På sykehus i hui og hast

Sven O. er døden nær på sykehus. Mette-Marit tok med ungene i hui og hast for å våke.

LIGGER FOR DØDEN: Sven O. har ifølge venner og familie gitt opp og venter kun på å dø. Foto: Se og Hør
LIGGER FOR DØDEN: Sven O. har ifølge venner og familie gitt opp og venter kun på å dø. Foto: Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Sven O. vil bare dø.

SEHER.NO: Kronprinsparet hadde såvidt kommet inn døra hjemme på Skaugum etter India-besøket, da de fikk sjokkmeldingen: Helsetilstanden til Sven O. Høiby var kraftig forverret. Ifølge Se og Hør er han dødssyk.

Allerede samme ettermiddag satte Mette-Marit seg i bilen med Haakon og barna og kjørte til Sørlandet sykehus i Kristiansand. Marius ble tatt ut av skolen, Ingrid Alexandra ble tatt ut av barnehagen, og lille Sverre er også med. Mandag morgen fikk barna komme inn og se sin syke bestefar.

Det var i slutten av august at Sven O. fikk påvist en svart flekk på den ene lungen. Og hans verste anelser slo til da legene på Rikshospitalet fastslo at han hadde lungekreft.

I all hemmelighet besøkte kronprins Haakon (33) og kronprinsesse Mette-Marit ham like etterpå. Se og Hør fikk bilder av kronprinsparet da de forlot sykehuset.

- Dette er en privatsak som jeg ikke ønsker å kommentere, uttalte Sven O. Høiby i Se og Hør da.

Det er en kjent sak at Mette-Marit har hatt et svært anstrengt forhold til sin far de siste årene, og at hun ikke har besøkt ham siden hun ble koblet til Norges kronprins.

Besøket ble sett som en forsonende hånd til mannen som ikke alltid har gjort datteren stolt med sine mange sprell...

I slutten av september opererte Mette-Marits (33) far Sven O. Høiby (69) bort en ondartet kreftsvulst i den ene lungen, men midt i oktober ble han i all hast kjørt tilbake på sykehuset i ambulanse.

- I det ene brystet har jeg et dren, som fører væske ut av lungen. Normalt skulle lungen leget seg selv etter operasjonen, men hos meg har den røde væsken fortsatt å renne, sa Sven O. til Se og Hør den gang.

Mette-Marit har hatt en eventyrlig reise til India den siste uken, men kom ettertrykkelig tilbake til virkeligheten da hun kom hjem. Nå sitter hun igjen ved pappas sykeseng. Neste uke er det 70 år siden Sven O. Høiby ble født. Ifølge Se og Hør tror ikke slekt og venner at han vil leve så lenge. Han har gitt uttrykk for at han ikke orker mer - og at han nå bare vil dø.

Mer om

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer