Maud Angelica:

Overrasket på bestemors kunståpning

Dronning Sonja med utstilling.

STORSTILT ÅPNING: Dronning Sonja og kronprinsesse Mette-Marit overværer åpningen av utstillingen «Åpne dører» i Dronning Sonja KunstStall. I døråpningen står Märtha Louise og Ari Behns datter Maud Angelica. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
STORSTILT ÅPNING: Dronning Sonja og kronprinsesse Mette-Marit overværer åpningen av utstillingen «Åpne dører» i Dronning Sonja KunstStall. I døråpningen står Märtha Louise og Ari Behns datter Maud Angelica. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dronning Sonja åpner i dag sin egen kunstutstilling «Åpne dører» i Dronning Sonja KunstStall, som ligger i Slottsparken.

Ved åpningen sitter Sonja mellom kurator Sune Nordgren og kronprinsesse Mette-Marit. Stående noen meter unna er også Märtha Louise og Ari Behns datter Maud Angelica.

Maud Angelicas tilstedeværelse er ikke nevnt i åpningsseremoniens program.

Samlet siden tenårene

Sonja har vært en ihuga kunstsamler helt siden tenårene, og omfatter over 100 verk av 50 kunstnere. Hele samlingen inneholder ca. 1600 verk.

- Utstillingen er en hyllest til en ytterst personlig samling og en lidenskapelig samler, sier kurator Nordgren i en pressemelding fra Det norske kongehus.

Det er også Nordgren - tidligere direktør for Nasjonalmuseet - som står for utvalget. Han sier det er dronning Sonjas sterke kjærlighet til naturen som gjenspeiles i samlingen.

- Det å oppholde seg i den stadig skiftende naturen er inspirasjon, men også drivkraft. I flere av kunstverkene skildres nærheten til en natur som er både mytologisk og mystisk, sier kuratoren i pressemeldingen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.