Prinsesse Ingrid Alexandra

Overrasket: - Var der som Ingrid

Prinsesse Ingrid Alexandra stilte i supporter-drakt da hun var på hockeykamp forrige uke.

ISHOCKEY: Hennes Kongelige Høyhet Prinsesse Ingrid Alexandra var til stede i CC Amfi på Hamar iført Storhamardrakt. FOTO: Fredrik Olastuen
ISHOCKEY: Hennes Kongelige Høyhet Prinsesse Ingrid Alexandra var til stede i CC Amfi på Hamar iført Storhamardrakt. FOTO: Fredrik Olastuen Vis mer
Publisert

Under søndagens hockeykamp var det en helt spesiell tilskuer på tribunen på CC Amfi på Hamar. Prinsesse Ingrid Alexandra (18) tok nemlig turen sammen med en venninne for å se Storhamar på hjemmebane.

Det var Hamar Arbeiderblad som omtalte saken først.

Kommunikasjonssjef ved Slottet, Guri Varpe opplyser overfor Se og Hør at prinsessen var på privat besøk. Varpe kan derfor ikke svare på hvorfor prinsessen var der.

UT PÅ TUR: I anledning prinsesse Ingrid Alexandras 18-årsdag dekte kongehuset en video av familien på skitur. Video: Kongehuset Vis mer

- Stas for laget med kongelig visitt

I Hamar Arbeiderblad kommer det frem at venninnen prinsessen var på kamp med er kusinen til en av Storhamar-spillerne.

Se og Hørs kongehusekspert Caroline Vagle forteller overfor Se og Hør at hun synes det er fint å se at hun og resten av familien kan ferdes rundt slik uten at det blir for mye oppstyr rundt det.

- Prinsessen var på kamp sammen med en god venninne, som har en fetter som spiller på Storhamar. At prinsessen stilte i drakt og heiet på ham og laget hans, tenker jeg er helt innafor, sier Vagle, og legger til:

- Det er naturligvis stas for laget med kongelig visitt, men dette var altså et privatbesøk. Hun var der som Ingrid, ikke prinsesse. Jeg synes det er fint å se at hun og resten av familien kan ferdes rundt slik uten at det blir veldig mye ståhei.

STORSLÅTT BESØK: Prinsesse Ingrid Alexandra besøkte Stortinget, Høyesterett og Statsministerens kontor i forbindelse med sin 18-årsdag fredag 21.01. Video: Celina Morken / NRK. Reporter: Henriette Eilertsen. Vis mer

Supporter-drakt

I påsken ble prins Christian fra Danmark kritisert for å kle seg med et supporter-skjerf da han var på fotballkamp. Bekledningen skapte reaksjoner på Twitter, hvor en blant annet skrev at han elsket kongehuset helt til han ble gjort oppmerksom på prinsens manøver.

Prinsens skjerf vekket reaksjoner også her til lands. Se og Hørs kongehusekspert Caroline Vagle fortalte da overfor Se og Hør at prinsen burde styrt unna skjerfet.

Under hockeykampen på Hamar var også den norske prinsessen ikledd en supporter-drakt.

Kommunikasjonssjef ved Slottet Guri Varpe forteller at hun ikke er kjent med at det er kommet reaksjoner på prinsesse Ingrid Alexandras antrekk.

Det gikk litt i krøll på «Today show Australia» da de snakket om de kongelige: Video: Nine Network Vis mer

Se og Hørs kongehusekspert Caroline Vagle sier at hun den gangen sa at prinsen kanskje burde styrt unna fordi fotball setter følelsene i kok hos folk, og at han som konge i fremtiden skal ha en samlende rolle.

- Samtidig mente jeg da og nå at han må få heie på hvilket lag han vil, og at kongelige i mange land har ytret hvem de heier på uten at det er et stort problem, sier Vagle.

Vagle har tidigere uttalt at også kong Harald har innrømmet hvilket fotballag han holder med:

- Vår egen kong Harald har for eksempel innrømmet at han heier på Tottenham, og flere kongelige med ham har åpnet opp om sine favorittlag.

Les også: Prinsesse Ingrid Alexandra: Dette er prinsessens favorittmat

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer