Pressetalsmannen forsnakket seg

Forsnakket seg, da han offentliggjorde at prins Daniel skulle tale.

SNART I BRUK: Kronprinsesse Victoria her avbildet med Se og Hørs babylusekofte, er lagt inn på fødeavdelingen. Snart kan kofta komme i bruk.  Foto: Stella Pictures
SNART I BRUK: Kronprinsesse Victoria her avbildet med Se og Hørs babylusekofte, er lagt inn på fødeavdelingen. Snart kan kofta komme i bruk. Foto: Stella Pictures Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: Natt til torsdag kom det melding fra Tidningarnas Telegrambyrå om at kronprinsesse Victoria (34) hadde ankommet fødeavdelingen på Karolinska universitetssjukhusets i Solna.

Hun og prins Daniel kjørte sammen i bil fra hjemmet på Haga slott til sjukehuset, som bare er noen kilometer unna. De ankom sykehuset i 01-tiden torsdag.

- Jeg kan bekrefte at de er på fødselsavdelingen på Karolinska der de venter på fødselen. Nå er det bare å vente, sa hoffets informasjonssjef Bertil Ternert til Expressen.se.

Det skal ifølge Ternert ikke ha vært noe dramatikk, da paret dro avgårde.

- Alt er under kontroll, sa han.

6.15-tiden holdt en talsmann for hoffet pressekonferanse, der han kom med en offentliggjøring om at prins Daniel klokka 7 ville komme å tale til pressen "om det han hadde opplevd". Talsmannen ville ikke si mer, men ga klart uttrykk for at det kunne tolkes som man ville. Og tolkningen i svenske medier er entydig: En prins eller prinsesse er født.

- Jeg skulle bare formidle at han ville komme selv og forklare hva som har skjedd de siste timene, sier Ternert til SVT.

- Kan man ane at fødselen er i over?
 
- Ja, det kan jo være en spekulasjon. Men jeg vil ikke si mer, prins Daniel vil si dette selv. Men han kommer med folk som har vært med ved forløsningen, sier han - og dermed virket det som han forsnakket seg.

Noe det også ble gjort et poeng av på Svensk TV 1 i etterkant.

Den nye tronarvingen går inn i tronrekkefølgen foran prins Carl Philip og prinsesse Madeleine, og rett etter sin mor kronprinsesse Victoria. 

Svenskene er i ekstase – og har allerede «døpt» barnet Baby Bernadotte.

Trolig er det Livmedicus Angelica Lindèn Hirschberg som står for forløsningen. Prins Daniel (38) er selvsagt ved sin kones side, og han er nok like nervøs som Victoria.
 
I et av de siste intervjuene til Victoria før fødselen takket hun foreldrene for støtten. Og mamma Silvia (67) har garantert forberedt henne på hvilken prøvelse det er å føde.

- Men jeg er nervøs og jeg vet ikke helt hvordan man forbereder seg, sier Victoria.

Victoria har også avslørt at det er Carl Gustaf (65) som skal få det ærefulle oppdraget med fotoapparatet:

- Det blir nok pappa som får ta det første bildet, har hun sagt.

I påvente av at kronprinsesse Victoria skulle gå i fødsel, tok flere politifolk oppstilling ved fødeavdelingen på Karolinska institutt i Stockholm søndag kveld.

Allerede på fredag begynte politiet å sperret av en stor del av parkeringsplassen utenfor ortopedisk avdeling, som ligger like ved fødeavdelingen.

Tronarvingen skal vokse opp på Haga slott, i likhet med kongen og hans søstre. Her står barnerommet klart og venter på familiens nye medlem.

Ifølge Svensk Damtidning vil dåpsvannet bli hentet i den hellige Jordanelven. Selve barnedåpen vil stå i mai eller begynnelsen av juli, og som Se og Hør tidligere har avslørt vil kronprins Haakon (38) være en av fadderne til baby Bernadotte.
 
Saken oppdateres!


Bli fan av Seoghør.no på Facebook her

Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Se og Hørs gave gikk verden rundt

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer