Overrasket svenskene på nasjonaldagen

Prinsesse Sofia bar prins Alexander i armene da hun møtte folket på nasjonaldagen 6. juni.

FIN FAMILIE: Prins Carl Philip og prinsesse Sofia hadde med seg sønnen Alexander da de åpnet slottet for publikum på Sveriges nasjonaldag.  Foto: Danapress
FIN FAMILIE: Prins Carl Philip og prinsesse Sofia hadde med seg sønnen Alexander da de åpnet slottet for publikum på Sveriges nasjonaldag. Foto: Danapress Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Iført tradisjonell svensk nasjonaldrakt strålte prinsesse Sofia (31) på Sveriges nasjonaldag mandag 6. juni. I armene bar hun stolt sin vesle sønn, prins Alexander.

Kongefamiliens yngste medlem var kledd i hvit bukse og grå genser. Svenskene jublet over å få et glimt av den lille, men prinsen var pakket godt inn i et grått pledd og det var vanskelig å se ansiktet hans.

Svenskene har tidligere fått se den søte prinsen da kongehuset i mai publiserte nye bilder av Alexander og hans stolte foreldre.

Spesielt minne

Mandag åpnet prins Carl Philip (37) og prinsesse Sofia, som feirer sin første bryllupsdag neste uke, slottet for publikum. Da fortalte Sofia at det er borggården som står hennes hjerte nærmest.

- Akkurat den er veldig spesiell for oss. Det var her vi offentliggjorde vår forlovelse og mottok varm jubel etter vår vielse, sier Sofia ifølge Svensk Damtidning.

Saken fortsetter under bildene.

JUBEL: Carl Philip vinket til de fremmøtte foran slottet i Stockholm.  Foto: TT NYHETSBYRÅN
JUBEL: Carl Philip vinket til de fremmøtte foran slottet i Stockholm. Foto: TT NYHETSBYRÅN Vis mer

STRÅLTE SAMMEN: Prins Carl Philip og prinsesse Sofia vinket og smilte til folket, mens lille prins Alexander sov søtt på mammas arm.  Foto: DPA
STRÅLTE SAMMEN: Prins Carl Philip og prinsesse Sofia vinket og smilte til folket, mens lille prins Alexander sov søtt på mammas arm. Foto: DPA Vis mer

Stolt pappa

Prins Alexander kom til verden 19. april klokken 18.28 på Danderyds sykehus, og kjønnet ble holdt hemmelig frem til den nybakte pappaen møtte pressen tre timer etter fødselen.

- For meg og min frue er det en stor dag med masse følelser. Det er vanskelig å beskrive. Å se kvinnens kraft, og å se Sofia gå gjennom dette. Det er sterke følelser, fortalte han smilende til et samlet pressekorps.

Saken fortsetter under bildet.

ÅPENT SLOTT: Det kongelige slottet i Stockholm er i sommer åpent for publikum. Her åpner Carl Philip og Sofia dørene.  Foto: NTB scanpix
ÅPENT SLOTT: Det kongelige slottet i Stockholm er i sommer åpent for publikum. Her åpner Carl Philip og Sofia dørene. Foto: NTB scanpix Vis mer

Etter at prins Alexander kom til verden, har prins Carl Philip og prinsesse Sofia delt bilder av sitt lille sjarmtroll med folket to ganger.

Da sønnen var bare tre dager gammel, publiserte prinseparet det første offisielle bildet av lilleprinsen på kongehusets nettsider. Den gang var det ikke en profesjonell fotograf som hadde stått bak kamera - men pappa prins Carl Philip.

I anledning prins Carl Philips 37-årsdag i mai, var det derimot fotografen Erika Gerdemark som hadde tatt flotte bilder av den lille familien på Drottningholm slott.

KJÆRLIG BLIKK: Sofia holdt sønnen hele tiden og sendte ham ømme blikk.  Foto: Danapress
KJÆRLIG BLIKK: Sofia holdt sønnen hele tiden og sendte ham ømme blikk. Foto: Danapress Vis mer

REPRESENTERTE: Mange svensker hadde møtt frem for å få et glimt av Carl Philip og Sofia.  Foto: DPA
REPRESENTERTE: Mange svensker hadde møtt frem for å få et glimt av Carl Philip og Sofia. Foto: DPA Vis mer

LES OGSÅ: Nå er prins Oscar døpt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer