FAR OG DATTER: I mai skal prinsesse Beatrice gifte seg, og det er trolig faren prins Andrew som skal følge henne til alters. Foto: NTB Scanpix
FAR OG DATTER: I mai skal prinsesse Beatrice gifte seg, og det er trolig faren prins Andrew som skal følge henne til alters. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Prinsesse Beatrice:

- Prins Andrew skal følge datteren til alters

Nye detaljer om det kongelige bryllupet.

Publisert

I september i fjor kom nyheten om at prinsesse Beatrice (31) hadde forlovet seg med kjæresten Edoardo Mapelli Mozzi (36). Det kunngjorde Buckingham Palace i en pressemelding, der det kom frem at frieriet hadde funnet sted under en romantisk ferie i Italia.

Den siste tiden har det kommet frem en rekke detaljer om bryllupet, og tidligere denne uken ble det kjent at datoen for det kongelige bryllupet er satt. Bryllupet vil stå 29. mai i år, og paret skal vies i kapellet ved St. James's Palace, kom det frem i en pressemelding fra kongehuset.

I pressemeldingen sto det også at selve bryllupsfesten vil finne sted i hagen på Buckingham Palace i London.

Nå kommer det frem ytterligere detaljer om det kommende bryllupet. Ifølge motemagasinet Harper's Bazaars kilder vil prinsesse Beatrice trolig bli fulgt til alters av sin far, prins Andrew (59).

Det vil i så fall være blant prinsens største offisielle opptredener siden det ble kjent at han trakk seg fra sine kongelige plikter på ubestemt tid i fjor høst.

FORLOVET: Prinsessen forlovet seg med Edoardo Mapelli Mozzi i september i fjor. I mai skal bryllupet stå. Foto: NTB Scanpix
FORLOVET: Prinsessen forlovet seg med Edoardo Mapelli Mozzi i september i fjor. I mai skal bryllupet stå. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I hardt vær

Det har nemlig stormet rundt den 59 år gamle prinsen etter at det i fjor kom frem en rekke avsløringer om hans vennskap med den avdøde milliardæren Jeffrey Epstein, som sto tiltalt for overgrep da han døde.

Prinsen har blitt anklaget for å voldta en 17 år gammel jente etter en kveld ute med Epstein, noe han hele veien har nektet for. Stormen rundt faren skal også ha påvirket datterens bryllup, og i januar ble det kjent at bryllupet angivelig vil bli tonet ned som følge av stormen rundt prins Andrew.

I november i fjor ble det også kjent at prinsesse Beatrice skal ha vært ødelagt og utrøstelig på grunn av farens skandale.

Nettopp derfor tror mange at tilbudet om å holde bryllupsfesten på Buckingham Palace er dronningens måte å lette på ting for barnebarnet etter den tunge tiden.

Ifølge Daily Mail var det en stor ære for prinsessen å få tilbudet fra dronningen, og hun har takket ja til å ha bryllupsfesten på palasset.

Buckingham Palace har ikke huset bryllupsgjester siden 2011, da prins William (37) og hertuginne Kate (38) giftet seg i Westminster Abbey.

Alle store, kongelige bryllup siden den gang er blitt arrangert i Windsor, vest for London. Der giftet prins Harry (35) seg med hertuginne Meghan (38) i mai 2018, og Beatrice sin lillesøster, prinsesse Eugenie (29), sto også brud samme sted da hun giftet seg i oktober samme år.

- Ekstremt lykkelige

Som nevnt var det i september i fjor det ble kjent at prinsesse Beatrice hadde forlovet seg.

- Vi er ekstremt lykkelige over å kunne dele nyheten om at vi er blitt forlovet. Vi er begge så glade over dette eventyret og kan ikke vente med å gifte oss. Vi har så mange like interesser og verdier og vi vet at dette vil ruste oss godt for årene vi har foran oss, fylt med kjærlighet og lykke, sa paret i pressemeldingen.

PRINS PÅ FEST: I kjølvannet av overgrepsanklager og spørsmål rundt vennskapet til avdøde Jeffrey Epstein, sier prins Andrew sier i et nytt intervju at han ikke skjønner hvordan han har fått stempelet som «partyprins», da han ikke lenger fester. Bilder av prinsen i Saint-Tropez sier det motsatte. Foto: Coleman-Rayner / Stella Pictures. Klipp: Emilie Rydning Vis mer

I desember feiret de med en forlovelsesfest på luksushotellet Chiltern Firehouse i London, der parets familie og venner var til stede. En som derimot valgte å stå over festen, var prins Andrew.

Ifølge Daily Mail valgte Andrew å droppe festen for ikke å overskygge sin egen datter på den store festen, grunnet den nevnte skandalen han sto midt i med Epstein-vennskapet.

LES OGSÅ: Dukket opp på samme fest

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer