POPULÆR: Kronprinsesse Mette-Marit har vekket britenes oppmerksomhet i forkant av prins Harry og Meghan Markles bryllup. Foto: NTB Scanpix
POPULÆR: Kronprinsesse Mette-Marit har vekket britenes oppmerksomhet i forkant av prins Harry og Meghan Markles bryllup. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Kronprinsesse Mette-Marit:

På het liste over kongelige å følge på Instagram

Britisk nettsted håper Mette-Marit dukker opp i bryllupet til prins Harry og Meghan Markle.

Publisert

(Se og Hør): Om drøye to uker får vi se Meghan Markle (36) gå ned alteret til sin kjære prins Harry (33) i St. George's Chapel på Windsor Castle i England.

I forkant av det kommende bryllupet har Observer.com laget en liste over kongelige på Instagram som er verdt å følge for å kanskje få litt «behind the scenes»-innhold fra bryllupet.

Inkludert på denne listen er ingen ringere enn Norges egen kronprinsesse, Mette-Marit (44). Kronprinsessen er med på listen til tross for at det fremdeles ikke er kjent om hun er invitert i bryllupet.

Nettstedet legger vekt på at Mette-Marit og Meghan Markle har mye til felles, da de begge er forkjempere for kvinners rettigheter. De ønsker også at hun skal ta med seg sønnen Marius (21), så han kan få mingle med de kongelige.

«Han kan definitivt dokumentere opplevelsen, selv om det antakelig vil være i sort/hvitt», skriver de videre og peker mot 21-åringens mange sort/hvitt bilder på Instagram.

På listen finner vi blant annet også prinsesse Eugenie (28), prinsesse Maria-Olympia (21), prinsesse Charlene (40) og Lady Amelia Windsor (22).

Ukjent gjesteliste

Det britiske kongehuset har ennå ikke gått ut med noen offisiell gjesteliste, og kun et fåtall vet nøyaktig hvem som kommer til å troppe opp i kapellet.

Saken fortsetter under bildet.

SNART GIFT: Om drøye to uker kan Meghan Markle og prins Harry kalle hverandre ektefeller. Foto: NTB Scanpix
SNART GIFT: Om drøye to uker kan Meghan Markle og prins Harry kalle hverandre ektefeller. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I januar snakket Mette-Marit for øvrig om prinsebryllupet i et intervju med P3morgen, der hun ga tydelig uttrykk for begeistring over det nyforlovede paret.

Samtidig fortalte kronprinsessen at de ennå ikke visste om, eller hvem, som ble invitert fra den norske kongefamilien.

Saken fortsetter nedenfor.

NÆRT FORHOLD: Det norske og det britiske kongehuset har i mange år hatt et nært forhold. Her er de norske og britiske kronprinsparene sammen i Oslo tidligere i år. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
NÆRT FORHOLD: Det norske og det britiske kongehuset har i mange år hatt et nært forhold. Her er de norske og britiske kronprinsparene sammen i Oslo tidligere i år. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix Vis mer

Se og Hørs kongehusekspert, Anders Johan Stavseng, fortalte den gang hvorfor det ikke var sikkert om kronprinsparet ville få invitasjon.

- Hadde det vært bryllupet til en arveprins ville Norge garantert vært representert, men de skal ikke ha fått noen invitasjon denne gang, sa Stavseng, og la til:

- Det hadde uansett ikke vært usannsynlig at Slottet hadde fått en invitasjon. Både kronprinsesse Mette-Marit, kronprins Haakon og prinsesse Märtha Louise har en tilknytning til London, ettersom de også har bodd der. I tillegg er det jo også et slektskap mellom de to kongefamiliene, sa han.

Saken fortsetter under videoen.

BLIND DATE: Under forlovelses-intervjuet med prins Harry og Meghan Markle kom det frem at deres første møte var en «blind date» og at prinsen ikke visste hvem skuespilleren var før de møttes. Video. NTB / Scanpix / AP Vis mer

Stavseng understreket at Prins Harry og Meghan nok har gjort noen beinharde prioriteringer, og at det nok er mange som er skuffet over ikke å ha blitt invitert.

Noen avsløringer

Til tross for at gjestelisten fremdeles ikke er kjent, er det enkelte gjester som har blitt avslørt i forkant av bryllupet.

Blant annet skal Harrys ekskjæreste, Chelsy Davy (32), angivelig være blant dem som har fått invitasjon.

Saken fortsetter under.

GODE VENNER: Prins Harrys ekskjæreste, Chelsy Davy, skal ha fått en invitasjon til bryllupet. Foto: NTB Scapix
GODE VENNER: Prins Harrys ekskjæreste, Chelsy Davy, skal ha fått en invitasjon til bryllupet. Foto: NTB Scapix Vis mer

Det kan også se ut til at de kongelige vil få celebert besøk fra Hollywood på den store dagen, ifølge magasinet Hello!

Den spanske frisøren Miguel Perez skal nemlig ha avslørt at han vil være ansvarlig for Amal Clooneys (40) mørke lokker på den store dagen.

Saken fortsetter nedenfor.

INVITERT: Skal vi tro den spanske frisøren Miguel Perez, blir George og Amal Clooney å se i England 19.mai. Foto: Jordan Strauss / INVISION
INVITERT: Skal vi tro den spanske frisøren Miguel Perez, blir George og Amal Clooney å se i England 19.mai. Foto: Jordan Strauss / INVISION Vis mer

Det er med andre ord godt mulig at menneskerettsadvokaten Amal og ektemannen, skuespiller George Clooney (56), vil være blant gjestene i Meghan og Harrys bryllup.

Dropper politikerne

Blant potensielle gjester som det har vært spekulert i om har fått invitasjon, finner man blant annet Obama-familien og president Donald Trump.

Saken fortsetter under bildet.

IKKE INVITERT: Det ble lenge spekulert i om Obama-familien skulle bli invitert i bryllupet. Dette avkreftet det britiske hoffet. Foto: AP / Pablo Martinez Monsivais
IKKE INVITERT: Det ble lenge spekulert i om Obama-familien skulle bli invitert i bryllupet. Dette avkreftet det britiske hoffet. Foto: AP / Pablo Martinez Monsivais Vis mer

At disse er invitert i bryllupet, avviste det britiske hoffet i april.

- Det er blitt bestemt at en offisiell liste over politiske ledere, både i Storbritannia og internasjonalt, ikke er nødvendig i bryllupet til prins Harry og frøken Meghan Markle. Hennes majestets regjering ble konsultert om avgjørelsen, som ble tatt av det kongelige hoffet, het det i uttalelsen fra Kensington Palace.

Den britiske avisen The Guardian hevder for øvrig at heller ikke den britiske statsministeren, Theresa May, vil være til stede i bryllupet. Med en slik beslutning bryter ifølge avisen paret en kongelig tradisjon.

Ofte er det en rekke verdensledere til stede når kongelige bryllup arrangeres.

Da prins William og hertuginne Kate giftet seg i 2011, var statsledere fra blant annet Storbritannia, Australia, New Zealand og Barbados til stede.

LES OGSÅ: - Vi har sett hverandre mer enn jeg hadde trodd

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer