Prins William:

- Påstandene er langt fra sanne

Prins Harry hevdet at storebroren føler seg fanget av sine kongelige plikter.

SPLID: De siste årene har forholdet mellom prins William og prins Harry blitt kjøligere. Sjokk-intervjuet med Oprah tidligere denne måneden, har ikke gjort ting bedre for brødrene. Foto: Tolga AKMEN / AFP/ NTB
SPLID: De siste årene har forholdet mellom prins William og prins Harry blitt kjøligere. Sjokk-intervjuet med Oprah tidligere denne måneden, har ikke gjort ting bedre for brødrene. Foto: Tolga AKMEN / AFP/ NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For to uker siden stilte prins Harry (36) og hertuginne Meghan (39) opp i et flere timer langt intervju med talkshow-dronningen Oprah Winfrey (67).

Her delte ekteparet en rekke oppsiktsvekkende historier om forholdet til den britiske kongefamilien.

Det kom blant annet frem at Meghan på et tidspunkt ikke ønsket å leve lenger, samt påstander om rasisme fra et medlem av kongefamilien og manglende støtte fra det britiske kongehuset i en vanskelig tid.

Prins Harry gikk også hardt ut mot sin egen familie, og anklaget faren, prins Charles (72), for å slutte å svare ham på telefonen etter at de forlot Storbritannia til fordel for USA.

Harry fortalte rett ut at han føler seg sviktet, men håper at forholdet dem i mellom kan bedres med tiden.

- Jeg var fanget. Jeg så ingen vei ut. Jeg var fanget, men jeg visste ikke at jeg var det, delte prinsen om tiden som kongelig, og fortsatte:

- Fanget i systemet slik resten av familien min er. Min far og min bror, de er fanget. De kommer seg ikke unna.

BEKYMRET FOR HUDFARGE: Oprah Winfreys intervju av Meghan Markle og Prins Harry vekker oppsikt. Video: CBS Vis mer

«Far og sønn tettere sammen»

Nå slår derimot en nær venn av både prins Harry og prins William tilbake mot påstandene om at sistnevnte skal føle seg fanget av sine kongelige plikter, skriver Page Six.

I et nytt intervju med The Sunday Times forteller vennen at prins William ble svært sjokkert over broren og svigerinnens eksplosive tv-opptreden, men at det overhode ikke stemmer at han føler seg fanget.

- Williams vei er lagt for ham og han aksepterer fullt og helt rollen sin, sier vennen til nettstedet, ifølge Page Six.

Kilden hevder at Harrys påstander er «langt fra sanne», og at det offentlige angrepet fra lillebroren derimot har knyttet William enda sterkere til monarkiet og familien etter hendelsen.

Han sammenligner også William med dronning Elizabeth (94).

- Han er virkelig sin bestemors barnebarn når det gjelder plikt og tjeneste.

BARE TRIST: Dette sier ekspertene om det famøse Harry og Meghan-intervjuet Vis mer

Det oppsiktsvekkende intervjuet, hvor prins Charles som nevnt fikk hard medfart, skal ha ført far og sønn tettere sammen.

- Som en del av Williams utvikling har han kommet nærmere sin far og ser nå likhetene de har. Splittelsen fra Harry har også brakt dem tettere, sier vennen til The Times, ifølge Page Six.

Lite vellykket samtale

Prins William var en av de første fra det britiske kongehuset til å uttale seg etter broren og svigerinnens intervju med Oprah hvor både rase og rasisme var et tema.

- Vi er absolutt ikke en rasistisk familie, fortalte han til Sky News torsdag 11. mars.

På spørsmål om 38-åringen hadde snakket med lillebroren, innrømmet han at det ikke hadde skjedd foreløpig.

- Men jeg planlegger å gjøre det, la han til.

Noen dager senere skal brødrene ha vært i kontakt, men samtalen skal ha vært lite vellykket. Det røpet Gayle King (66), Oprahs mangeårige høyrehånd.

Det er knyttet store forventninger til det store intervjuet med prins Harry og Meghan Markle, som sendes i natt norsk tid. Se og Hørs kongehusekspert mener de bygger opp til krig. Vis mer

Til CBS-programmet «This Morning», gjengitt av The Sun, fortalte hun at duoen hadde snakket sammen for første gang siden intervjuet ble vist på tv.

- Vel, jeg ringte dem faktisk for å høre hvordan de føler seg. Det er sant, Harry har snakket med broren sin og med faren sin, også. Det jeg ble fortalt var at de samtalene ikke var produktive. Men de er glade for at de i det minste startet en samtale, delte King i programmet, ifølge nettstedet.

I Oprah-intervjuet fortalte Harry at han «elsker William i biter», og selv om forholdet deres kanskje trenger litt tid, så håper han at «tiden leger alle sår».

LES OGSÅ: - Brad Pitt er sønderknust

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer