Kongefamilien:

Påskeplanene avslørt

Kongefamilien er klare for påskeferie.

PÅSKEFERIE: Prinsesse Märtha Louise og datteren Emma Tallulah Behn, sammen med en venninne av Emma. Foto: Ørn E. Borgen / NTB
PÅSKEFERIE: Prinsesse Märtha Louise og datteren Emma Tallulah Behn, sammen med en venninne av Emma. Foto: Ørn E. Borgen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere denne uken ble kongefamiliens planer for påskeferien avslørt.

- Kongeparet skal feire påske på Prinsehytta i Sikkilsdalen, og Kronprinsfamilien skal til Uvdal, opplyste Slottets kommunikasjonssjef Guri Varpe i en pressemelding.

Fredag var det endelig tid for avreise, og familien var klare for avreise fra Oslo S, hvor de reiser med tog til Sikkilsdalen, som ligger i Skåbu.

TAR TOGET: Kongefamilien reiser med tog fra Oslo S. Foto: Ørn E. Borgen / NTB
TAR TOGET: Kongefamilien reiser med tog fra Oslo S. Foto: Ørn E. Borgen / NTB Vis mer

Bildene avslører at også prinsesse Märtha Louise (51) og datteren Emma Tallulah Behn (14) skal være med på ferie. Sammen går de inn på toget med store smil om munnen. Märtha Louises eldste datter Maud Angelica Behn (19) er også med.

Leah Behn snakker om moren, prinsesse Märtha Louise og Durek Verretts forhold. Video: Rød Løper, «Powerwomen Norge»/Viaplay Vis mer

Helt siden 1924 har kongefamilien valfartet til prinsehytta, som er familiens private eiendom. For å komme dit pleier de å ta tog til Vinstra og beltebil videre. Kongeparet har tidligere ikke lagt skjul på at hytta betyr mye.

- Sikkilsdalen er veldig viktig for oss. Der trekker vi oss tilbake, sa konge Harald til pressen under statsbesøket i Chile i 2019. Da var det ikke lenge til påske, og han og dronning Sonja skulle på hytta.

- Det ble kjent tidligere i uken at kongeparet skulle til Sikkilsdalen, men de rykende ferske bildene avslører også prinsesse Märthas påskeplaner, sier Se og Hørs kongehusekspert Caroline Vagle til Se og Hør.

AVBILDET SAMMEN: Her kjører prinsesse Ingrid Alexandra og kjæresten Magnus inn til Skaugum sammen. Bilder: Andreas Fadum. Reporter: Caroline Vagle. Video: NRK. Klipp: Celina Morken. Se flere bilder her: https://www.seher.no/kongelig/tatt-pa-fersken-med-magnus/77008540 Vis mer

Vagle forteller at det kan skje en mulig bursdagfeiring på påskefjellet for kongefamilien. Leah Isadora Behn fyller nemlig 18 år på påskeaften. Det er ikke visst om også hun tar turen til påskefjellet sammen med resten av familien, men hun er ikke med reisefølget med toget fredag.

- Hvis prinsessefamilien skal tilbringe hele påsken med kongeparet, betyr det bursdagsfest på påskeaften. Da fyller nemlig Märthas mellomste datter, Leah, 18 år! Men det kan jo også være de drar derfra før den tid, fortsetter Vagle.

LES OGSÅ: Setter bryllupet på vent

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer