Hertuginne Meghan:

Overrasket etter sjokkavgjørelsen

Hertuginne Meghan viste seg offentlig etter krisen da hun dukket opp på et kvinnesenter i Canada.

LAV PROFIL: Hertuginne Meghan har den siste uken holdt en svært lav profil. Tirsdag viste hun seg offentlig for første gang siden sjokkavgjørelsen. Dette bildet er fra forrige uke - like før hun og prins Harry kom med sin overraskende kunngjøring. Foto: NTB Scanpix
LAV PROFIL: Hertuginne Meghan har den siste uken holdt en svært lav profil. Tirsdag viste hun seg offentlig for første gang siden sjokkavgjørelsen. Dette bildet er fra forrige uke - like før hun og prins Harry kom med sin overraskende kunngjøring. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hertuginne Meghan (38) reiste raskt tilbake til Canada etter at hun og prins Harry (35) forrige uke delte pressemeldinga om at de trekker seg tilbake fra sine offentlige roller.

Det er ventet at prinsen vil reise etter kona i løpet av den kommende tiden, og paret har den siste uken holdt en svært lav profil etter at det har florert med overskrifter om dem i media.

Tirsdag dukket imidlertid hertuginnen overraskende opp på et kvinnesenter i Vancouver, nærmere bestemt Downtown Eastside Women's Center, som hjelper fattige kvinner og barn.

Besøket har naturligvis blitt dokumentert på organisasjonens Facebook-side, hvor 38-åringen er fotografert sammen med flere kvinner.

«Se hvem vi drakk te med i dag! Hertuginnen av Sussex, Meghan Markle, besøkte oss i dag for å diskutere saker om kvinner i samfunnet», skriver de til bildet.

Ikke til stede

Mens hertuginnen allerede befinner seg i Canada, skal prins Harry etter planen delta på et offisielt oppdrag torsdag denne uken.

Mandag kveld var han også til stede da dronning Elizabeth (93) holdt et krisemøte på godset Sandringham i Norfolk for å diskutere den oppståtte situasjonen.

ÅPNER OPP: Hertuginne Meghan åpner opp om hvordan det har vært å få barn og gifte seg i offentlighetens søkelys. Video: ITV. Reporter: Ingebjørg Iversen / Rød Løper Vis mer

Under møtet deltok prins Harry, og det var ventet at prins William (37) og prins Charles (71) også var til stede.

I forkant av møtet var det dessuten ventet at hertuginne Meghan skulle delta via telefon, da hun for tiden befinner seg i Canada. Dette har i ettertid blitt avkreftet, melder CNN.

- Til slutt bestemte hertugparet seg for at det ikke var nødvendig for hertuginnen å delta i diskusjonen, forteller en kongelig kilde til CNN.

Ifølge The Guardian ble det i forkant av mandagens møte hevdet at hertuginne Meghan ble «utestengt» fra krisemøtet, og at det hadde oppstått en frykt for at telefonsamtalen kunne bli tatt opp eller avlyttet.

Godtar parets krav

Dette var altså ikke tilfellet, da hertugparet kom frem til en felles beslutning.

Til tross for at hertuginne Meghan ikke deltok under sammenkomsten, ser det ut til at møtet gikk fint for seg.

Etter møtet gikk nemlig dronning Elizabeth ut med en offisiell uttalelse hvor hun meddelte at hun går med på hertugparets krav og ønsker, og at hun støtter deres valg om å skape et nytt liv.

Av uttalelsen kom det også frem at dronningen helst hadde sett at de forble fullverdige medlemmer av den britiske kongefamilien.

Ifølge Sky News skal dronningen mandag ha hatt konstruktive samtaler med de øvrige medlemmene av den britiske kongefamilien. Ifølge avisen vil det i løpet av noen dager komme en konkret plan på hvordan den nye avgjørelsen blir.

KRISEMØTE: Dronning Elizabeth samler flere familiemedlemmer for å finne ut av hvordan de skal løse «Megxit»-saken. Vis mer

LES OGSÅ: Ut mot «skadelig» nyhetssak

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer