Durek Verrett:

Overrasket i Holmenkollen kapell

Durek Verrett deltok på høytidsmesse med kongeparet.

MED KONGEPARET: Durek Verrett var med kongefamilien på høytidsmesse første juledag. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
MED KONGEPARET: Durek Verrett var med kongefamilien på høytidsmesse første juledag. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Durek Verrett (45) overrasket stort da han første juledag dukket opp i Holmenkollen kapell, der kongeparet deltok på den årlige høytidsmessen.

Den selværklærte sjamanen ankom kapellet hånd i hånd med prinsesse Märtha Louise (48). Med dem var også hennes tre døtre, Maud Angelica (16), Emma Tallulah (11) og Leah Isadora (14), i tillegg til kong Harald (82) og dronning Sonja (82).

HÅND I HÅND: Durek Verrett og prinsesse Märtha Louise. Foto: NTB Scanpix
HÅND I HÅND: Durek Verrett og prinsesse Märtha Louise. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Dette er den første gangen kong Harald viser seg offentlig siden han ble sykmeldt forrige uke. Kongen ble friskmeldt lille julaften, da Slottet meldte at han kom til å følge oppsatt program i jula.

KJÆRESTER: Prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett avbildet i kapellet. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
KJÆRESTER: Prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett avbildet i kapellet. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

Kongeparet har feiret jul på Kongsseteren på Voksenkollen, ikke langt unna Holmenkollen kapell. Der tilbragte også prinsesse Märtha Louise julaften, men det er ikke kjent om kjæresten hennes var med.

FULGTE KONGEN: Märtha Louise, Durek Verrett og førstnevntes døtre fulgte kongen og dronningen inn i kapellet. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
FULGTE KONGEN: Märtha Louise, Durek Verrett og førstnevntes døtre fulgte kongen og dronningen inn i kapellet. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

- Overraskende

- Det er svært overraskende, sier Se og Hørs kongehusekspert Anders Johan Stavseng.

Se og Hør har tidligere meldt at Ari Behn var invitert til julefeiring sammen med kongepret og ikke Durek Verrett, men Märtha Louise har tydeligvis tatt med sin kjære på feiring, sier Stavseng.

«SJAMAN»: Durek Verrett (44) er selverklært «sjaman». Slik er metodene hans. Video: Shamandurek Vis mer

Han er spesielt overrasket over at den selverklærte sjamanen er med på den tradisjonelle julegudstjenesten i Holmenkollen kapell første juledag.

- Det er veldig spesielt at kongefamilien tar med seg sjaman Durek på et offisielt oppdrag. Ari Behn har tidligere vært på Kongsseteren med kongeparet, men de har ikke tatt ham til gudstjenesten etter skilsmissen med Märtha.

Ante ugler i mosen

Han sier Verrett sannsynligvis kom til Norge for to dager siden og at han mest sannsynlig har vært innlosjert på Kongsseteren med Märtha og Ari.

- Det har sikkert vært en festlig og annerledes jul for kongeparet.

KONGELIG JUL: Verrett, prinsesse Märtha Louise og hennes tre døtre forlot kapellet sammen. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
KONGELIG JUL: Verrett, prinsesse Märtha Louise og hennes tre døtre forlot kapellet sammen. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

Han har likevel ant ugler i mosen.

- Det har vært stille på hans Instagram-konto en stund, og mye har tydet på at det har foregått noe. Vanligvis er han glad i å dele alt mulig, og kanskje litt for mye, på sosiale medier. Denne gangen har han sikkert fått beskjed om å holde en lav profil, sier kongehuseksperten.

BYGDØY: Kongen uttaler seg for første gang om Durek Verrett. Video: Madeleine Liereng. Reporter: Ruben Pedersen Vis mer

Han omtaler kongeparet som «rause» ved å ta med Verrett på gudstjenesten.

- Kongen og dronningen gjør åpenbart et statement ved å ta med Durek på gudstjenesten. De vil helt sikkert vise at de støtter ham og Märtha, som har hatt en tøff høst, sier Stavseng.

LES OGSÅ: Sønnen sjarmerer

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer