Presidentene må på hotell

Kong Harald har invitert så mange til sitt 70-årslag at ikke alle får plass på Slottet!

STORSLÅTT FEIRING: Dronning Sonja og kong Harald har invitert over 50 kongelige gjester til bursdagsfeiringen neste uke.  Foto: All Over Press
STORSLÅTT FEIRING: Dronning Sonja og kong Harald har invitert over 50 kongelige gjester til bursdagsfeiringen neste uke. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For trangt om plassen!

Se den kongelige gjestelisten her!

SEHER.NO: Kong Harald fyller 70 år neste uke og har invitert over 50 kongelige gjester. De fleste får plass på Slottet, men presidentene må ta inn på hotell.

- Vi tok litt i da vi inviterte, så nå sitter vi her med et logistikkproblem, sier kong Harald til Dagbladet.

Finlands president Tarja Halonen og mannen Pentti Arajärvi, samt Islands president Olafur Ragnar Grimsson og hans kone Dorrit Moussaieff, får ikke sove på Slottet. Og det er ikke bare på grunn av plassmangel…

For lav rang

De kongelige rangeres nemlig over presidenter, og nektes dermed å få overnatte på Slottet, skriver VG.

- Fyrstelige statsoverhoder rangeres foran presidenter, sier informasjonsrådgiver Sven Gjeruldsen på Slottet til avisen.

Presidentparene får heller ikke overnatte på Skaugum og Kongsseteren, som også skal forbeholdes de kongelige under bursdagsfeiringen.

Island og Finlands statsoverhoder må derfor nøye seg med en suite på Hotell Continental i Oslo sentrum.

Fullt kalas

På kongens 70-årsdag onsdag er det klart for festmiddag på Akershus festning. Fredag ankommer flesteparten av kongens gjester til Oslo. Etter en festforestilling i Oslo Rådhus, inviterer kronprinsparet til privat middag på Skaugum.

Lørdag kommer bursdagsfeiringens høydepunkt – gallamiddag og slottsball.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer