KAN BLI EVAKUERT: Hvis det oppstår uro i Londons gater i forbindelse med Brexit, er det planlagt evakuering av den britiske kongefamilien. Foto: NTB Scanpix
KAN BLI EVAKUERT: Hvis det oppstår uro i Londons gater i forbindelse med Brexit, er det planlagt evakuering av den britiske kongefamilien. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Dronning Elizabeth:

- Planlegger å evakuere dronningen

Er redd for uro i forbindelse med Brexit.

Publisert

En evakueringsplan, som har ligget siden den kalde krigen, er blitt oppdatert og gjort klar i tilfelle den britiske kongefamilien ser seg nødt til å bli fraktet i sikkerhet.

Det skriver flere utenlandske medier denne helgen, deriblant The Sun og nyhetsbyrået Reuters.

Ifølge Daily Mail har dronning Elizabeth (92) blitt dratt inn i et ekstraordinært sikkerhetstiltak, kalt «Project Fear», på bakgrunn av uroligheter i forbindelse med Brexit.

- Disse evakueringsplanene har eksistert siden den kalde krigen, men er nå oppdater med tanke på uro dersom Storbritannia forlater EU uten noen utmeldelsesavtale, får avisen bekreftet fra en kilde i Kabinettkontoret, som blant annet leder regjeringens administrative arbeid.

HASTET VEKK: Hertuginne Meghans solo-oppdrag ble kortere enn planlagt. Video: CNN Vis mer

Fraktes ut av byen

En tidligere politimann som har ledet den kongelige eskortetjenesten sier det vil være naturlig å flytte dronningen trolig ut av hovedstaden dersom det oppstår problemer, skriver Reuters.

Ifølge nyhetsbyrået sliter statsminister Theresa May med å få støtte i Parlamentet for en avtale med EU om utmeldingen, som etter planen trer i kraft i slutten av neste måned. Underhuset har avvist Mays avtale og bedt henne forhandle fram en ny, noe EU sier er uaktuelt.

Hvis det dermed oppstår Brexit-gnister i gatene i London, må dronningen se seg nødt til å evakuere.

Ifølge Daily Mail vil det mest sannsynlig skje over vannet med båt.

Fikk kjeft av politiet

Sikkerheten til kongelige blir gjerne ansett som høyst prioritert, og gjerne ned i hver minste detalj.

Artikkelen fortsetter nedenfor.

Nylig fikk blant andre hertuginne Meghan (37) refs fra det britiske politiet etter at hun ikke fulgte sikkerhetstiltakene som er blitt satt rundt hennes offentlige opptredener - da hun lukket sin egen bildør.

Ifølge en ny rapport som Fox News og The Sun har fått tilgang på, kommer det frem at Meghan lenge skal ha blitt advart av politiet mot å lukke sin egen bildør. Dette av sikkerhetsmessige grunner.

GAMMEL VANE: Hertuginne Meghan lukket sin egen dør da hun ankom utstillingen «Oceania» på Royal Academy of Arts i London i oktober i fjor. Foto: NTB Scanpix
GAMMEL VANE: Hertuginne Meghan lukket sin egen dør da hun ankom utstillingen «Oceania» på Royal Academy of Arts i London i oktober i fjor. Foto: NTB Scanpix Vis mer
INGEN BEKYMRING: Hertuginne Meghan så ikke ut til å bry seg om lukkingen av bildøren. Episoden vekket derimot oppmerksomhet hos mange andre. Foto: NTB Scanpix
INGEN BEKYMRING: Hertuginne Meghan så ikke ut til å bry seg om lukkingen av bildøren. Episoden vekket derimot oppmerksomhet hos mange andre. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Ifølge The Sun har politiet frarådet Meghan mot å lukke bildøren grunnet potensielle angrep.

- Meghan og Harry liker å møte folket så mye som mulig, og tar kontakt med folkemengdene som kommer for å se dem. Og selv om det kan anses som folkelig å lukke bildøren selv, kan det være forskjellen på liv og død, skal en kilde ha uttalt til The Sun.

Trent til å takle grufulle hendelser

Før Meghan giftet seg med den britiske prins Harry (34) skal hun også ha måttet gå gjennom trening for å kunne takle grufulle hendelser.

I desember i 2017, kun måneder før Meghan og Harry ga hverandre sitt ja, skrev Independent at Meghan holdt på med opptrening sammen med SAS, Englands «Special Air Service», slik at hun er fullt forberedt på alle nødssituasjoner som kan dukke opp.

Artikkelen fortsetter nedenfor:

«SKREMMENDE»: I desember 2018 ble de levende voksfigurene av hertuginne Meghan og prins Harry vist frem ved Madame Tussauds i Berlin. Reaksjonene har ikke latt vente på seg. Video: NTB Scanpix / Madame Tussauds Vis mer

Blant annet måtte Meghan gjennom hard trening for å takle eventuelle grufulle hendelser som kidnapping og tortur.

- Du kan tenke deg at hun blir satt inn i et rom og blir behandlet som om hun er et gissel. Rommet blir dermed stormet av SAS-styrker. Slik trening skal hun gjennom, kunne Alex Bomberg, en tidligere sikkerhetsansatt ved det britiske kongehuset, og nå administrerende direktør for sikkerhetsselskapet Intelligent Protection International, forklare til avisen den gang.

Ifølge Alex er ikke Meghan den første til å gå gjennom en slik øvelse.

- Diana og Charles måtte også gjennom slike øvelser. Omtrent alle i kongefamilien har vært gjennom det samme, uttalte han.

LES OGSÅ: Skrev lapper i tilfelle han ikke skulle komme hjem igjen

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer