Prinsesse Raiyah av Jordan:

Overrasket med kongelig bryllup

Prinsesse Raiyah av Jordan ga sitt ja til forfatter Roald Dahls barnebarn - midt under coronapandemien.

NÅ ER DE GIFT: Her er prinsesse Raiyah av Jordan avbildet sammen med sin ektemann Ned Donovan og moren, tidligere dronning Noor, under bryllupet tirsdag. Foto: Arabian Royal Agency
NÅ ER DE GIFT: Her er prinsesse Raiyah av Jordan avbildet sammen med sin ektemann Ned Donovan og moren, tidligere dronning Noor, under bryllupet tirsdag. Foto: Arabian Royal Agency Vis mer
Publisert

I løpet av de siste månedene har utallige par over hele kloden vært nødt til å utsette bryllupet eller endre bryllupsplanene sine grunnet coronaviruset.

Dette var også tilfellet for prinsesse Raiyah av Jordan (34) og hennes forlovede, den britiske journalisten og barnebarnet til den verdenskjente avdøde forfatteren Roald Dahl, 26 år gamle Ned Donovan.

34-åringen er halvsøsteren til kong Abdullah II av Jordan (58), og datteren til avdøde kong Hussein og tidligere dronning Noor av Jordan (68).

De skulle etter planen gifte seg i Jordan i april, men ble nødt til å endre de opprinnelige planene og heller ta til takke med et intimt bryllup i Storbritannia.

Det melder flere internasjonale medier, deriblant People.

Den store dagen fant sted tirsdag denne uken, og bryllupet ble dermed det første kongelige bryllupet siden corona-utbruddet. Prinsessens mor, tidligere dronning Noor, tok del i den store begivenheten.

ENDRING: Elin Bergius og Christian Fredrik Trælnes fant hverandre på «Paradise Hotel» i 2015. Sammen har de fått to døtre, og i sommer skulle de egentlig gifte seg. Nå er det endring i planene. Video: Rød Løper Vis mer

Strålte på bryllupsdagen

«Takk for alle hyggelige meldinger i anledning vårt bryllup. Mens det opprinnelige bryllupet var planlagt i april i Jordan, kom coronapandemien i veien for disse planene, og det var dermed tryggere for min manns familie å ha bryllupet i Storbritannia», skriver prinsesse Raiyah på Twitter.

Twitter-innlegget inneholder to bilder fra bryllupet, både av brudgommen og bruden.

Videre skriver prinsessen at de ser frem til å feire bryllupet også i Jordan når situasjonen tillater det.

I anledning bryllupsdagen hadde prinsessen på seg en elegant, hvit brudekjole med lange ermer. Brudekjolen hadde perler på seg og delikate broderier med blomster. Til brudekjolen hadde Raiyah et slør som nådde ned til bakken.

Brudgommen var ikledd en svart sjakett med havblå vest, hvit skjorte og grå bukser med striper og et mønstret slips.

Prinsesse Raiyah ble forlovet med Donovan i slutten av oktober i fjor.

AVSLØRER: Justin Bieber har igjen fått bli med på «Carpool Karaoke» med James Corden. Her letter han på sløret om bryllupet til han og Hailey, og avslører detaljer om bryllupsfesten. Video: Viaplay/Rød Løper Vis mer

Velutdannet prinsesse

Raiyah er som nevnt et av dronning Noors fire barn sammen med avdøde kong Hussein av Jordan. Prinsesse Raiyah har hele to mastergrader; en i japanske studier fra Edinburgh University i Skottland, og den andre i japansk litteratur fra Columbia University i New York.

For tiden tar hun en doktorgrad i pre-moderne japansk litteratur ved University of California.

Ifølge People har Donovan på sin side jobbet som frilanser som utenlandskorrespondent for den britiske tabloidavisen Daily Mail.

Raiyahs mor, dronning Noor, ble opprinnelig født Lisa Halaby i Washington DC i august 1951. Hennes liv og navn forandret seg for alltid da hun jobbet for det jordanske nasjonale flyselskapet, og forelsket seg i kong Hussein under en mottakelse i den jordanske hovedstaden Amman.

ENKE: Dronning Noor opplevde å miste sin kjære ektemann, kong Hussein av Jordan, i 1999. Her er de to avbildet i 1984. Foto: NTB Scanpix
ENKE: Dronning Noor opplevde å miste sin kjære ektemann, kong Hussein av Jordan, i 1999. Her er de to avbildet i 1984. Foto: NTB Scanpix Vis mer

15. juni 1978 giftet hun seg med kong Hussein på Zahran-palasset i Amman. 21 år senere døde kong Hussein av lymfekreft og dronning Noor ble enke. Hun er i dag å anse som en dronningmor, selv om hun ikke er forelder til den nåværende kongen eller dronningen.

Sammen fikk dronning Noor og avdøde kong Hussein fire barn sammen, prinsesse Raiyah, prins Hamzah (40), prinsesse Iman (37) og prins Hashim (39).

I dag er det for øvrig Husseins sønn, Abdullah II av Jordan, som er konge med dronning Rania (49) ved sin side.

Dronning Noor har tidligere fortalt at hun alltid har følt seg hjemme i Jordan, selv om hun kommer fra USA.

CELEBRE VENNER: Her er dronning Noor avbildet med Hollywood-stjernen Meg Ryan under filmfestivalen i Cannes i 2010. Foto: NTB Scanpix
CELEBRE VENNER: Her er dronning Noor avbildet med Hollywood-stjernen Meg Ryan under filmfestivalen i Cannes i 2010. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Jeg følte meg aldri amerikansk da jeg giftet meg. Amerika var et sted der jeg vokste opp, studerte og utviklet et grunnlag for å leve. Det er ikke det at jeg avviser Amerika, men jeg har alltid følt meg hjemme i Jordan. Jeg følte fra starten av at jeg hørte hjemme her. Dette er mitt land, har dronning Noor tidligere uttalt til People.

- Ingen kaller meg Lisa lenger. Jeg tenker på meg selv som Noor, la hun til.

UENIGE: Blogger Martine Lunde og kjæresten Aleksander Sæterstøl er å se i sesong 11 av «Bloggerne». Selv om paret har vært kjærester i flere år, har de litt forskjellig syn på bryllup. Vis mer

Ble nødt til å utsette bryllupet

Prinsesse Raiyah og Ned Donovan er imidlertid ikke de eneste kongelige som opprinnelig hadde planlagt å gifte seg tidligere i år.

Også prinsesse Beatrice (31) og hennes forlovede Edoardo Mapelli Mozzo (37) skulle opprinnelig gifte seg 29. mai, men i motsetning til prinsesse Raiyah og Donovan har de foreløpig ikke offentliggjort noe ny dato.

Det var mot slutten av april at parets talsperson bekreftet at bryllupet offisielt var avlyst.

FORLOVET: Prinsesse Beatrice og Edoardo Mapelli Mozzi skulle egentlig ha giftet seg 29. mai. Nå er det uvisst når bryllupet skal finne sted. Foto: NTB Scanpix
FORLOVET: Prinsesse Beatrice og Edoardo Mapelli Mozzi skulle egentlig ha giftet seg 29. mai. Nå er det uvisst når bryllupet skal finne sted. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Det er ingen planer om å bytte lokaler eller å holde et større bryllup. De tenker ikke engang på bryllupet sitt slik det er nå. På et tidspunkt vil de gjøre om på planene, men ikke foreløpig, fortalte talspersonen til People.

Kunngjøringen kom etter at den britiske regjeringen kunngjorde at landets «lockdown» skulle fortsette i minst tre uker til, i tillegg til regjeringens retningslinjer om å unngå samlinger foruten nær familie. Dermed ble det umulig å gjennomføre bryllupet 29. mai.

- På grunn av bekymringen rundt corona-viruset, så ble aldri invitasjonene sendt ut, hevdet en kilde ovenfor nettstedet.

LES OGSÅ: - Dianas niese (29) forlovet med millionær (60)

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer