Paradise Hotel-deltakeren som kan bli prinsesse

- Jeg har vanskelig for å si at jeg angrer på noe i livet mitt, har Sofia Hellqvist tidligere uttalt.

KLINTE TIL: Det er ingen tvil om at Sofia og Carl Philip elsker hverandre. Her kysser de foran pressekorpset utenfor Logården ved Stockholms slott kort tid etter at frieriet ble kjent. Foto: Stella Pictures
KLINTE TIL: Det er ingen tvil om at Sofia og Carl Philip elsker hverandre. Her kysser de foran pressekorpset utenfor Logården ved Stockholms slott kort tid etter at frieriet ble kjent. Foto: Stella Pictures Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Fredag denne uken kom den gledelige nyheten om at prins Carl Philip (35) av Sverige skal gifte seg.

Etter flere år som av-og-på-kjærester gikk endelig svenskeprinsen ned på kne, og fridde til 29 år gamle Sofia Kristina Hellqvist.

Dermed kan det bli første gang at en tidligere Paradise Hotel-deltaker kan smykke seg med den gjeve tittelen prinsesse. Sofia var nemlig med i den svenske versjonen av det mye omtalte realityprogrammet, hvor hun endte på tredjeplass.

Hun har også en fortid som glamourmodell, og ble i 2004 kåret til «Miss Slitz 2004» av et svensk manneblad. Lettkleddbildene som hun tok i forbindelse med et opphold i New York etter Paradise Hotel-deltakelsen, har siden blitt trukket tilbake.

REALITY-DELTAKER: Sofia Hellqvist ble for alvor kjent i broderlandet Sverige da hun var med som deltaker i den svenske versjonen av Paradise Hotel i 2005. Glamourmodellen gjestet også finalen av Miss World 2005 (bildet).  Foto: Stella Pictures
REALITY-DELTAKER: Sofia Hellqvist ble for alvor kjent i broderlandet Sverige da hun var med som deltaker i den svenske versjonen av Paradise Hotel i 2005. Glamourmodellen gjestet også finalen av Miss World 2005 (bildet). Foto: Stella Pictures Vis mer

Men etter at den mørke skjønnheten ble samboer med svenskeprinsen i 2011 har hun lagt sin utsvevende fortid på hylla.

Glamourjobbing og bikinishoots er nemlig byttet ut med veldedighetsarbeid og prinsesseskole-leksjoner.

Høsten 2009 jobbet Sofia som frivillig på et barnehjem i Ghana, og i 2010 opprettet hun veldedighetsorganisasjonen «Project Playground» med sin venninne Frida Vesterberg.

I et intervju i den svenske TV3-dokumentaren «Project Playground – en galen drøm» snakker hun ut om fortiden:

– Jeg ville ikke ha tatt de valgene i dag. Det er sikkert. Men jeg har vanskelig for å si at jeg angrer på noe i livet mitt.

LYKKELIGE: Fredag ble det kjent at kong Carl Gustaf og dronning Silvia av Sverige nå skal gifte bort sitt tredje barn - eldstesønnen Carl Philip. Han gikk samme dag ned på kne og fridde til samboeren Sofia Hellqvist. Foto: Stella Pictures
LYKKELIGE: Fredag ble det kjent at kong Carl Gustaf og dronning Silvia av Sverige nå skal gifte bort sitt tredje barn - eldstesønnen Carl Philip. Han gikk samme dag ned på kne og fridde til samboeren Sofia Hellqvist. Foto: Stella Pictures Vis mer

Ifølge svenske Aftonbladets skribent Jenny Alexandersson må 29-åringen forberede seg på at et et kongelig liv ikke bare innebærer privilegier, men også innskrenker privatlivet:

«Som Sveriges nye prinsesse må Sofia kunne håndtere både stormer og skandaler om det skulle blåse rundt slottet. Hun må være forberedt på å betraktes, bedømmes og kritiseres, og framfor alt må hun kunne takle et innskrenket privatliv. Men disse tingene har hun allerede trent på. Sitasjonen med lettkledd-bildene håndterte hun med integritet. 

Sommeren 2015 blir Sofia for alvor en del av kongefamilien, og hun gjør det som en karismatisk og kompetent lagspiller, som uten tvil er forelsket i vår prins», skriver hun.

Da det nyforlovede paret møtte pressen utenfor slottet i Stockholm fredag ettermiddag, var det ingen tvil om at de to er dypt forelsket:

- Carl Philip er nok det mest ydmyke mennesket jeg noensinne har møtt, og det var et av de trekkene som jeg falt for først. Han er veldig varm!, fortalte Sofia.

Prinsen var like raus i sin beskrivelse av sin drømmeprinsesse - som nå endelig blir hans.

- Sofia har et enormt hjerte. Hun er klok og varm - og ydmyk. Og hun får meg til å kjenne meg komfortabel. Jeg kjenner meg hjemme, sa prinsen.

LES OGSÅ: - En diamantring koster alltid mye penger

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer