Dronning Elizabeth:

Overrasket med comeback

Dronning Elizabeth gliste fra øre til øre under et hesteshow i Windsor.

VISTE SEG: Dronning Elizabeth viste seg offentlig for første gang på flere uker. Foto: Toby Melville / Reuters / NTB
VISTE SEG: Dronning Elizabeth viste seg offentlig for første gang på flere uker. Foto: Toby Melville / Reuters / NTB Vis mer
Publisert

Forrige uke skulle den britiske monarken, dronning Elizabeth (96), vært til stede og holdt tale under parlamentsåpningen - noe hun måtte avlyse i siste sekund. Også denne gangen var det helsen som kom i veien.

Ut ifra hennes alder har britiske medier spekulert i dronningens faktiske tilstand etter hun testet positivt for coronaviruset tidligere i år - men nå ser det imidlertid ut til at hun er i bedre form.

Fredag dukket hun nemlig opp på et hesteshow i Windsor, noe som markerte den første gangen 96-åringen viste seg offentlig på flere uker.

HEIET: Dronningen klappet og heiet på rytterne under hesteshowet. Foto: Trip / Backgrid UK / NTB
HEIET: Dronningen klappet og heiet på rytterne under hesteshowet. Foto: Trip / Backgrid UK / NTB Vis mer

Dronningen strålte om kapp med solen der hun satt på tribunen for å heie på rytterne. Også hennes egen ponni, Balmoral Leia, deltok i showet,. Ifølge Daily Mail vant hun til og med prisen «supreme champion» på vegne av ponnien.

Nettstedet skriver også at Royal Windsor Show er en av dronningens favorittarrangementer i året.

VANT PRIS: Dronningen så svært fornøyd ut da hun mottok pokalen. Foto: Stephen Lock / Zuma Press / NTB
VANT PRIS: Dronningen så svært fornøyd ut da hun mottok pokalen. Foto: Stephen Lock / Zuma Press / NTB Vis mer

Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle, sier at selv om monarken har slitt med helsen i lengre tid, så det ut til at hun hadde det veldig hyggelig på hesteshowet.

- Dronning Elizabeth har avlyst mye av sitt offisielle program i lang tid nå, og mange frykter for hvordan det egentlig går med henne. Fra det britiske kongehusets side er det sagt at det skyldes mobilitetsproblemer. Men selv om den aldrende dronningen åpenbart sliter med å gå, mangler det ingenting på humøret og engasjementet. Det viser bildene fra Royal Windsor Show, sier hun.

STOKK: Dronning Elizabeth hadde med seg en stokk å støtte seg på. Foto: Steve Parsons/ AP/NTB
STOKK: Dronning Elizabeth hadde med seg en stokk å støtte seg på. Foto: Steve Parsons/ AP/NTB Vis mer

- Det er rett og slett fornøyelig å se hvor mye hun koste seg der, men så er hun jo av de som synes hest er best også da. Hun elsker rett og slett hester, og har faktisk ridd selv inntil nylig om hun ikke gjør det ennå, utdyper Vagle.

FANGET PÅ KAMERA: Denne kommentaren fra Dronning Elizabeth skaper stor oppmerksomhet. Foto: PA Media. Reporter: Jostein Sletten / Dagbladet TV Vis mer

LES OGSÅ: Innrømmer trøbbel i ekteskapet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer