Kronprinsesse Mette-Marit:

Overrasket med eksklusiv detalj

- Hot og prislappen er deretter, sier moteekspert.

SPORTY STIL: Da kronprinsesse Mette-Marit var publikum under Holmenkollen skifestival, gikk hun passende nok for en sporty stil. Selv tilbehøret var av det spreke slaget! Foto: Lise Åserud / NTB
SPORTY STIL: Da kronprinsesse Mette-Marit var publikum under Holmenkollen skifestival, gikk hun passende nok for en sporty stil. Selv tilbehøret var av det spreke slaget! Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den andre helgen i mars gikk Holmenkollen skifestival av stabelen, og tradisjonen tro stilte kongenfamilien opp mann - og kvinnesterke. Slik de har gjort i over 100 år!

«12. mars 1906 stilte kong Haakon og dronning Maud for første gang blant de 12 000 tilskuerne til årets Holmenkollrenn. De fulgte rennet fra kongetribunen i tett snødriv. Det ble starten på en tradisjon som har blitt ført videre, først av Kong Olav og senere av Kong Harald», skriver kongehuset.no.

Under årets Holmenkollsøndag var kong Harald (86) og dronning Sonja (85) på plass sammen med prinsesse Astrid (91), kronprins Haakon (49), kronprinsesse Mette-Marit (49) og prinsesse Ingrid Alexandra (19).

Kronprins Haakon svarte på spørsmål om sin søster prinsesse Märtha Louise. Video: Caroline Vagle. Vis mer

Trendy valg

Familien så ut til å storkose seg både med skisport - og i hverandres selskap. Varmen holdt de i like jakker fra det norske merket «Twentyfour», som er offisiell sponsor og klesleverandør til Holmenkollen Skifest.

Kronprinsessen hadde dessuten en ekstra dunjakke for å være sikker på at hun ikke skulle bli kald. Og mens kongen overrasket med trendy skovalg, overrasket svigerdatteren hans med sprekt tilbehør.

Mette-Marit hadde nemlig en slags bobleveske fra det eksklusive merket Moncler på armen. Et helt riktig valg i følge mote- og skjønnhetsansvarlig i KK, Ida Elise Eide Einarsdóttir:

SPORTY VESKE: Kronprinsessen var kledd i fritidstøy, og hadde helt riktig valgt en veske i samme stil. Foto: Lise Åserud / NTB
SPORTY VESKE: Kronprinsessen var kledd i fritidstøy, og hadde helt riktig valgt en veske i samme stil. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer

– Denne vesken er inspirert av det fransk-italienske luksusmerkets ikoniske dunjakke. Litt sånn mote møter teknisk. Nylonvesker som denne gjør dessuten comeback - se bare på Prada. Det passer seg ikke med en strøken Louis Vuitton i løypene. Da er denne et moderne, men praktisk valg for kronprinsessen, sier hun, og legger til:

– Moncler er hot og prislappen deretter, rundt 8400 kroner - selv om denne riktignok ikke er svindyr.

Kronprinsessen har for øvrig også flere jakker fra luksusmerket.

POPULÆRT MERKE: Vesken fra Moncler er inspirert av deres svært populære og kostbare dunjakker. Foto: Lise Åserud / NTB
POPULÆRT MERKE: Vesken fra Moncler er inspirert av deres svært populære og kostbare dunjakker. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer

Savner å gå fort på ski

Ved denne anledningen i Kollen var den sporty-kledde kronprinsessen bare publikum, men som resten av kongefamilien liker hun godt å bedrive vintersport selv. Både langrenn og alpint er favoritter hos hele kronprinsfamilien.

Men dessverre har helsetilstanden til kronprinsessen gjort at hun ikke er like rask i sporet som før, noe hun åpent har fortalt at hun synes er sårt.

– For meg er noe av det verste at jeg ikke kan gå på ski på samme måte som før. Jeg var så innmari sterk. Jeg kunne gå på ski med begge ungene i pulk, og jeg var en skikkelig friluftsdame, har hun tidligere fortalt i podkasten «The Kåss Furuseths», hvor hun også la til:

UT PÅ TUR: I anledning prinsesse Ingrid Alexandras 18-årsdag delte kongehuset en video av familien på skitur. Video: Kongehuset Vis mer

– Jeg elsket så intenst å få til ting, og det var en stor del av meg selv. Den sterke dama som elsket å være ute i naturen. Nå kan jeg ikke gjøre det på samme måte lenger, og er den som holder folk tilbake i løypa. Den folk må gå sakte for.

LES OGSÅ: Hinter: - Selvfølgelig en plan

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer