Dronning Letizia:

Påstår romanse med dronningen

Dronningens tidligere svoger hevder de hadde et romantisk forhold.

DRONNING AV SPANIA: Letizia ble medlem av kongtefamilien da hun giftet seg med kong Felipe. Foto: Shutterstock/NTB
DRONNING AV SPANIA: Letizia ble medlem av kongtefamilien da hun giftet seg med kong Felipe. Foto: Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den siste tiden har det ikke vært mangel på skandaleoverskrifter fra kongehusene rundt om i Europa.

I det siste er det den kongelige boka «Endgame: Inside the Royal Family and the Monarchy's Fight for Survival» som fått stor oppmerksomhet i mediene.

Nå er det derimot en ny angivelige avsløringer om spanske dronning Letizia (51) som får nettet til å koke.

Kongehusekspert Caroline Vagle om kronprins Frederik sine utroskapsrykter. Reporter: Caroline Vagle. Video: NTB Vis mer

Publiserte angivelig tekstmelding

Dronningens tidligere svoger Jamie Del Burgo (53) påstår at han og dronning Letizia hadde et forhold, før han giftet seg med søsteren hennes Telma i 2012. Del Burgo og dronningens søster skilte lag to år senere.

Det skriver Daily Mail.

Del Burgo hevder at han har bevis for forholdet, og har delt et til nå ukjent bilde av dronningen på X, tidligere Twitter. På bildet ser man den spanske dronningen ikledd en blomstrete genser og et svart sjal, mens hun tar bilde av seg selv i speilet på et bad.

Dronningens tidligere svoger hevdet samtidig at sjalet tilhørte ham, og siterte en melding han påstår skal ha vært sendt fra Letizia til ham:

Genoveva Casanova bryter tausheten etter utroskapsryktene. Reporter: Caroline Vagle. Video: Se og Hør. Vis mer

«Kjære, jeg bruker ditt kasjmirskjerf. Det er som å ha deg med meg. Det passer på meg. Jeg teller ned timene til vi sees igjen. Elsker deg».

På X stilte flere profiler spørsmål ved Del Burgos påstander, og påpeker at 53-åringen ikke kan bevise at dronningen sendte meldingen. Hans X-profil er nå slettet.

Del Burgos X-melding har fått stor oppmerksomhet, og flere spanske medier har omtalt saken. Deriblant Mujerhoy, Ara og The Luxononomist.

En talsperson for det spanske kongehuset opplyser at de ikke har noen kommentar til saken.

Kroppspråk-ekspert Judi James har studert det danske kronprinsparet etter utroskapsryktene. Video: Se og Hør, Nora Skavhaug. Vis mer

Planla frieri

Del Burgos påstander kommer kort tid etter at han medvirket i den kongelige boka «Letizia & I», skrevet av journalist Jaime Peñafiel.

Til El Cierre Digital har Peñafiel uttalt at Letizia var Del Burgos store kjærlighet, men at de utviklet et vakkert vennskap etter at hun begynte å treffe kong Felipe (55) av Spania.

I boka hevder Del Burgos å ha innledet et forhold til Letizia flere år før hun møtte og innledet et forhold til kongen av Spania. Han påstår at han planla å fri til Letizia da hun fortalte at hun hadde begynt å date en «mystisk diplomat», som viste seg å være Felipe.

Da han forsto hvem hennes utkårede var, kom han med ett råd: annonser bryllupet, ikke forholdet.

KONGELIG BRYLLUP: Dronning Letizia og kong Felipe giftet seg i 2004. Foto: Ramon Espinosa/AP/NTB
KONGELIG BRYLLUP: Dronning Letizia og kong Felipe giftet seg i 2004. Foto: Ramon Espinosa/AP/NTB Vis mer

Han påstår samtidig at han skal ha møtt Letizia kvelden før hun giftet seg med kong Felipe.

SOM EN ONKEL: Del Burgo ser på seg selv som en onkel til fyrstinne Leonor og prinsesse Sofia. Foto: Pool/EFE/DYDPPA/Shutterstock/NTB
SOM EN ONKEL: Del Burgo ser på seg selv som en onkel til fyrstinne Leonor og prinsesse Sofia. Foto: Pool/EFE/DYDPPA/Shutterstock/NTB Vis mer

Samtidig understreker Del Burgo at han har et godt forhold til den spanske kongen, og at han føler seg som en onkel til kongeparets to døtre, tronarving fyrstinne Leonor (18) og prinsesse Sofia (16).

JOURNALIST: Før hun ble dronning av Spania, jobbet Letizia som journalist. Her i 2000. Foto: STR/Reuters/NTB
JOURNALIST: Før hun ble dronning av Spania, jobbet Letizia som journalist. Her i 2000. Foto: STR/Reuters/NTB Vis mer

Dronning Letizia var gift med Alonso Guerrero Pérez fra 1998 til 1999. Før ekteskapet med kong Felipe jobbet som hun journalist og reporter ved blant annet La Nueva España, ABC, EFE, Bloomberg og CNN plus.

LES OGSÅ: - Et spill for galleriet