Kong Harald:

På bedringens vei

Kong Harald ble fredag lagt inn på Rikshospitalet grunnet tung pust.

SYKEMELDT: Kong Harald ble fredag sykemeldt og innlagt. Her med dronning Sonja i Ulvik i fjor. Foto: Marit Hommedal / NTB
SYKEMELDT: Kong Harald ble fredag sykemeldt og innlagt. Her med dronning Sonja i Ulvik i fjor. Foto: Marit Hommedal / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fredag formiddag ble det kjent at kong Harald (83) var lagt inn på Rikshospitalet i Oslo. Innleggelsen ble begrunnet med at kongen hadde tung pust. Det ble imidlertid tidlig avklart at han ikke var smittet av coronaviruset.

Fredag kveld kom Slottet med en oppdatering på kongens helsetilstand. I en pressemelding skriver de at kongen er sykemeldt til og med 4. oktober.

«Kongens tilstand har blitt forbedret utover dagen. Kongen blir på Rikshospitalet til over helga», står det i pressemeldingen som er lagt ut på Kongehusets nettsider.

- Det går bra

Fredag ettermiddag kunne dronning Sonja, under sitt offisielle oppdrag ved gjenåpningen av sitt barndomshjem i Lillehammer, forsikre om at kongen hadde det bra.

– Jeg har sett ham i dag, og det går bra. Så han er på beina snart, kunne hun fortelle.

Dronninga var som kjent på besøk hos ektemannen tidligere på dagen, hvor hun selv kjørte bilen til sykehuset. Videre tok hun turen til Lillehammer, hvor hun deltok på den planlagte markeringen.

RIKSHOSPITALET: Fredag formiddag kom nyheten om at kong Harald (83) er sykmeldt. Det opplyste kongehuset på sine nettsider. Vis mer

Der skulle også kongen ha vært. Han skulle også holdt statsråd, men kronprins Haakon måtte steppe inn for sin far.

Da dronning Sonja besøkte Lillehammer, hvor hun ble utmerket til æresmedlem av byen, var også kongens barn på sykebesøk. Kronsprins Haakon (47) og prinsesse Märtha Louise (49) dukket opp på Rikshospitalet i 16-tiden.

Endret ikke programmet

Det ble tidlig klart fredag at det kongelige programmet ikke ville endres på grunn av innleggelsen. Se og Hørs kongehusekspert, Anders Johan Stavseng, påpekte imidlertid at det skal mye til før kongen avlyser en oppgave.

PÅ OPPDRAG: Dronning Sonja var som planlagt på plass i Lillehammer fredag. Foto: Christian Roth Christensen/Dagbladet
PÅ OPPDRAG: Dronning Sonja var som planlagt på plass i Lillehammer fredag. Foto: Christian Roth Christensen/Dagbladet Vis mer

- I dag var det som sagt både statsråd og barndomshjemmet til Sonja på Maihaugen, så han hadde nok virkelig gledet seg til denne dagen. Så her har det nok skjedd et eller annet som de rundt, eller kongen selv, har bestemt seg for at her må det en ytterligere sjekk til, sa han tidligere fredag.

Han understreket også at dronninga neppe ville gjennomført besøket i Lillehammer dersom det var umiddelbar fare med kongens helse.

LES OGSÅ: Derfor tjener hun ti ganger mer enn kong Harald

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer