UT PÅ TUR: Kong Harald og dronning Sonja er for tiden på ferie i Peru.
UT PÅ TUR: Kong Harald og dronning Sonja er for tiden på ferie i Peru.Vis mer

På hemmelig ferie i Peru

Kongeparet besøkte historisk inka-by.

SEOGHØR.NO: Ifølge nyhetsbyrået Andina er kong Harald og dronning Sonja nå på ferie i Peru sammen med seks personer.

Det kongelige følget ankom byen Cusco mandag med et rutefly fra Lima. Kongeparet bor etter det nettstedet erfarer på det på luksuriøse Hotel Plaza Nazarene.

Avisen Dagen viser til nettavisen peruthisweek.com, som skriver at kongen og dronningen skal besøke flere arkeologiske og historiske severdigheter, inkludert den tapte inkabyen Machu Picchu.

Kongehusets offisielle program viser at kongeparet må være tilbake i Norge senest 29. april. På ettermiddagen møter kong Harald og dronning Sonja samarbeidsrådet for tros- og livssynssamfunns lederforum. Dagen etter skal de ta imot det belgiske kongeparet.

Ved Det kongelige hoff i Oslo vil de hverken bekrefte eller avkrefte at kongeparet er på ferie i Sør-Amerika.

– Når det gjelder det private programmet for kongefamilien så har vi ingen opplysninger om det, sier assisterende kommunikasjonssjef Sven Gj. Gjeruldsen til Dagen.

HØYT TIL VÆRS: Det går nå bilvei helt opp til Machu Picchu, men mange velger fortsatt å gå den gamle inkastien fra bunnen av dalen. Foto: IMAGO/ All Over Press
HØYT TIL VÆRS: Det går nå bilvei helt opp til Machu Picchu, men mange velger fortsatt å gå den gamle inkastien fra bunnen av dalen. Foto: IMAGO/ All Over Press Vis mer

NATURSKJØNT: Den myteomspunnede inkabyen Machu Picchu ligger høyt oppe på et fjell.  Foto: IMAGO/ All Over Press
NATURSKJØNT: Den myteomspunnede inkabyen Machu Picchu ligger høyt oppe på et fjell. Foto: IMAGO/ All Over Press Vis mer

Den myteomspunnede byen var lenge glemt, men på 1800-tallet fant man en vei i fjellsiden etter en skogbrann. Da dro noen lokale bønder opp og oppdaget byen - men den ble først kjent for resten av verden da den britiske oppdageren Hiram Bingham fant byen på en ekspedisjon i 1911.

LES OGSÅ: Sorg i kongefamilien