Prins Azim:

Prins Azim (38) er død

Prinsen fra Brunei ble bare 38 år gammel.

CELBER OMGANGSKRETS: Prins Azim hadde en rekke berømte venner. Her er han med sanger Mariah Carey i 2011. Foto: Richard Young / Rex / NTB
CELBER OMGANGSKRETS: Prins Azim hadde en rekke berømte venner. Her er han med sanger Mariah Carey i 2011. Foto: Richard Young / Rex / NTB Vis mer
Publisert

Prins Azim av Brunei har gått bort, bare 38 år gammel. Det skriver en rekke internasjonale medier, deriblant CNN. Han var nummer fire i arverekkefølgen til tronen, og sønnen til sultanen i Brunei, Hassanal Bolkiah (74).

Myndighetene i Brunei bekrefter prinsens bortgang, og i en uttalelse kommer det frem at prins Azim døde lørdag 24. oktober. Prinsens dødsårsak er hittil ikke kjent.

Ifølge CNN fant prinsens bisettelse sted lørdag, samme dag som han gikk bort. Det er nå innført syv dagers landesorg i Brunei som følge av det kongelige dødsfallet.

Prins Azim var sønn av sultan Hassanal Bolkiah, og var kjent for sitt jetsettliv bestående av overdådige fester med berømtheter som Pamela Anderson (53), Janet Jackson (54) og Mariah Carey (50), ifølge CNN.

Prinsen markerte seg også som filmprodusent, og produserte blant annet filmen «You're Not You» fra 2014, der blant annet Hollywood-stjernen Hilary Swank (46) hadde en av rollene.

Prins Azim hadde også stor suksess med filmen «The Happy Prince» fra 2018, der stjerneskuespillere som Emily Watson, Colin Firth og Rupert Everett medvirket.

GIKK BORT: Prins Azim ble bare 38 år gammel. Her er han sammen med modell Claudia Schiffer for noen år tilbake. Foto: Alan Davidson / Rex / NTB
GIKK BORT: Prins Azim ble bare 38 år gammel. Her er han sammen med modell Claudia Schiffer for noen år tilbake. Foto: Alan Davidson / Rex / NTB Vis mer

Kondolanser

Kongefamilien i Brunei er nå i sorg etter prins Azims bortgang. Han etterlater seg som nevnt faren sultan Hassanal Bolkiah og moren Hajah Mariam, som var sultanens andre kone.

De gikk imidlertid fra hverandre i 2003. Prins Azim hadde tre helsøsken, samt åtte halvsøsken fra farens to øvrige ekteskap.

En rekke ledere i Bruneis naboland har sendt sine kondolanser etter prinsens bortgang, deriblant Singapores statsminister Lee Hsien Loong, som uttalte at prinsen var kjent for sin vennlige og sjenerøse ånd, og for hans arbeid med veldedige organisasjoner, særlig for ungdom, ifølge CNN.

MED PAMELA: Prinsen hadde en rekke berømte venner. Her er han med Pamela Anderson i 2012. Foto: Richard Young / Rex / NTB
MED PAMELA: Prinsen hadde en rekke berømte venner. Her er han med Pamela Anderson i 2012. Foto: Richard Young / Rex / NTB Vis mer

Omstridt kongehus

Kongehuset i Brunei i Sørøst-Asia går for å være et av verdens rikeste, og sultanen skal ifølge Forbes verdt rundt 20 milliarder dollar. Han er en av de få monarkene i verden som fortsatt har reell makt, og har tjent sin enorme formue på olje og gass.

Sultanen er også svært kontroversiell, og da Brunei i 2014 ville innføre sharialover i landet, etter ønske fra sultanen selv, var det store protester over hele kloden. Loven tillater straffemetoder som pisking og amputasjoner, og steining av homofile. Disse lovene trådte i kraft i fjor, til store protester.

Det virker likevel ikke som den styrtrike familien bryr seg stort om kritikk fra utlandet. Livet i Brunei, i det som hevdes å være verdens største bebodde palass, går sin vante, luksuriøse gang.

Spesielt sultanens barn lever elleville liv, noe de ikke har noe problemer med å skryte hemningsløst av.

Gjennom Instagram og generell åpenhet har det blitt enkelt å se at familien er styrtrik. Spesielt sønnene til prinsen har for vane å vise frem gull, eksotiske dyr og ville eiendommer på nettet. Det er derimot ingen av de tolv barna som måler seg med prins Abdul Mateen (29).

KONGELIG STIKK: Brad Pitt kom i en takketale med et humoristisk stikk til den britiske kongefamilien. Slik reagerte Prins William. Video: NTB Scanpix og Dagbladet TV Vis mer

Han har over to million følgere på Instagram, og er sultanens tiende barn. Abdul Mateen var en avdøde prins Azims helsøsken.

Moren deres mistet alle titler og privilegier da hun skilte seg fra sultanen i 2003. Barna beholdt imidlertid disse. 29-åringen blir også omtalt som «en av Asias mest ettertraktede, kongelige ungkarer», ifølge Business Insider.

LES OGSÅ: Vekker reaksjoner etter dette

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer