Pass deg for albuen, Mette-Marit

Canadas statsminister kjørte albuen i et kvinnebryst, måtte be om unnskyldning tre ganger.

PRIVAT MIDDAG: I kveld spiser kronprinsesse Mette-Marit middag med Canadas gullgutt, statsminister Justin Trudeau. Også Haakon og Justins kone vil være tilstede. Foto: Andreas Fadum/Arkiv
PRIVAT MIDDAG: I kveld spiser kronprinsesse Mette-Marit middag med Canadas gullgutt, statsminister Justin Trudeau. Også Haakon og Justins kone vil være tilstede. Foto: Andreas Fadum/Arkiv Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Kronprinsparet spiser i søndag kveld en privat middag på en restaurant i Ottawa med Canadas gullgutt, statsminister Justin Trudeau (44) og hans kone Sophie.

Den unge, sympatiske og fremadstormende statsministeren er imidlertid ganske kjent for en episode, som i Canada har fått navn «Elbowgate».

Under et møte i House of Commons i mai i år gikk det litt vel fort i svingene da Justin kom i skade for å kjøre albuen inn i brystet på en kvinnelig motstander så hun skrek ut av smerte.

Ifølge Daily Mail skal Justin ha sagt «Get the fuck out of the way» før hendelsen. Opptrinnet skjedde like før en avstemming etter en overopphetet debatt om aktiv dødshjelp.

Opposisjonsleder Rona Ambrose gikk ut i media og kalte opptrinnet både sjokkerende og flaut.

- Han burde skamme seg, sa Rona.

Saken fortsetter nedenfor.

I de påfølgende dagene måtte Justin beklage hendelsen offentlig tre ganger. Han innrømmet at han hadde hatt fysisk kontakt under tumulten, men hevdet hardnakket at det ikke var meningen å skade noen.

På nettstedet til avisen Daily Mail kan du se en video av opptrinnet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer