Charles unngår barnebarna sine

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer