Prins Carl Philip og prinsesse Sofia:

Overrasket stort med sønnen

Det svenske prinseparet tok med yngstemann på konsert.

FORELDRE: I vår ble paret foreldre for tredje gang, og på mandag fikk sønnen være med på sitt første arrangement. Foto: Dana Press / NTB
FORELDRE: I vår ble paret foreldre for tredje gang, og på mandag fikk sønnen være med på sitt første arrangement. Foto: Dana Press / NTB Vis mer
Publisert

I fjor kunne prinsesse Sofia (36) og prins Carl Philip (42) dele den gledelige nyheten om at de skulle bli foreldre for tredje gang. Noen måneder senere ønsket de velkommen til deres tredje sønn, Julian Herbert Folke.

- Vi er så glade og takknemlige over å få ønske vår tredje sønn velkommen i familien. Denne dagen har både vi og storebrødrene hans lengtet etter. Nå ser vi frem til å få lære og kjenne vårt nye familiemedlem, sa prinsen i forbindelse med sønnens ankomst.

Fra før av har paret sønnene Alexander (5) og Gabriel (3) som kom til verden i 2016 og 2017.

Nå har imidlertid det ferskeste familiemedlemmet fått lov til å være med på sitt første kongelige familiearrangement.

FYLLER ÅR: Prins Alexander av Sverige, sønn av prins Carl Phillip og prinsesse Sofia, fylte fem år 19. april 2021. Video: Small Media Vis mer

Svensk Damtidning er blant mediene som omtaler saken.

I forbindelse med Victoriadagen samlet nemlig flere fra den svenske kongefamilien seg for å tjuvstarte feiringen av kronprinsesse Victoria (44).

Victoriadagen

Dagen før den 44. Victoriadagen ble det arrangert fest på Öland i Sverige, og tradisjonen tro samlet kongefamilien seg for å feire kronprinsessen på Solliden slott.

Victoriadagen markerer kronprinsesse Victorias fødselsdag den 14. juli, og regnes som en offisiell flaggdag i Sverige. I den anledning vartes det opp til folkefest på kongefamiliens ferieøy.

FAMILIEFEIRING: Den svenske kongefamilien samlet seg på Öland for å tjuvstarte feiringen av kronprinsessen. Foto: Dana Press / NTB
FAMILIEFEIRING: Den svenske kongefamilien samlet seg på Öland for å tjuvstarte feiringen av kronprinsessen. Foto: Dana Press / NTB Vis mer

Blant gjestene var kong Carl Gustaf (75) og dronning Silvia (77), som satt plassert ved siden av æresgjesten kronprinsesse Victoria (44) og datteren Estelle (9). Prins Daniel (47) var også til stede under konserten.

Prinsesse Sofia og prins Carl Philip var som nevnt også på plass, men denne gangen med fire måneder gamle Julian.

FØRSTE FEST: Den fire måneder gamle prinsen fikk være med på festivitetene. Foto: Dana Press / NTB
FØRSTE FEST: Den fire måneder gamle prinsen fikk være med på festivitetene. Foto: Dana Press / NTB Vis mer

Dette markerer som nevnt prins Julians første offentlige arrangement siden han kom til verden.

Kveldens underholdning ble fremført av den svenske sangeren Carola Häggkvist (54), som fikk en personlig invitasjon til arrangementet av kong Carl Gustaf. I forkant av konserten kunne sangstjernen love en intim og nedstrippet konsert.

– Jeg kan ikke forestille meg en vakrere oppstart etter pandemien enn å få synge mine første toner på Solliden. Jeg savner å få synge foran publikum og ønske velkommen til sommeren sammen, fortalte Häggkvist overfor Svensk Damtidning.

NY SERIE: Prinsesse Sofia forteller åpenhjertig at hun har slitt med å finne ro i prinsesserollen i en dokumentar på svensk TV. Vis mer

Annerledes feiring

Den offisielle feiringen av kronprinsessen finner sted i kveld på Borgholms slott på Öland, der Benjamin Ingrosso (23) og Sabina Ddumba (27) er blant artistene som skal opptre.

I likhet med fjorårets feiring vil årets Victoriadag være coronavennlig, og vil derfor feires på en litt annen måte enn den vanligvis storslåtte folkefesten.

I en pressemelding informerer kongehuset hvordan feiringen vil foregå:

«Kongefamilien ser frem til å nok en gang samles på Solliden i sommer. Men grunnet restriksjoner, samt risikoen for å skape folkemengder, møter ikke kronprinsessen folket for å ta imot gratulasjoner ved rundkjøringen foran Solliden slott. Folkefeiringen innledes først ved Victoriakonserten i Borgholms slottsruin der kronprinsparet og deler av kongefamilien deltar.»

DUREK: I andre episode av «Helt Harald» forteller prinsesse Märtha Louise om hvordan hun møtte sjaman Durek. Vis mer

LES OGSÅ: Deler romantisk sommerbilde

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer