- På grensen til uhørt

Kronprinsfamiliens reise vekker reaksjoner.

FÅR KRITIKK: Kronprinsfamilien får kritikk for at de velger å ta barna ut av skolen i to måneder for å reise til India. Foto: SCANPIX
FÅR KRITIKK: Kronprinsfamilien får kritikk for at de velger å ta barna ut av skolen i to måneder for å reise til India. Foto: SCANPIX Vis mer
SEHER.NO: I disse dager drar kronprinsparet og deres tre barn på sin to måneders «dannelsesreise» i utlandet. Ifølge Se og Hør går turen først til India, der familien også skal feire jul.

- Vi ønsker å vise barna verden og lære dem om andre kulturer, sa kronprinsparet, da de møtte pressen for et par uker siden – og Haakon og Mette-Marit avslørte i den forbindelse at de selv skal være lærere for barna i den tiden de er borte.

Kronprinsparets beslutning om å ta barna ut av skolen i hele to måneder har imidlertid vakt reaksjoner – fordi dette er noe som andre foreldre ikke kan tillate seg. Kritikken har florert på nettet og i avisenes innringerspalter. Og nylig kunne man lese en lang kommentar om dette i kronprinsfamiliens lokalavis, Asker og Bærum Budstikke, skrevet av avisens samfunnredaktør Tor Christian Bakken.

«Nærmest udannet» kalte han sin kommentar, som begynte slik: «Det kan vanskelig kalles dannet når du tar barna ut av skolen i to måneder og gjør det stikk motsatte av det nordmenn flest forbinder med folkeskikk».

- At kronprinsparet tar fri i to måneder synes jeg ikke er en privatsak. De er offentlige personer med offentlige plikter, så dette mener jeg er på grensen til uhørt og nærmest udannet som jeg har prøvd å få frem, sier Bakken til Seher.no.

Lenger ute i artikkelen heter det: «Poenget er at kronprinsparet gjør noe de fleste nordmenn bare kan drømme om, og de bryter rådene fra alle som har snev av greie på det, om at elevene lærer best sammen med resten av klassen og ikke på ferie. … Denne turen er dessverre et uttrykk for dårlig dømmekraft og manglende fingerspissfølelse».

- Jeg må gi skryt til kronprinsparet for det de gjør for nærmiljøet, de deltar på lokale arrangementer, og har barna i offentlig skoler og barnehager. Men det er noe som skurrer og er helt hinsides her. Jeg er usikker på hvor mye utbytte barna får av den turen, forklarer Bakken.

Samfunnsredaktøren avslutter kommentaren med ordene: «Husk at der er ingen skam å snu!» Men ingenting tyder på at Haakon og Mette-Marit følger hans råd.

- Slottet har ingen kommentar til denne saken, og ønsker heller ikke å kommentere opplysninger rundt kronprinsfamiliens reise, sier informasjonsansvarlig Sven Gjerulfsen ved Slottet til Seher.no.
 
Bli fan av Seher.no på Facebook her
 
Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no
 
Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.
 
LES OGSÅ: Forlater Norge i flere måneder