KONGELIG GJEST: Prins George var i sitt ess da han fikk møte jevnaldrende barn, men først måtte de alle sikkerhetsklareres av politiet.  Foto: REX/Tim Rooke/All Over Press
KONGELIG GJEST: Prins George var i sitt ess da han fikk møte jevnaldrende barn, men først måtte de alle sikkerhetsklareres av politiet. Foto: REX/Tim Rooke/All Over PressVis mer

Politisjekket babyer før kongelig lekemøte

De nye vennene til prins George ble nøye saumfart og trent opp i kongelig sosialisering i forkant av møtet på New Zealand.

SEOGHØR.NO: Hertuginne Kate og prins William er for tiden på et tre ukers langt offisielt besøk i New Zealand og Australia, men til tross for hertugparets popularitet - er det lille prins George som stjeler all oppmerksomheten!

I natt var den fremtidige kongen på sitt første offisielle oppdrag, som i aller høyeste grad var tilpasset ham. De vanligvis så formelle forholdene rundt kongelig besøk, ble erstattet med babytreff!

LEKESTUND: Både lille George og mamma Kate så ut til å trives sammen med de små barna og deres foreldre. Foto: REX/All Over Press
LEKESTUND: Både lille George og mamma Kate så ut til å trives sammen med de små barna og deres foreldre. Foto: REX/All Over Press Vis mer

Ti barn født på samme tid som prinsen ble plukket ut for å treffe den lille kongelige gjesten og hans foreldre i Goverment House i Wellington, New Zealand. Stemningen var upåklagelig, og den lille hedersgjesten så ut til å trives godt med sine nye jevnaldrede venner. - Kate fortalte at han har møtt andre babyer, men aldri vært i en gruppe med så mange små samlet før, fortalte en av foreldrene ifølge Daily Mail.

Men det var ikke bare, bare å skulle få møte en ekte prins. Til tross for sin unge alder, måtte de alle inn til sjekk hos politiet!

Samtlige av familiene som ble plukket ut var i forkant av møtet klarert av politiet og dessuten lært opp i kongelig protokoll - med andre ord hadde de fått innføring i ordentlig oppførsel.

Det avslørte Helen Clifton, presseansvarlig for arrangementet, da hun ble spurt om hvordan de hadde valgt ut akkurat disse familiene.

- De første ti som tok telefonen, fikk plass. Vi hadde ingen venteliste, da alle familiene i forkant måtte klareres av politiet, vise at de kunne sosialisere med andre foreldre og lære protokoll. Vi synes ikke det var rettferdig å ta noen igjennom alt dette, for så å gi beskjed om at de ikke fikk være med på møtet hvis alle de andre kunne, fortalte hun.

DELTE ERFARINGER: Kate fant tonen med foreldrene til barna som de møtte i Government House i Wellington. Foto: REX/All Over Press
DELTE ERFARINGER: Kate fant tonen med foreldrene til barna som de møtte i Government House i Wellington. Foto: REX/All Over Press Vis mer

Men selv om forberedelsene var betraktelig mer omfattende enn til et hvilket som helst annet barseltreff, var foreldrene til prins Georges nye lekekamerater svært fornøyd i etterkant. - Hertugparet var nydelige. De var begge veldig avslappet og vi snakket om vare erfaringer som førstegangsforeldre, fortalte Jared Mullen og la til:

- George var en skjønn gutt, og veldig modig!

LES OGSÅ: - Hun var en gave til hele vår familie.