Den danske kronprinsfamilien:

- Pikant situasjon

Kronprinsparet befinner seg i nok en knipe etter skandalen.

USIKKERT: På grunn av skoleskandalen på Herlufsholm, befinner kronprinsparet seg i en pikant situasjon. Foto: Philip Davali/Ritzau/AFP/NTB
USIKKERT: På grunn av skoleskandalen på Herlufsholm, befinner kronprinsparet seg i en pikant situasjon. Foto: Philip Davali/Ritzau/AFP/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I mai kunne danske medier melde om rystende avsløringer fra kostskolen Herlufsholm, hvor blant annet prins Christian (16) var elev.

Da den mye omtalte skandalen sto på som verst, mottok kronprins Frederik (54) og kronprinsesse Mary (50) massiv kritikk etter å ha latt sønnen fortsatte på skolen, selv etter alt som skjedde.

I juni ble det imidlertid kjent at de hadde bestemt seg for å ta barna ut av skolen. Men nå befinner de seg i nok en knipe knyttet til skandalen.

ROCKESTJERNER: Kronprinsparet, Mette Marit og Haakon, ble mottatt som Rockestjerner i Sverige. Video: Caroline Vagle Vis mer

- Pikant situasjon

De siste årene har nemlig kronprinsparet hatt som tradisjon å tilbringe ferien med vennene Jørgen og Malou Skeel, som har sommerhus i Skagen, skriver danske B.T.

Det er foreløpig ukjent hvordan kronprinsparet skal gjøre det i år, siden kongehuset anser det som privat.

I tillegg er Skeel foreldrerepresentant i styret på Herlufsholm, siden sønnen hennes, Holger Skeel, er elev der. Han er også en av prins Christians nærmeste venner.

VIL IKKE SVARE: Kronprins Fredrik av Danmark vil ikke svare på spørsmål om samarbeidet med skoprodusenten Ecco. Video: B.T Vis mer

- Det gjør det til en pikant situasjon. Kronprinsparet var i en enorm knipe. Venninnenes barn er på Herlufsholm, og mens de trekker barna ut signaliserer de at skolen ikke er i orden. Men Mary kunne ikke lenger sende barna sine dit med sitt arbeid i Mary Foundation.

Det forteller forfatter Søren Jakobsen (82) til B.T., som tidligere har skrevet bøker om Danmarks rikeste og mektigste familier.

- Fortrolige venner

Videre forklarer Jakobsen at prins Christian har kjent Holger og hele Skeel-familien siden han bare var et lite barn.

- De er venner fra barndommen, og kronprinsparet har vært med på den prosedyren fra starten av. Det skal være en fortrolighet, og derfor må barna vokse opp sammen, forteller han, og utdyper:

HUMPETE: Svenske kronprinsesse Victoria og prins Daniel er vertskap for besøket det norske kronprinsparet har lagt til Stockholm. Første dag med besøk får en noe humpete start. Video: Caroline Vagle / Se og hør Vis mer

- Prins Christian må få ha vennene sine med seg fra barndommen. Noen fortrolige venner han senere kan drikke seg full med, uten at det kommer skandaler ut av det. Det er slik det skal være.

Kronprinsparets vennskap til Skeel-familien har vært tett helt siden Mary flyttet til Danmark, og etter hvert ble hun også gudmor til sønnen deres.

Jakobsen forklarer at det er svært viktig for dem å ha venner som kan «spillereglene». Det vil si at de verken kan snakke eller skryte av vennskapet.

LES OGSÅ: Prinsesse Madeleine: - En stor kontrast til søsteren

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer