Prinsesse Madeleine:

På rømmen for å redde ekteskapet?

Madde og Chris flyttet plutselig til USA med barna. Nå lurer svenskene på årsaken.

NYTT LIV: Prinsesse Madeleine og Chris O'Neill flyttet helt overraskende til Miami i august. Her ser vi de første bildene av familien i deres nye hjemby. Foto: NTB Scanpix
NYTT LIV: Prinsesse Madeleine og Chris O'Neill flyttet helt overraskende til Miami i august. Her ser vi de første bildene av familien i deres nye hjemby. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I august slo nyheten ned som lyn fra klar himmel. Prinsesse Madeleine (36), ektemannen Chris O'Neill (44) og barna Adrienne (6 måneder), Nicolas (3) og Leonore (4) flytter til Miami.

- De har bodd der tidligere, og Chris er dessuten oppvokst i Florida. Dette er et bra tidspunkt for familien å flytte på, da barna fortsatt er i førskolealder, sa kongehusets informasjonssjef Margaretha Thorgren til Aftonbladet.

Det ble også sagt at det var gunstig for forretningene til Chris, og for Maddes veldedige arbeid med Childhood Foundation.

Rotløse

Men svenskene stiller likevel spørsmål ved det uventede valget. De lurer på hva som er den egentlig årsaken til denne rotløsheten.

- Hva er det som gjør at Madeleine har slik uro i kroppen? Det virker litt rastløst at Madeleine og Chris har byttet kontinent tre ganger i løpet av sitt fem år lange ekteskap, skriver avisen Expressens kongehusekspert Karin Lennmor i en kommentar.

- Det er vanskelig å tro at det er Chris O'Neills jobb som har ført til flyttingen. Så vidt jeg forstår kan hans forretninger drives hvor som helst, fortsetter hun.

PRINSESSEPLIKTER: Det at prinsessen har bosatt seg utenlands, gjør at hun ikke i like stor grad kan representere hjemme i Sverige. Foto: NTB Scanpix
PRINSESSEPLIKTER: Det at prinsessen har bosatt seg utenlands, gjør at hun ikke i like stor grad kan representere hjemme i Sverige. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Frem og tilbake

Som den svenske kongehuseksperten skriver, har prinsessen flyttet mye. Det begynte i 2010, etter det opprivende bruddet med den utro eksforloveden Jonas Bergström (39). Madeleine flyttet til USA, hvor hun søkte tilflukt hos familien Parnevik i Miami.

Derfra gikk turen til New York, hvor hun møtte forretningsmannen Chris og ble forelsket. Etter noen år sammen i denne byen, gikk ferden videre til Sverige og deretter London.

All denne flyttingen har ført til stor misnøye i det svenske folk, og mye kritikk mot prinsessen. Mange hevder hun ikke får fulgt opp de kongelige pliktene sine godt nok når hun bor i utlandet.

De siste tre årene har familien bodd i England, men mange håpet nok at de skulle flytte hjem for godt, siden det ble kjent at de hadde sagt opp luksusleiligheten i London tidligere i år.

Men slik ble det altså ikke.

GLOBETROTTER: Madde og datteren Leonore, som i en alder av fire år har bodd i New York, London, Stockholm og i Miami. Foto: NTB Scanpix
GLOBETROTTER: Madde og datteren Leonore, som i en alder av fire år har bodd i New York, London, Stockholm og i Miami. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Det er åpenbart at Chris O'Neill styrer familien og at han har stilt et ultimatum til Madde om å få bo i USA for å sysle med forretninger sine. Det føles som Madde blir tvunget til å forlate Sverige igjen, sier en kilde til Hänt Extra.

- Madde trivdes så bra med å være hjemme og ville bli i Sverige for godt. Jeg tror at hun innerst inne lider etter å ha blitt tvunget til å flytte igjen, og dessuten så langt bort, fortsetter kilden.

Økonomisk trøbbel

Det er ikke bare uenigheter om hvor de skal bo som skaper vansker for ekteparet. Økonomien skal heller ikke gå helt på skinner.

Ifølge det svenske nettstedet stoppapressarna.se skal Chris være bekymret for selskapet sitt, som skal skylde mange millioner til svogeren hans.

BEKYMRET:Dronning Silvia og kronprinsesse Victoria skal ha blitt overrasket og lei seg da de fikk høre at Madeleine ville flytte med barna til USA igjen. Foto: NTB Scanpix
BEKYMRET:Dronning Silvia og kronprinsesse Victoria skal ha blitt overrasket og lei seg da de fikk høre at Madeleine ville flytte med barna til USA igjen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Tidene forandrer seg, og om svenskene hadde fått innsyn i deres økonomi, ville de bli overrasket. Madeleine liker ikke situasjonen. Chris konstante snakk om penger og økonomi, gjør henne ulykkelig, har en kilde uttalt til nettstedet.

Det er heller ingen hemmelighet at Chris mistrives med oppmerksomheten som følger med å være gift med en prinsesse. Mye tyder på at han synes det er verst når de befinner seg i hjemlandet hennes.

- Jeg har møtt kvinnen i livet mitt, kvinnen jeg elsker. Men det er klart at det har sine utfordrende sider å være gift med en prinsesse. Selvfølgelig har det komplisert livet mitt, av åpenbare grunner, har han selv sagt i et intervju med motemagasinet King tidligere i år.

I NEW YORK: Madeleine og Chris sammen i New York i 2013. Foto: NTB Scanpix
I NEW YORK: Madeleine og Chris sammen i New York i 2013. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Trøbbel i forholdet

Med alle disse nega-tive faktorene med på flyttelasset, er det ikke rart at svenskene lurer på hvorfor paret flytter på seg atter en gang. Kan det være et inderlig håp om at de skal få det bedre sammen et annet sted?

Helt siden de giftet seg har det jo dukket opp rykter om at det er knuter på tråden mellom de to.

- Chris setter alltid jobben først. Madeleine føler seg helt enkelt over-kjørt. Vi får se hva som skjer på sikt, sa en kilde til stoppapressorna.se allerede for tre år siden.

Bekymret

Uansett hva som er grunnen til flyttingen, har beslutningen ikke falt i god jord hos Maddes nærmeste familie hjemme i Sverige. Og det er ikke først og fremst på grunn av Madeleines kongelige plikter.

- Både dronningen og Victoria er svært opprørt. De har bedt Madeleine tenke på barna, sier en kilde til Hänt Extra.

- Tenk deg selv. En førskole i London, en i Stockholm, og nå en ny førskole med nye venner i Florida.

- JEG STREVER: Hennes Kongelige Høyhet prinsesse Madeleine røpet hos «Skavlan» at hun aldri har vent seg til å være i oppmerksomhetens sentrum. - Jeg strever med det, sier svenskeprinsessen. Video: NRK Vis mer Vis mer

LES OGSÅ: Meghan og Harry i flydrama

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer