Prins William og hertuginne Kate:

«Overvåkes» av dronningen: - Gått fryktelig feil før

Hertuginne Kate følges med argusøyne.

FØLGES AV DRONNINGEN: Hertuginne Catherine og prins William følges nøye av dronningen og hennes kabinett, for å unngå at britenes unge kongelige skal gå i baret som tidligere. Foto: NTB Scanpix
FØLGES AV DRONNINGEN: Hertuginne Catherine og prins William følges nøye av dronningen og hennes kabinett, for å unngå at britenes unge kongelige skal gå i baret som tidligere. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Det er ingen hemmelighet at prins William (37) og hertuginne Kate (38) en dag vil stå overfor en livsoppgave de færreste av oss noen gang vil oppleve.

Dronning Elizabeth av Storbritannia (94) er verdens lengst regjerende monark, men en dag skal tronen gis videre til hennes sønn prins Charles (71), før prins William deretter blir regent.

Hertuginne Kate, som giftet seg med prins William i 2011, har i løpet av de siste ni åra opparbeidet seg verdifull erfaring som kongelig, og på mange måter fått en smakebit på det livet som venter henne den dagen ektemannen arver tronen.

Det betyr imidlertid ikke at den britiske hertuginnen er ferdig utlært.

Ifølge flere britiske medier, deriblant The Mirror, følger nemlig dronninga og ektemannen, prins Philip (99), svært nøye med på hertuginnen av Cambridge.

NYTT LIV: Hertuginne Kate, den gang Kate Middleton, på vei inn i kirka for å gifte seg med den britiske prinsen. Etter dette har livet aldri vært det samme. Foto: NTB Scanpix
NYTT LIV: Hertuginne Kate, den gang Kate Middleton, på vei inn i kirka for å gifte seg med den britiske prinsen. Etter dette har livet aldri vært det samme. Foto: NTB Scanpix Vis mer
TRONARVING: En dag vil prins William arve tronen, og et nytt liv de færreste av oss kan sammenligne starter for han og Kate. Foto: NTB Scanpix
TRONARVING: En dag vil prins William arve tronen, og et nytt liv de færreste av oss kan sammenligne starter for han og Kate. Foto: NTB Scanpix Vis mer

– Har gjort feil

I et intervju i dokumentaren, «William and Kate: Too Good To Be True», forteller den kongelige forfatteren Tom Quinn at monarken og ektemannen følger godt med på hertugparets alle gjøremål.

- Dronningen og hertugen av Edinburgh følger nøye med, spesielt med tanke på at unge kongelige tidligere har gjort ting veldig feil, og dette er ikke noe de ønsker skal skje igjen, forteller Quinn.

Vanity Fairs kongehusekspert, Katie Nicholl, mener at William og Kate har blitt satt på prøve for å se om tronen er trygg i deres hender.

Andre kongehuseksperter, blant annet den kongelige forfatteren Anna Pasternak, hyller Kate for måten hun har håndtert livsendringen.

- Kate har så absolutt klart å snu folks oppfatning av henne. Hun har gått fra å være Waity Katie, som ikke gjorde noe med livet sitt og bare ventet på at prinsen skulle fri, til den Kate vi ser i dag som virkelig omfavner rollen som kongelig, sier Pasternak.

Læremester

Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle, er ikke overrasket over at den eldre garde kongelige følger med på hva de yngre generasjonene gjør.

- De er jo deres læremestre, sier Vagle til Dagbladet, og fortsetter:

- For eksempel er jo prinsesse Ingrid Alexandra lært opp i kongelig kutyme fra sine foreldre og besteforeldre. Den såkalte dronningskolen. Hvor skulle hun ellers fått kunnskap om rollen hun skal fylle?

STRÅLTE: Hertuginne Kate og prins William var fornøyde med besøket sitt så langt, og Kate så frem til en dag med mer utendørsaktiviteter. Video: Kine Falch / Reporter: Henriette Eilertsen Vis mer

Som Vagle påpeker er det ikke akkurat noen utdanningsinstitusjoner for den slags. Vagle tror kongeparet her til lands er svært opptatt av at den yngre garde skal få mye frihet til å fylle rollene sine på en måte de er komfortable med og føler de er seg selv i.

- Om dronning Elizabeth er like opptatt av dette, er jeg usikker på. Britene er vel generelt mer tradisjonsbundet enn oss nordmenn, og kravene til skikk og bruk også deretter, forklarer kongehuseskeperten videre.

Tidligere har hertuginne Kate, som altså har vært medlem av en av verdens mest konservative familier i ni år, selv uttalt seg om den kongelige rollen hun skal fylle.

- Det er nervepirrende fordi jeg ikke kjenner tradisjonene like godt, men det gjør naturligvis William. Jeg er villig til å lære, sa hun i et intervju ifølge The Mirror.

Prins William skal ha uttalt at kona vil gjøre det veldig bra.

MORSOM: Prinsesse Ingrid Alexandra fikk en lattermild respons da hun holdt en tale under den kongelige konfirmasjonslunsjen. Video: NRK. Vis mer

Slik forberedes hun

Tidligere har vår egen kronprins Haakon fortalt til NRK hvordan de forbereder 16 år gamle prinsesse Ingrid Alexandra på at hun skal leve et svært offentlig liv ettersom hun en dag skal arve tronen.

På spørsmål om hvordan hun skal slippe det usunne forventningspresset mange unge føler på, svarte kronprinsen følgende:

- Det viktigste er det som foreldrene mine gjorde for meg også, det å gi rom til at hun skal få lov til å være barn og ungdom. Få lov til å utvikle seg. Ha tid og rom nok til å gå på skolen, drive med fritidsaktiviteter og være sammen med venner og få gjøre de vanlige tingene.

LES OGSÅ: Prinsens fingre får Twitter til å koke

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer