Prins William og hertuginne Kate:

Overrasket rett etter fødselen

William og Kate sendte av gårde en liten oppmerksomhet til sin nyfødte niese.

FAMILIEFORØKELSE: Prins Harry og hertuginne Meghan kunne ønske sitt andre barn velkommen til verden fredag. Prins William og hertuginne Kate sendte i den forbindelse en gave. Foto: NTB
FAMILIEFORØKELSE: Prins Harry og hertuginne Meghan kunne ønske sitt andre barn velkommen til verden fredag. Prins William og hertuginne Kate sendte i den forbindelse en gave. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Søndag sprakk nyheten - hertugparet av Sussex hadde satt sitt andre barn til verden - en liten jente.

Fødselen bekreftet prins Harry (36) og hertuginne Meghan (39) i en pressemelding. Samtidig avslørte de navnet på den nyfødte.

Det kjærkomne familiemedlemmet heter Lilibet «Lili» Diana Mountbatten-Windsor - oppkalt etter bestemor dronning Elizabeth (95), som kalles Lilibet innad i familien. Også Harrys avdøde mors navn, Diana, ble tatt med.

OVERRASKER: I den første episoden av prins Harry og hertuginne Meghan sin podcast får vi høre noe helt uventet på slutten. Video: AP/ NTB SCANPIX Vis mer

Parets datter ble født fredag på sykehuset Santa Barbara Cottage Hospital i Santa Barbara, California.

Graviditeten ble kjent på valentinsdagen i februar, og det var under det omstridte Oprah Winfrey-intervjuet at hertugparet røpet at de ventet en jente.

Fra tidligere har duoen også den to år gamle sønnen Archie.

Ga oppmerksomhet

Hertugparet har selvsagt blitt overøst med gratulasjoner etter fødselen fra blant andre den britiske kongefamilien og Storbritannias statsminister, Boris Johnson (56).

Prins Harrys storebror, prins William (38), og kona hertuginne Kate (39) sendte av gårde kjærlighet til de nybakte tobarnsforeldrene på Instagram.

KJÆRLIGHET: Prins William og hertuginne Kate ga en gave til deres nyfødte niese. Her er prins William og Kate sammen med prins Harry. Foto: NTB
KJÆRLIGHET: Prins William og hertuginne Kate ga en gave til deres nyfødte niese. Her er prins William og Kate sammen med prins Harry. Foto: NTB Vis mer

«Vi er alle henrykte over den gledelige nyheten om Lilys fødsel. Mange gratulasjoner til Harry, Meghan og Archie», skrev hertugparet av Cambridge til et bilde av Harry og Meghan sammen med sønnen.

Ifølge en kilde overfor US Weekly, ble William og Kate informert om babynyheten like i etterkant av fødselen fredag, og de skal ha gitt Lilibet en gave.

Hva gaven var er imidlertid uvisst.

Avslørte spontanabort

Den hyggelige nyheten om familieforøkelsen kom bare måneder etter at Meghan avslørte at hun i fjor sommer gjennomgikk en spontanabort. Det avslørte hun i en kronikk i New York Times.

Det hele startet som en vanlig juli-morgen, men plutselig skjønte hertuginnen at hun mistet sitt andre barn mens hun holdt sin førstefødte, Archie på armen.

«Timer senere lå jeg i en sykeseng og holdt ektemannen min sin hånd. Jeg kjente håndflaten og kysset knokene hans, våte av begges tårer», skrev hun, og fortalte at hun forestilte seg hvordan de skulle komme seg gjennom det.

PÅ YOUTUBE: Prins William og hertuginne Kate er nå å finne på Youtube. Video: Youtube / The Duke and Duchess of Cambridge Vis mer

Den gang var det ikke kjent at hertuginnen og prins Harry ventet nok et barn.

«Å miste et barn betyr å bære en nesten uutholdelig sorg, opplevd av mange, men snakket om av få. I smerten av tapet vårt innså ektemannen min og jeg at i et rom med 100 kvinner, har 10 til 20 av dem opplevd spontanabort. Likevel forblir samtalen tabu, full av uberettiget skam, og en evig sirkel av ensom sorg», fortsatte hun.

LES OGSÅ: Ansatte slutter etter mobbebeskyldninger

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer