Dronning Elizabeths platinajubileum:

Overrasket:
- En fin hyllest

Prinsebarna overrasket under oldemors paradefeiring.

FEIRET: Dronning Elizabeths oldebarn deltok også i feiringen. Foto: Andrew Matthews / Pa Photos / NTB
FEIRET: Dronning Elizabeths oldebarn deltok også i feiringen. Foto: Andrew Matthews / Pa Photos / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I Storbritannia er det denne helgen duket for en stor feiring, da det markeres at dronning Elizabeth (96) har sittet ved tronen i hele 70 år. Feiringen foregår over fire dager, og starter med en militærparade.

I år var det én som var helt fersk i Trooping the Colour-paraden. Monarkens oldebarn, prins George (8), prinsesse Charlotte (6) og prins Louis (4) deltok nemlig sammen med sin mor, hertuginne Kate, og hertuginne Camilla.

- Dette har ikke skjedd før! Barna til prins William og hertuginne Kate har tidligere vært på balkongen, men ikke i paraden. En fin hyllest til oldemor på jobileumsdagen, sier Se og Hørs kongehusekspert Caroline Vagle.

Søsknene kjørte sammen i den første vognen i paraden. Deres far prins William, deltok i paraden ved å ri på hesteryggen, iført sin militæruniform og en bjørneskinnshatt.

Hertuginne Kate hadde valgt en hvit kjole for anledningen, mens barna hadde koordinert seg i blått. Prins George hadde på seg en dress, skjorte med hvit krage og blått slips. Prinsessen var ikledd en blå kjole, mens minstemann hadde gått for arveklær.

Prins Louis ankom nemlig paraden i et hvitt og blått sjømannsinspirert antrekk som han hadde arvet fra sin far. Prins William brukte selv antrekket under paraden i 1985.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer