Harry og Meghan:

Populariteten daler: - Ikke så rart

Faller i popularitet på ny navneliste.

BRÅK: Det har mildt sagt stormet rundt hertugparet de siste åra. Foto: Splash News/PicturesUSA/NTB.
BRÅK: Det har mildt sagt stormet rundt hertugparet de siste åra. Foto: Splash News/PicturesUSA/NTB. Vis mer
Publisert

Man må nærmest ha bodd under en stein for ikke å ha fått med seg det kongelige bråket i Storbritannia, som prins Harry (39) og kona hertuginne Meghan (42) i flere år har vært i sentrum av.

Og det hele nådde etter alt å dømme nye høyder da Harry ga ut den svært omtalte boka «Spare».

Bråket har gjort noe med folks oppfatning av paret, og populariteten deres har vært dalende de siste åra, spesielt blant britene.

En ny analyse viser nå at også navnene deres, Harry og Meghan, blir mindre populære.

Fredag fikk publikum seg en overraskelse da de så Meghan Markle og Prins Harry på tribunen. Reporter: Celina Morken. Video: Rød Løper / Tiktok. Vis mer

«Det tidligere populære navnet Harry, har ramlet ned fra 13. plass til 23. plass. Det kan derfor se ut til at navnet har fått en negativ mottakelse fra foreldrene i år. Meghan har også falt på lista», står det på den britiske nettsida for registrerte babynavn Babycentre.

Nettstedet refererer til parets dokumentarserie på Netflix og Harrys memoarer, som de omtaler som «eksplosive og noe kontroversielle», som mulig årsak.

Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle, er ikke overrasket.

Lørdag 6. mai skal en ny monark innta den britiske tronen. Kong Charles krones tradisjon tro i Westminster Abbey. Seremonien starter klokken 12.00 norsk tid. Video: Dagbladet TV / AP Vis mer

- Det er ingen tvil om at prins Harry og hertuginne Meghan er blitt mindre populære i Storbritannia etter alt bråket som har vært. Da finner jeg det ikke så rart at navnene deres følger samme kurve. Man velger jo gjerne navn man har positive assosiasjoner til for barna sine!

- Når det er sagt er prins Williams navn også blitt mindre populært, selv om han fortsatt er godt likt blant britene. Så de nye tallene kan kanskje like mye knyttes til trender. For eksempel ser vi ser at flere av navnene til barna til både Harry og William er blitt mer populære, forteller Vagle videre.

For også William faller på lista. Fra å ligge på 41. plass, befinner navnet seg nå nede på en 49. plass.

HARRY-HÅP: Svaret til kong Charles har ført til ytterligere spekulasjoner om forholdet mellom far og sønn. Video: Twitter. Vis mer

Navnene til William (41) og Kates (41) tre barn plasserer seg slik på lista:

George ligger på 9. plass, ned to plasser fra sist måling. Charlotte finner man på en 25. plass, opp åtte plasser. Mens Louis er på en 30. plass over de mest populære guttenavnene, ned sju plasser.

Navnene til Harry og Meghans to barn har følgende plasser:

Archie på en 16. plass, opp én plass. Mens Lily (som Harry og Meghan kaller datteren Lilibeth) også har gått opp én plass, og troner nå aller øverst på lista over de mest populære jentenavnene i Storbritannia.

LES OGSÅ: Bryter tausheten

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer