Maud Angelica:

Overrasket på bestemors kunståpning

Dronning Sonja med utstilling.

STORSTILT ÅPNING: Dronning Sonja og kronprinsesse Mette-Marit overværer åpningen av utstillingen «Åpne dører» i Dronning Sonja KunstStall. I døråpningen står Märtha Louise og Ari Behns datter Maud Angelica. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
STORSTILT ÅPNING: Dronning Sonja og kronprinsesse Mette-Marit overværer åpningen av utstillingen «Åpne dører» i Dronning Sonja KunstStall. I døråpningen står Märtha Louise og Ari Behns datter Maud Angelica. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dronning Sonja åpner i dag sin egen kunstutstilling «Åpne dører» i Dronning Sonja KunstStall, som ligger i Slottsparken.

Ved åpningen sitter Sonja mellom kurator Sune Nordgren og kronprinsesse Mette-Marit. Stående noen meter unna er også Märtha Louise og Ari Behns datter Maud Angelica.

TIL STEDE: Også dronningens barnebarn Maud Angelica (19) er til stede under åpningen. Foto: Madeleine Hatlo / Dagbladet
TIL STEDE: Også dronningens barnebarn Maud Angelica (19) er til stede under åpningen. Foto: Madeleine Hatlo / Dagbladet Vis mer

Maud Angelicas tilstedeværelse er ikke nevnt i åpningsseremoniens program.

Samlet siden tenårene

Sonja har vært en ihuga kunstsamler helt siden tenårene, og omfatter over 100 verk av 50 kunstnere. Hele samlingen inneholder ca. 1600 verk.

- Utstillingen er en hyllest til en ytterst personlig samling og en lidenskapelig samler, sier kurator Nordgren i en pressemelding fra Det norske kongehus.

KURATOR: Sune Nordgren har valgt ut verkene til Sonjas utstilling. Her foran Andy Warholds portrett av dronningen. Foto: Lise Åserud / NTB
KURATOR: Sune Nordgren har valgt ut verkene til Sonjas utstilling. Her foran Andy Warholds portrett av dronningen. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer

Det er også Nordgren - tidligere direktør for Nasjonalmuseet - som står for utvalget. Han sier det er dronning Sonjas sterke kjærlighet til naturen som gjenspeiles i samlingen.

- Det å oppholde seg i den stadig skiftende naturen er inspirasjon, men også drivkraft. I flere av kunstverkene skildres nærheten til en natur som er både mytologisk og mystisk, sier kuratoren i pressemeldingen.

Blikk av Ridehuset

Utstillingen har fått sitt navn fra en en serie bestillingsverk av Hedevig Anker, som også stilles ut offentlig for første gang.

KUNSTSTALL: Dronning Sonja KunstStall ligger i Slottsparken, vegg i vegg med Ridehuset. Lise Åserud / NTB
KUNSTSTALL: Dronning Sonja KunstStall ligger i Slottsparken, vegg i vegg med Ridehuset. Lise Åserud / NTB Vis mer

Sonjas samling har hovedvekt på samtidskunst; verk begått av kvinner utgjør ca. halvparten.

Dersom man dukker opp på utstillingen, kan man få et glimt inn i Ridehuset, som er under rehabilitering.

LES OGSÅ: Prinsesse Ingrid Alexandra vekker oppsikt i utlandet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer