Prins Harry og hertuginne Meghan:

- Planla å utsette intervjuet

Hertugparet skal ha hatt planen klar dersom Harrys bestefar, prins Philip (99), skulle ha gått bort.

INNLAGT PÅ SYKEHUS: Prins Harrys bestefar Prins Philip (99) var innlagt på sykehus da det omstridte intervjuet med Oprah Winfrey ble sendt på TV. Her er Meghan og Harry sammen med Kate, William og prins Philip 1. juledag 2017. Foto: Tim Rooke / REX / NTB
INNLAGT PÅ SYKEHUS: Prins Harrys bestefar Prins Philip (99) var innlagt på sykehus da det omstridte intervjuet med Oprah Winfrey ble sendt på TV. Her er Meghan og Harry sammen med Kate, William og prins Philip 1. juledag 2017. Foto: Tim Rooke / REX / NTB Vis mer
Publisert

Det har stormet rundt prins Harry (36) og hertuginne Meghan (39) de siste ukene. Etter det mye omtalte intervjuet med talkshowdronningen Oprah Winfrey (67) tidligere i mars, har pressen verden over omtalt hertugparets heller kjølige relasjon med den britiske kongefamilien.

Avsløringene i intervjuet var mange, og det kom blant annet frem beskyldninger om rasisme knyttet til sønnen Archies hudfarge. I ettertid har prins William (38) avvist at det er rasistiske holdninger i familien.

Meghan og Harrys omstridte intervju har utløst en mediestorm av dimensjoner - og utvilsomt også skapt stor splid innad i kongefamilien.

SPEKULASJONER: Kjolen Meghan brukte under intervjuet med Oprah skaper spekulasjoner. Video: CBS Vis mer

Avslører «hemmelig» plan

Hertugparet av Sussex skal ha hatt planer om å utsette kringkastingen av intervjuet dersom Harrys bestefar, prins Philip (99), skulle ha gått bort.

Det sier TV-personligheten Gayle King (66) i sitt eget radioshow onsdag. King er en god venn av hertuginne Meghan, og går også for å være Oprah Winfreys høyre hånd.

- Bare så dere vet det, de hadde spilt inn intervjuet før prins Philip ble innlagt på sykehus. Hvis noe - gud forby - skulle ha skjedd med ham, ville ikke intervjuet blitt sendt på dette tidspunktet. Men intervjuet ble gjennomført og planlagt før han ble lagt inn på sykehus, sier King, gjengitt av People.

Dronning Elizabeths (94) ektemann ble skrevet ut fra sykehuset tirsdag 16. mars etter å ha vært innlagt på sykehus i fire uker. 99-åringen har blant annet gått gjennom en hjerteoperasjon - som var vellykket. Prinsen ble i første omgang innlagt på grunn av en infeksjon.

BEKYMRET FOR HUDFARGE: Oprah Winfreys intervju av Meghan Markle og Prins Harry vekker oppsikt. Video: CBS Vis mer

- Har snakket sammen

Tirsdag avslørte King også at hun snakket med hertuginne Meghan og prins Harry sist helg, og da skal det ha kommet frem at prinsen skal ha vært i kontakt med sin storebror prins William.

Til CBS-programmet «This Morning», gjengitt av The Sun, fortalte hun nemlig at brødrene har snakket sammen for første gang siden intervjuet ble vist på tv.

Ifølge King skal praten imidlertid ikke ha vært helt vellykket, og hun omtalte samtalen som «uproduktiv».

- Vel, jeg ringte dem faktisk for å høre hvordan de føler seg. Det er sant, Harry har snakket med broren sin og med faren sin, også. Det jeg ble fortalt var at de samtalene ikke var produktive. Men de er glade for at de i det minste startet en samtale, sa 66-åringen i programmet.

Forrige tirsdag sendte dronning Elizabeth ut en pressemelding på vegne av hele den britiske kongefamilien, der hun skrev at de er lei seg over å høre hvor tøft prins Harry og hertuginne Meghan har hatt det de siste årene.

RASER: Journalist og programleder Piers Morgan raste etter intervjuet med Meghan og Harry. Video: CBS/ITV Vis mer

«Hele familien er lei seg over å høre hvor tøffe de siste årene har vært for Harry og Meghan. Beskyldningene som har kommet frem, særlig de om rase, er urovekkende. Selv om minnene kan være forskjellige, er de veldig alvorlige og vil bli tatt opp innad i familien», uttrykte kongefamilien.

Torsdag i forrige uke avkreftet prins William til Sky News at det er rasistiske holdninger i kongefamilien. Han ble også spurt om han hadde snakket med lillebroren, noe han ikke hadde gjort.

- Men jeg planlegger å gjøre det, sa han.

LES OGSÅ: Åpner seg om fremtiden med eksen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer