Presset for 1,7 mill. etter kongeskandalen

«Dette er et oppdrag, og det koster», skriver Daniel Webb i brevet til Anders Lettström.

<strong>UTSTØTT:</strong> Anders Lettström ble utstøtt av sine kongelige bekjentskaper da hans kontakt med mafiaen ble kjent. Foto: Stella Pictures
UTSTØTT: Anders Lettström ble utstøtt av sine kongelige bekjentskaper da hans kontakt med mafiaen ble kjent. Foto: Stella Pictures Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Kongevennen Anders Lettström ble presset for to millioner kroner av mafiaen etter kongeskandalen som har rystet Sverige den siste tiden. Onsdag har den svenske avisen Expressen publisert det hittil ukjente brevet fra «Gudfaren» Milan Sevos høyre hånd Daniel Webb.

Kongen har blitt beskyldt for å hå gått på strippeklubber, mens hans nære venn Anders Lettström har blitt beskyldt for å ha tatt kontakt med kjente kriminelle for å kjøpe fri kompromitterende bilder av kongen.

Lettström er kongens eldste barndomsvenn. De to har kjent hverandre gjennom 50 år, og har vært gjennom svært mye sammen. Nå er han derimot utstøtt av sine kongelige bekjentskaper. Mandag gjorde nemlig kongen det klart at bekjentskapet var over for godt.

Lettströms kontakt med mafiaen ble dødsstøtet, skriver Expressen.

Tirsdag gjemte Lettström seg på sin herregård i Upplands Väsby nord for Stockholm mens journalistene ventet utenfor. Dagen etterpå - onsdag - skriver Expressen at Lettström presses i et kravbrev fra mafiaen, som krever ham for to millioner svenske kroner - 1,7 millioner norske kroner - for de tjenester de sier at de skal ha utført for ham.

Brevet skal være undertegnet av Daniel Webb, som var personen som startet skandalen da han tok tok lydbåndopptak av møte med Lettström.

«Vi har i det oppdraget du ga oss, eller som du kalte det - kollektivet ga oss - reist til Zagreb fire ganger tur/retur. Jeg har reist og truffet en av Milles representanter i London en gang. Spaning, samt beskyttelsesutstyr er handlet inn. Vi har lokalisert og søkt fram til Mille Markovic, og har på ditt oppdrag søkt hans agenda, sett materialet og fått til et tenkbart dementi for en viss sum penger. Alt dette sanksjonert av deg», står det i brevet.

Daniel Webb fortsetter:

«Dette er et oppdrag, og det koster. Våre utgifter står således bare for en liten del av den summen du skal gi oss for utført arbeid. Vi har etter gjennomgang med samarbeidspartnere kommet fram til at dette koster to millioner svenske kroner. At det er så billig kommer av vår nære relasjon med 'Kronan', noe vi verdsetter høyt»...

Tidligere sjef for «Rikskriminalpolisen» i Sverige, Tommy Lindström, mener at brevet er ordentlig skrevet og at det ikke inneholder noen ulovligheter.

- Man redegjør for hva man har gjort og hvor mye man vil ha betalt. Dessuten skrives det at man vil ha moms og at man har F-skatt, sier han til avisen.

Hverken Daniel Webb eller Anders Lettström vil kommentere opplysningene Expressen sitter på.

Flere svensker har den seneste tiden tatt til orde for at kong Carl Gustaf ikke lenger har tillit blant store deler av folket, etter den siste tidens skandaleoverskrifter. Onsdag får kritikerne støtte av Aftonbladets politiske sjefsredaktør, Karin Petterson.

- Kongen burde innse at han ikke lenger kan fungere som konge. Ikke om han har ambisjoner om å samle, forene og representere. For neste gang en tragedie inntreffer, en Gøteborgsbrann, eller tsunami, da fortjener Sverige noe bedre enn en statssjef som får deg til å tenke på strippeklubber, skriver hun i dag på avisens nettsider.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: - Gå av for folkets skyld  

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer