Prinsesse Sofia:

Overrasket i norsk design

Prinsesse Sofia har lagt sin elsk på populært norsk klesmerke.

STASELIG STATSBESØK: Prinsesse Sofia og prins Carl Philip under en lunsj i forbindelse med statsbesøket fra Spania i november. Her ser vi henne i dress fra Tiger of Sweden, men senere samme dag dukket hun opp i norsk design. Foto: Splash News / NTB
STASELIG STATSBESØK: Prinsesse Sofia og prins Carl Philip under en lunsj i forbindelse med statsbesøket fra Spania i november. Her ser vi henne i dress fra Tiger of Sweden, men senere samme dag dukket hun opp i norsk design. Foto: Splash News / NTB Vis mer
Publisert

Prinsesse Sofia (36) har hatt mammapermisjon en periode, men var tilbake til kongelige oppdrag under statsbesøket fra Spania i slutten av november.

Kong Felipe (53) og dronning Letizia (49) besøkte sine kongelige venner og kolleger i Stockholm, og det staselige statsbesøket ble en etterlengtet dose glamour i novembermørket i nord.

Mens den spanske dronningen hyllet Sverige i svensk design under gallamiddagen første kvelden, valgte prinsesse Sofia norsk design ved besøkets avslutning.

NY SERIE: Prinsesse Sofia forteller åpenhjertig at hun har slitt med å finne ro i prinsesserollen i en ny dokumentar på svensk tv. Vis mer

Kjole fra by TiMo

Det var da det spanske kongeparet ba den svenske kongefamilien til en mottakelse i den spanske residensen i Stockholm, at prinsessen dukket opp i kjole fra norske byTiMo.

NORSK FAVORITT: Prinsesse Sofia strålte i byTiMos Georgette Midi Dress. Foto: Henrik Montgomery / NTB
NORSK FAVORITT: Prinsesse Sofia strålte i byTiMos Georgette Midi Dress. Foto: Henrik Montgomery / NTB Vis mer

Den brune kjolen overstrødd med gullblomster er laget av bærekraftig viskose, og koster den nette sum av 3 499 norske kroner. Og de som står bak kreasjonen, er naturligvis beæret over at den falt i smak hos en ekte prinsesse:

«For en ære! HKH Prinsesse Sofia av Sverige har på seg vår Georgette Midi Dress under statsbesøket fra Spania i Stockholm denne uken», skrev de på sin Instagram-profil.

- JEG STREVER: Hennes Kongelige Høyhet prinsesse Madeleine røpet hos «Skavlan» at hun aldri har vent seg til å være i oppmerksomhetens sentrum. - Jeg strever med det, sa svenskeprinsessen. Video: NRK Vis mer

Stor fan

Dette er imidlertid ikke første gang prinsessen dukker opp i klær fra det populære norske merket. Blant annet brukte hun en sommerlig kjole derfra på et familiebilde i 2019, og første gang vi kan huske at vi så henne i klær fra byTiMo, var til en julekonsert i 2015.

– Prinsessen har sett våre kolleksjoner personlig og vist stor interesse. Det er en stor ære at hun ønsker å bære byTiMo, sa merkets presseansvarlig, Elisa Mollatt til MinMote den gang.

Kongelig favoritt

Det norske merket har dessuten flere kongelig fans enn Sofia. Hennes svigerinne kronprinsesse Victoria (44) har nemlig også lagt sin elsk på kjolene, og senest brukte hun en da hun holdt en digital tale til Utlandssvenskarnas parlament tidligere i høst.

DUREK: I andre episode av «Helt Harald» forteller prinsesse Märtha Louise om hvordan hun møtte sjaman Durek. Vis mer

– Det er klart at det betyr utrolig mye! Vi blir så stolte hver gang vi ser jenter i vårt design, og det er jo spesielt stas når det er selveste kronprinsessen av Sverige! Hun kan velge hva hun vil, så det at hun faktisk velger byTiMo er helt fantastisk, sa Elisa Mollatt i byTiMo til KK da.

Kronprinsessen valgte også en kreasjon derfra til niesen prinsesse Adriennes dåp i 2018.

STOR DAG: Da prinsesse Madeleines yngste datter ble døpt i 2018, kom tante Victoria til dåpen i kjole fra byTiMo. Foto: Robin Utrecht /Action Press / REX / NTB
STOR DAG: Da prinsesse Madeleines yngste datter ble døpt i 2018, kom tante Victoria til dåpen i kjole fra byTiMo. Foto: Robin Utrecht /Action Press / REX / NTB Vis mer

Norsk i norsk design

Vår egen kronprinsesse Mette-Marit (48) fikk tidlig øyene opp for det norske merket. Hun var en stor fan av kjolene de lagde sammen med Pia Tjelta (44) for noen år siden, men er også glad i merkets egen design.

POPULÆR: Bildet viser stor interesse for det norske kronprinsparet under deres litteraturreise i Tyskland, og kronprinsessen viste gledelig frem både norske bøker og norske klær. Foto: Heiko Junge / NTB
POPULÆR: Bildet viser stor interesse for det norske kronprinsparet under deres litteraturreise i Tyskland, og kronprinsessen viste gledelig frem både norske bøker og norske klær. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer

Senest så vi Mette-Marit fremme norsk design fra byTimo samtidig som hun fremmet norsk litteratur i Tyskland høsten 2019. Den gang i en sort satengkjole med prikker på bokbad i Köln.

LES OGSÅ: Avslører prinsessens hemmelige kodenavn

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer